hela324 16.01.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Po stopnieniu śnigu zauważyłam, że fundament ogrodzenia, które było wykonane jesienią kruszy się. Na bokach odpadają takie skorupy, ale i na wierzchu jest on miękki i można go wykruszyc dotykając palcami. Co mam robic jest to 40 metrów ogrodzenia od frontu. Co zastosowac, może są jakieś preparaty utwardzajace albo uzupełniające ubytki. Może czymś to obmurowac.. Przeraża mnie myśl o demontażu ogrodzenia i wykonaniu ponownie tej podmurówki. Bo z czasem to sie rozsypie. Zastanawia mnie też to dlaczego tak się zadziało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 17.01.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 kiepski beton, zadziałąła woda, zamarzanie i rozmarzanie. Może okleić jakąś płytką? Co do uzupełnienia ubytków to mozę jakis fachowiec, bo ja się na tym nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lais 20.01.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Po stopnieniu śnigu zauważyłam, że fundament ogrodzenia, które było wykonane jesienią kruszy się. Na bokach odpadają takie skorupy, ale i na wierzchu jest on miękki i można go wykruszyc dotykając palcami. Co mam robic jest to 40 metrów ogrodzenia od frontu. Co zastosowac, może są jakieś preparaty utwardzajace albo uzupełniające ubytki. Może czymś to obmurowac.. Przeraża mnie myśl o demontażu ogrodzenia i wykonaniu ponownie tej podmurówki. Bo z czasem to sie rozsypie. Zastanawia mnie też to dlaczego tak się zadziało. Ktoś Ci zrobił fuszerkę w sensie materiałowym albo fundament był wylewany na styku jesień-zima i po wylaniu złapał mróz. Jeśli chcesz przedłużyć jego życie, to zaczekaj aż wyschnie i o ile, nie będzie się całkowicie rozpadał, zabezpiecz go impregnatem do betonu (bezbarwnym lub koloryzującym), to z całą pewnością zabezpieczy przed warunkami zewnętrznymi i tylko przed nimi, od strony ziemi, dalej będzie podciągał wilgoć, ale na to nie ma rady. Ubytki można uzupełnić, dodając do zaprawy specjalny dodatek, który zwiększa przyczepność cienkich warstw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrborkowski 20.01.2011 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Witam Ten murek w lecie jak będzie całkiem suchy zaimpregnować ale bardzo dokładnie i następnie obłożyć płaskim kamieniem na betonie z fugami betonowymi innego ratunku nie ma. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 21.01.2011 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 piotrborkowski, czy do impregnacji można użyć Betonduru? Może jest jakiś lepszy środek albo Betondur nadaje tylko kolor, a nie impregnuje? Zależy mi na czymś, co nadaje też kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lais 21.01.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Witam Ten murek w lecie jak będzie całkiem suchy zaimpregnować ale bardzo dokładnie i następnie obłożyć płaskim kamieniem na betonie z fugami betonowymi innego ratunku nie ma. Pozdrawiam Zastanów się nad tym co napisałeś, ten murek nie ma spójności, jak go obciążysz dodatkowo kamieniem, to kamień odleci wraz z wierzchnią warstwą betonu i będzie lipa.... Sama, impregnacja nieco wzmocni i uszczelni warstwę zewnętrzną, ale nie na tyle aby przenosić dodatkowe obciążenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaBa 20.05.2016 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Dzień dobry, mam podobny problem. Kruszy mi się murek, ma kilka lat. Nie wiem ile dokładnie, nie wiem również o nic ponad to, co widać na zdjęciach. Jakieś rady jak z nim postępować? W sumie wizualnie nie do końca mi przeszkadza, chcę by się dalej nie rozpadał. Chciałam zastosować impregnat, ale sprzedawca powiedział "żebym cudów się nie spodziewała". Będę wdzięczna za wszelkie rady włącznie z użyciem konkretnych produktów. Pozdrawiam, Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaBa 22.05.2016 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 "Dziękuję" fachowcom za pomoc. Jesteście wspaniali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 23.05.2016 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Dokładnie usunąć to co luźne i całość obrobić materiałami naprawczymi do betonu klasy R4 typu PCC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts