lazarus 17.01.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Witam, zastanawiam się nad możliwością zdalnego sterowania kotłownią.Większość producentów posiada w ofercie moduły, które pozwalają na wpięcie sterowników do sieci. Niestety Junkers takich urządzeń nie posiada, a właśnie tę markę wybrałem.Junkers posiada jedynie moduł do sterowania przez SMS, co mnie nie satysfakcjonuje. Czy istnieje możliwość zastosowania innego sterownika niż firmy junkers? W junkersie mówią, że sterowniki i regulatory muszą być od nich, ale jakoś im nie do końca wierzę.Instalacja składa się z kotła gazowego, kolektorów słonecznych i kominka z płaszczem wodnym.Zależy mi na tym, aby pod nieobecność w domu mieć podgląd i możliwość regulacji parametrów kotłowni. Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts