kurt76 25.02.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Ogladam to, no teoretycznie tragedii nie ma, krawedzie moga sie zaglebic w sciane max 1 mm, bo dalej pojawia sie to srodkowe wybrzuszenie i na tym sie oprze.... ale szczerze mowiac jestem w******ny wsciekle.... k****a co by jeszcze mozna zrobic? dolna strefa od wewnatrz nie wykonczona jeszcze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 25.02.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Kurt - wyluzuj naprawdę Nośność kotew zapewniona więc jest OK a że odwrotnie? Zdarza się Bocznych nie ma jak inaczej zamontować - no chyba że chłopaki mieli fantazję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 25.02.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Ogladam to, no teoretycznie tragedii nie ma, krawedzie moga sie zaglebic w sciane max 1 mm, bo dalej pojawia sie to srodkowe wybrzuszenie i na tym sie oprze.... ale szczerze mowiac jestem w******ny wsciekle.... k****a co by jeszcze mozna zrobic? dolna strefa od wewnatrz nie wykonczona jeszcze.... Jak jesteś perfekcjonistą, to można znajdując chwilowe punktowe podparcie okna, demontować po jednej kotwie, obracać ją i montować ponownie. Odmiana HVW na to pozwala, w HVP, to już niemożliwe. Takie szczęście w nieszczęściu:-). Stan emocji rozumiem, może w ramach "zemsty" montażowej wołać ekipę i zadać im ten temat, ot tak na weekend, co by przemyśleli swoją "świetność". Generalnie jednak rozważ, czy to ma większy sens jak ten ytong twardy jest. Swoją drogą jak Ci proponowałem, że looknę na Twoją budowę, bo mam niedaleko toś się nie odezwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 25.02.2011 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Swoją drogą jak Ci proponowałem, że looknę na Twoją budowę, bo mam niedaleko toś się nie odezwał. Z tym spotkaniem, to wtedy mialem urwanie glowy, totalny brak czasu..... ale przepraszam, ze taki bylem oziembly Wiedzialem, ze bedziemy sie umawiac 10 razy i pojawi sie zniechecenie tematem.... Zostawiam tak jak jest, szok mija.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrewhoopoe 25.02.2011 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 To ja mam takie pytanie czy prawidłowe ułożenie kotew w literę W a nie M występuje tylko w systemie JB-D, czy w każdym stosowanym przy montażu w warstwie ocieplenia. Pytam bo oglądam galerię zdjęć z montażu okien w warstwie ocieplenia na stronie Oknotest i wydaje mi sie że na zdjęciach 2,3,4 wyraźnie widać że kotwa jest położona odwrotnie czyli właśnie w literę M.Czy ja źle widzę? Chyba ze zdjęcia pokazują błędy w montażu( tak sugerowałby napis w linku) , ale raczej nie bo na innych zdjęciach błędy są zaznaczone wyraźnym napisem:"błąd montażu" i opisane. http://oknotest.pl/1/bledy_montazu_okien_pcv/montaz-w-warstwie-docieplenia.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 25.02.2011 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Czy ja źle widzę? Brawo! Jest dokładnie tak jak widzisz i piszesz. Nie ma to jak czytelnicy:-). Dzięki! Zmieniając layout strony zmienialiśmy i wygląd galerii zdjęć, a tym samym opisy. Wkradła się niedokładność. Moje niedopatrzenie. Przepraszam i na ile to będzie możliwe niezwłocznie poprawię. Swoją drogą te kotwy leżą na betonie, więc ewentualny problem dość daleko, ale co do zasady i wytycznych systemu - jest to błąd. Jestem pod wrażeniem Andrewhoopoe:-). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrewhoopoe 25.02.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 T12345T śmiej się , śmiej z biednej douczającej się kobiety. Muszę trochę wiedzy łyknąć żeby całkowicie się nie zbłaźnić podczas korepetycji i rozmów z fachowcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.02.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 A i niedouczeni wiedzą dzięki tej uwadze o co chodzi z tym profilem M i W Ps. Myślę o sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 25.02.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 kurde, a pionierzy placa jak zwykle straszliwa cene..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 25.02.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Andrewhoopoe przejrzyj instrukcje montażu oraz rysunki techniczne System JB-D:http://www.sfsintec.biz/internet/sfs75.nsf/PageID/EinbauindermehrschaligenWand Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 25.02.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 T12345T śmiej się , śmiej z biednej douczającej się kobiety. Muszę trochę wiedzy łyknąć żeby całkowicie się nie zbłaźnić podczas korepetycji i rozmów z fachowcami Ależ naprawdę zaimponowała mi Twoja spostrzegawczość!!! Przyznaję, że przeglądałem stronę po zmianie, ale to akurat przeoczyłem. Rutyna bywa zgubna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrewhoopoe 25.02.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 kurt76 masz rację, nie dziwię się że jesteś wkurzony, bo pomijając czy coś złego może teraz dziać się z oknami, jest po prostu przegięciem, że płacisz dużo wyższą cenę żeby mieć coś zrobione lepiej niż normalnie a ktoś to schrzania.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrewhoopoe 25.02.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Andrewhoopoe przejrzyj instrukcje montażu oraz rysunki techniczne System JB-D: http://www.sfsintec.biz/internet/sfs75.nsf/PageID/EinbauindermehrschaligenWand Dzięki za link, ale coś mi nie działa niestety, poszukam czegoś przez google. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 25.02.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Jest dokladnie jak piszesz, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 25.02.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 dużo większą cenę ? z czystej ciekawości Kurt o ile więcej policzono ci za ten montaż? Możesz podać cenę mmontażu standardowego i tego na JB-D i foliami paroszczelnymi i innymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob1719501059 25.02.2011 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 (edytowane) Jak prawidłowo zamontować typowe okna z PVC w ścianie o grubości ponad 40 cm zbudowanej z gazobetonu 24cm + ok.10cm styropianu + gazobeton 12cm (budynek wielorodzinny około 20 letni) ? Dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Edytowane 25 Lutego 2011 przez bob* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 26.02.2011 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Jak prawidłowo zamontować typowe okna z PVC w ścianie o grubości ponad 40 cm zbudowanej z gazobetonu 24cm + ok.10cm styropianu + gazobeton 12cm (budynek wielorodzinny około 20 letni) ? Dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Zamontuj je dokładnie w warstwie styropianu a piankę zabezpiecz przed wilgocią z wewnątrz i wodą z zewnątrz. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 26.02.2011 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 (edytowane) dużo większą cenę ? z czystej ciekawości Kurt o ile więcej policzono ci za ten montaż? Możesz podać cenę mmontażu standardowego i tego na JB-D i foliami paroszczelnymi i innymi? standardowy montaz wynosil ok. 1500 zl, JB-D + kolnierze EPDM (jakies lepsze) 4400... ja nie mialem wyjscia 25 cm styro na scianie.... z prawidlowa obrobka za pomoca piany do styropianu (o wiele drozsza niz zwykla) + tasmy paroprzepuszczalne Illbrucka interes wyiosl circa 5000.... duzo. Ale przynajmniej dom wyglada normalnie i mam 1m2 wiecej na parapetach to tez sie liczy.... W sumie do konca nie wiem czy roznica w "cieplocie" jest duza, nikt tego nie wylozyl klarownie.. w kazdym razie dom przez zime trzyma wewnatrz temp. dodatnia..... wszyscy sa w szoku, Alternatywa moze byc zastosowanie tzw. grafitowego styropianu i jego ciensza warstwa ze zwyklym montazem..... ale ten styropian to tez zdzierstwo cenowe, na jedno wyjdzie. Ja bardziej wierze germanskiej technice niz prostym trickom. Wybor nalezy do inwestora, ja znam troche szkopow, oni nie lubia wydawac pieniedzy na darmo, oj nie lubia.... Edytowane 26 Lutego 2011 przez kurt76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 26.02.2011 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 standardowy montaz wynosil ok. 1500 zl, JB-D + kolnierze EPDM (jakies lepsze) 4400... ja nie mialem wyjscia 25 cm styro na scianie.... z prawidlowa obrobka za pomoca piany do styropianu (o wiele drozsza niz zwykla) + tasmy paroprzepuszczalne Illbrucka interes wyiosl circa 5000.... duzo. .... Dopytam, bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem: za konsole JB-D i "kołnierze" zapłaciłeś 4 400 zł, a za taśmy Illbrucka i super-pianę 600 zł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 26.02.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 dopytam, bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem: Za konsole jb-d i "kołnierze" zapłaciłeś 4 400 zł, a za taśmy illbrucka i super-pianę 600 zł ? tak razem z usluga montazu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts