Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka musi by? odleg?o?? budynku mieszkalnego od cmentarza.?

Gość Losvin

Recommended Posts

Gość Losvin
Mam problem.Posiadam działkę budowlaną koło cmentarza.W gminie mi powiedziano, że nie mogę wybudować budynku ponieważ musi być odległość min 50 m od cmentarza. Mam pytanie czy to prawda i czy jest jakiś sposób na obejście tego przepisu lub gdzie można znaleźć jakieś informnacje odnośnie tego tematu.Dziękuję

Mam problem.Posiadam działkę budowlaną koło cmentarza.W gminie mi powiedziano, że nie mogę wybudować budynku ponieważ musi być odległość min 50 m od cmentarza. Mam pytanie czy to prawda i czy jest jakiś sposób na obejście tego przepisu lub gdzie można znaleźć jakieś informnacje odnośnie tego tematu.Dziękuję

To niestety prawda.

Możesz się odwoływać (po otrzymaniu negatywnych WZiZT), ale raczej masz mizerne szanse...

Pzdr

Miałam podobny problem. Siódmy post w tym wątku jest mój i opisuje dokładnie taką sytuację

http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=18258&highlight=

Poniżej znajdziesz wyczerpującą i niestety - przygnębiającą odpowiedź.

Ja dodam tylko tyle, że na przedmiotowej działce można bez trudu uzyskać wzizt dla budynków użytkowych: biur, magazynów, warsztatów itp. Decyzja należy do ciebie.

Gość Losvin

No to ładne buty. Jak widzę na powyższym linku pięknie to zostało przedstawione i niestety niewielki widzę szanse na zabudowę w takiej sytuacji.Jednakże ciekawi mnie taka możliwość poniewaź w poblizu owego cmentarza stoi już budynek mieszkalny i czy w ramach przebudowy od podstaw tego budynku uzyskał ym zgodę na budowę. Z góry dziękuję za informacje w tej sprawie.Czekam cierpliwie na pomoc.

Ps.Dziękuję wszystkim osobom, które się tu wypowiedziały.

• 3 months później...