duduś 16.01.2011 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Kochani doradżcie mi, czy pracując zawodowo mogę sobie ( ponieważ mam takie kursy i uprawnienia) dorobić -prowadząc aerobik lub tańce w wiejskim ośrodku kultury. Ale chodzi mi o to czy nie muszę rejestrować działalności , czy jest jakiś półap jaki można dorobić nie płacąc podatku . Wiadomo że zarobek na takich zajęciach jest mały a założenie firmy , księgowej i innych opłat to już mija się z celem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 16.01.2011 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Umowa o dzieło, umowa zlecenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 16.01.2011 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Umowa o dzieło, umowa zlecenie. tylko, ze zdaje sie, przy tych umowach tez sie placi podatki! Pracujac na etacie przy dodatkowych umowach, nie placi sie chyba tylko skladek zusowskich, tylko zdrowotna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 16.01.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 podatki zawsze się płaci, ale nie trzeba firmy zakładać. No i ZUS odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 16.01.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Zapłacenia podatków nie da się uniknąć.Ośrodek kultury będzie chciał się jakoś rozliczyć z kasy, więc lewizna raczej odpada.Podałem najprostsze rozwiązania niewymagające zakładania firmy, zatrudniania księgowej....ZUSu pełnego nie odprowadza się, tylko niektóre składki. Umawiaj się na kwoty netto (do ręki), a reszta formalności i odprowadzenie podatków to już po stronie ośrodka kultury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 17.01.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 podatki zawsze się płaci, ale nie trzeba firmy zakładać. No i ZUS odpada. To ja wiem, odpowiadalam bardziej na pytanie dudus: "czy jest jakiś półap jaki można dorobić nie płacąc podatku" nie ma takiego pulapu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts