monika3 01.04.2011 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 (edytowane) U mnie są białe wewnętrzne drzwi i ciemnobrązowe wejściowe - da się z tym żyć Skoro da się z tym żyć, to podpytam męża co sądzi o białych drzwiach W planach jest wymiana 3 drzwi -- między wiatrołapem a korytarzykiem, do garażu wychodzące z tegoż korytarza i do łazienki. Kolejna sprawa dziewczyny! Proszę, nie miejcie mnie dość... Kolejna koncepcja -- tym razem zmiana koloru płytek na szare (fotki w załącznikach). Czy Waszym zdaniem szary mógłby sie "gryźć" z panelami wenge? O te drugie panele w szarym pokoju nie martwię się, ponieważ są na nich szare "słoje" -- tu na bank zgrałyby szare płytki. Tylko co z tymi panelami wenge? Nie wiem jak Wam dziękować, szczególnie Tobie Jolisko za czas i cierpliwość do mnie.... Edytowane 1 Kwietnia 2011 przez monika3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 01.04.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 szary wygląda obok wenge bardzo fajnie szary wygląda obok wszystkiego bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika3 05.04.2011 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Cześć i czołem ekipo doradcza Przez weekend poukładałam sobie w głowie pomysły odnośnie mojego nieszczęsnego przedpokoju i z owych przemyśleń wyszły mi dwie koncepcje: 1) szare płytki na podłodze, ściany w mleczno-kawowym odcieniu 2) jasno-beżowe płytki, ściany szare lub szaro-wrzosowe. Widziałyście zdjęcia, zatem która koncepcja Waszym zdaniem bardziej pasuje do tego wnętrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika3 07.04.2011 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Cześć i czołem Decyzja co do płytek jeszcze nie podjęta, chcemy na żywo zobaczyć i te szare i te jasno beżowe płytki i zdecydować co nam bardziej pasuje. Zastanawiam się tylko nad jednym. Przy remoncie korytarza i przedpokoju chcemy już za jednym zamachem zrobić też podłogę w kuchni. Sama kuchnia w sensie meble, sprzęt i reszta wyposażenia będzie robiona może w przyszłym roku. Cóż, niestety musimy robić tak "na raty" :| I teraz rodzi się wątpliwość -- czy dobrym pomysłem jest położyć takie same płytki w ciągu korytarz-przedpokój-kuchnia? Moim zdaniem mogłoby to stworzyć fajną całość, tym bardziej że wejście do kuchni jest vis-a-vis korytarza. Za taką koncepcją przemawia tez fakt iż nie chciałabym mieszać już z kolorami i materiałami podłogowymi na parterze -- jak wiecie są już panele w dwóch kolorach, teraz dojdą płytki (szare lub beżowe) i wolałabym uniknąć czwartego kolory podłogi w kuchni. Boję się jednak, żebym później przy remoncie kuchni nie pluła sobie w brodę że wszystko będę musiała dopasować do położonych już płytek na podłodze. Choć sądzę, że szary/jasno-beżowy są kolorami neutralnymi i jak sama Duś napisała "do szarego WSZYTKO pasuje" Jeśli ktokolwiek tu jeszcze zagląda to proszę o opinię o tym pomyśle jednakowych płytek w trzech pomieszczeniach, szczególnie chodzi mi o kuchnię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 07.04.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Jaka kuchnia Ci się marzy? Jeśli biała lub drewniana orzechowa/dębowa, to nie ma problemu najmniejszego. A wyłożenie jednym kolorem całej powierzchni jest bardzo dobrym rozwiązaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 07.04.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 się zgadzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika3 07.04.2011 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 ....to ja się zgadzam too Jaka mi sie kuchnia marzy? Podoba mi się biała z drewnianymi elementami (blat, korpusy szafek). Albo dolne szafki drewno w ciepłym odcieniu, górne białe.... Wkleję kilka zdjęć, które zapisałam w swoich inspiracjach kuchennych. W większości są to kuchnie tutejszych forumowiczów Myślę, że gdybyśmy zdecydowali sie na szarość na podłodze to takie kuchnie spasowałyby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maruun2 08.04.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 dla mnie jednak i tak zbyt biało i szpitalnie, sterylnie, może jakiś grafit, coś..? granatowe kuchnie country bardzo mi się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 08.04.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Maruun, marudzisz Moniko, bierz szarawe płytki bez obaw http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR_HuiXlduWCWEgwWttzD_Y3XG7YCyM3iHVw1NxgleiEeUFFSFeXA http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQaFKMk7x6rFVXcrb1RxMveKVThjZG5Cm1Om_cf7gHcyLLWTjvn http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQmjVz7NCWu6USVoiOLcFi-KqW8uBWEnyQi28i6CI4LMEBs9cFf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika3 13.05.2011 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Witam ponownie Po pond miesięcznym milczeniu odzywam się znów, ponieważ remont zbliża się wielkimi krokami a ja nadal w lesie z pomysłami odnośnie urządzenia przedpokoju. Do przodu jesteśmy z płytkami -- te mamy już w domu. Wybór padł na Arkesie Grys z Paradyża. Płytki są jasno szare z mazami, gdzieniegdzie w odcieniu jasnego ecru. W załącznikach zdjęcia. I teraz podstawowe pytanie -- JAKI KOLOR ŚCIAN?? Chciałabym z szarościami poprzestać na podłodze i ściany pomalować w innym niż szary kolorze. Możecie mi coś doradzić? Byłabym bardzo, bardzo wdzięczna Tyyyle mam jeszcze pytań i wątpliwości, ale będę je dawkować po kolei, żebyście się nie przestraszyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika3 13.05.2011 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Pokaże Wam fotki jakie zapisałam sobie w moich inspiracjach dotyczących koloru ścian. Pytanie tylko czy te kolory zgrają się z jasno-szarymi płytkami? Siedzi mi w głowie pomysł Duś na ściany w kolorze kawy z mlekiem, z przewagą kawy Druga fotka oddaje ten kolor, który chodzi mi po głowie. Myślicie że takie połączenie kolorów jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 13.05.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 to jest masz na myśli ten paseczek z kawą, maliną, bielą i czernią?dla mnie bomba! (głęboko ubolewam nad faktem że mój przedpokój nie jest taki kawowy tylko musztardo-coś-tam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika3 13.05.2011 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Strasznie mi miło Dusiu że zaglądnęłaś do mojego przedpokoju Dokładnie mam na myśli ten paseczek i ten odcień kawowego koloru. Muszę zając się teraz szukaniem skąd wytrzasnęłam ten paseczek. I wiesz co? Podsunęłaś mi pomysł że można by użyć gdzieś tej maliny....ale, ale. Stop -- za dużo tych kolorów namieszam. Dziewczyny, wstępną wizję mam taką: będzie jasno-szara podłoga, kawowe ściany i czarne lub białe dodatki czyli wieszak, lustro i kilka ramek ze zdjęciami czy jakąś grafiką. Czy taka wizja przejdzie? Na korytarzu (gdzie kolorystyka będzie identyczna z tą co w przedpokoju) zamontujemy szafę z drzwiami przesuwnymi. Czy to dobry pomysł by zrobić ją albo w kolorze podłogi (szara) albo w kolorze ścian (kawa)? To bardzo małe pomieszczenie więc wydaje mi się że jeśli kolor szafy zleje się z kolorem podłogi lub ścian, wizualnie nie zmniejszy to korytarzyka... No nic. Idę szukać tego kawowego koloru z paseczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 13.05.2011 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 jak sobie pomyślałam o tym paseczku to mi przyszło na myśl - kawowe ściany, białe drzwi, czarne ramki od obrazków i malinowy fotel chyba zamiast tych zasłonek do sypialni zacznę za farbą chodzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 14.05.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 widzę że nie jestem osamotniona w tym wykańczaniu się po wielu pomysłach holl wiatrołap kuchnia i jadalnia w jednych płytkach i już podpatrywałam na różnych zdjeciach i fajnie to wyglada myśle że to dobry wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika3 16.05.2011 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 (edytowane) Cześć dziewczyny Kaśka, witaj i dziękuję za komentarz I zapraszam ponownie!! Duś, a co Ty kobieto chcesz przemalowywać w swoim nowym mieszkaniu??? Dziewczyny, zrobiłam małą symulację. Rozłożyłam płytki w wiatrołapie. Do tego przyłożyłam moje spodnie i sweter w różnych odcieniach kawowego -- spodnie ciemna kawa z mlekiem, sweter jasna kawa z mlekiem. Które zestawienie wygląda korzystniej? http://img38.imageshack.us/img38/5982/aga014.th.jpg Zdjęcie przy włączonym oświetleniu http://img577.imageshack.us/img577/3333/aga017.th.jpg Zdjęcie bez górnego światła, dzień był pochmurny i wydaje mi się że kolory trochę przekłamane. http://img405.imageshack.us/img405/6739/aga018.th.jpg Marzy mi się rozjaśnienie tego przedpokoju...nie dość że jest niewielki to jeszcze boazeria dodatkowo potęguje wrażenie ciężkości i mroku w tym pomieszczeniu. Dlatego bardzie przemawia do mnie połączenie z jaśniejszym odcieniem kawowego. Ale rozumiecie, mogę nie być obiektywna dlatego proszę spójrzcie na te zestawienia i albo poprzyjcie mój pomysł albo go skrytykujcie Edytowane 16 Maja 2011 przez monika3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika3 16.05.2011 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Wspomniałaś Duś o białych drzwiach. Ech... Białe drzwi odpadły w przedbiegach niestety. Najprawdopodobniej zdecyduję się na ciemnoczekoladowe, takie jak drzwi wejściowe. Podobają mi się takie modele jak w załączeniu. Sprawa druga, ten malinowy fotel który pojawił się w Twoich myślach Fotel w moim przedpokoju nie ma szans się zmieścić, ale wymyśliłam o pufe ewentualnie jakiś stołek. Moje inspiracje poniżej. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 16.05.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 mi podoba się zestawienie Twoich płytek z ciemniejszą wersją kawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika3 17.05.2011 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Kurcze, a nie uważasz Kasiu że ciemny kolor kawy przytłoczy ten niewielki przedpokój ? Koniecznie chciałabym go rozjaśnić, dlatego zdecydowałam się na jasno-szare płytki. Wczoraj ze sklepu z farbami wzięłam stos katalogów ale nie miałam czasu na przejrzenie ich. Może tam natrafię na jakieś fajne połączenie szarego z różnymi odcieniami kawowego. Jak wrzucam w google hasło szara podłoga i kawowe ściany to nic konkretnego mi się nie pokazuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika3 17.05.2011 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 To znowu ja Tym razem znalazłam takie połączenie szarej podłogi z kawowym kolorem ścian...zobaczcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts