Mona7 16.01.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Ja wiem że to może dość głupie pytanie, ale nie znam się na budowlance i dopiero się wdrażam Pani w gminie powiedziała mi, że zgodnie z warunkami zabudowy mogę mieć dach czterospadowy pod warunkiem, że ma prostopadły układ kalenic a ja kompletnie nie wiem co to znaczy. Możecie pomóc? Co to jest prostopadły układ kalenic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 18.01.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 no to chyba raczej na pewna kalenice musza byc pod katem 90*taki efekt uzyskasz gdy budynek w ksztalcie litery L lub ewentualnie gdy przykryjesz kwadratowy budynek koperta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent56 18.01.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 W tym przypadku dach nazywa się namiotowy i nie ma kalenicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mona7 19.01.2011 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 No właśnie Pani mi od razu powiedziała, że koperta odpada (choć podobno na innych działkach wywalczyli zgodę na kopertowy to i może ja na mój wywalczę) bo on to w L raczej nie jest. Wrrr.. wkurza mnie takie wymyślanie. Ja rozumiem określić kąt nachylenia dachu, wysokość budynku czy coś w tym stylu ale już żeby wszyscy mieli takie same dach to paranoja! To niech tam wybudują osiedla identycznych domków skoro tak jest najładniej. Coś czuję, że czeka mnie batalia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 19.01.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 W tym przypadku dach nazywa się namiotowy i nie ma kalenicy. Jak nie ma kalenicy? Ma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mona7 19.01.2011 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Jak pisałam na wstępie nie znam się, ale w gminie też mi powiedzieli, że kopertowy nie ma kalenic w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 19.01.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 ma kalenice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 19.01.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Tylko dach w kształcie stożka lub ostrosłupa nie miałby kalenicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 19.01.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 namiotowy wlasnie jest stozkiem - jest powiedzmy koperta bez kalenicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 19.01.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Boże, matematyko, dzień dobry! Stożek to stożek, z ostrym czubkiem na końcu!!!! A dach kopertowy pośrodku ma kalenicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 19.01.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 zwal jak zwal tylko jaki dach mieli na mysli urzednicy wydajac WZ?? Pani w gminie powiedziała mi, że zgodnie z warunkami zabudowy mogę mieć dach czterospadowy pod warunkiem, że ma prostopadły układ kalenic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 19.01.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Chodzi o to, żeby kalenice przecinały się pod kątem 90 st. W JEDNEJ PŁASZCZYŹNIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 19.01.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 ja wiem o co chodzi i niekoniecznie prostopadly uklad kalenic oznacza ze w jednej plaszczyznie tylko raczej w rzucie (widoku z gory), bo np jaskolka moze miec nizej kalenice (nawet lepiej wyglada) niz glowna czesc dachu a uklad kalenic bedzie prostopadlytylko jakie moga byc rodzaje dachu, mnie sie wydaje ze: dwuspadowy z jaskolka lub jaskolkami, koperta z jaskolka badz wieloma wymiencie jeszcze jakies Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mona7 19.01.2011 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Może w takim razie zapytam jeszcze o jedno jeśli możecie mi pomóc. Czy ten dom podchodzi pod wielospadowy z prostopadłym układem kalenic: http://www.dobredomy.pl/projekt/zefir (to drugi projekt bo ten stożkowy, kopertowy już odsunęłam na bok) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 19.01.2011 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 teoretycznie ten dach ma kalenice o prostopadlym ukladzie, ale jest wielospadowy ciezko okreslic czym sugeruja sie panie i panowie w urzedach wiec moze druknac z tej stronki rzut dachu i zapytac w urzedzie bedzie prosciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProMyst 19.01.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 ja bym określił że ten dach jest 4 spadowy o prostopadłym układzie kalenic, dodatkowy dach nad garażem jak i nad lukarnami jest dwuspadowy tylko wiadomo jak te urzędasy..a co do dachu 4spadowego na kwadracie to nie ma kalenicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 19.01.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 a co do dachu 4spadowego na kwadracie to nie ma kalenicy... ...pod warunkiem ze... ...nachylenie wszystkich polaci jest jednakowe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProMyst 19.01.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 owszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 19.01.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 uwazam ze to kwestia interpretacji i zalozen jest - aby stwierzdzic jaki dach jest jakim dachem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mona7 19.01.2011 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 To jest najgorsze zostawić urzędnikom pole do manewru gdzie sami nie wiedząc co to w ogóle jest prostopadły układ kalenic mówią czy masz prostopadły czy nie. Śmiech przez łzy, ale jak mówicie że jest prostopadły to może ich przekonam a wielospadowy może być właśnie jeżeli ma ten prostopadły układ kamienic A więc piłka w grze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts