Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki rodzaj montażu okien PCV

Recommended Posts

Ogladam to, no teoretycznie tragedii nie ma, krawedzie moga sie zaglebic w sciane max 1 mm, bo dalej pojawia sie to srodkowe wybrzuszenie i na tym sie oprze.... ale szczerze mowiac jestem w******ny wsciekle.... k****a

co by jeszcze mozna zrobic? dolna strefa od wewnatrz nie wykonczona jeszcze....

• Odpowiedzi 100
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ogladam to, no teoretycznie tragedii nie ma, krawedzie moga sie zaglebic w sciane max 1 mm, bo dalej pojawia sie to srodkowe wybrzuszenie i na tym sie oprze.... ale szczerze mowiac jestem w******ny wsciekle.... k****a

co by jeszcze mozna zrobic? dolna strefa od wewnatrz nie wykonczona jeszcze....

Jak jesteś perfekcjonistą, to można znajdując chwilowe punktowe podparcie okna, demontować po jednej kotwie, obracać ją i montować ponownie. Odmiana HVW na to pozwala, w HVP, to już niemożliwe. Takie szczęście w nieszczęściu:-). Stan emocji rozumiem, może w ramach "zemsty" montażowej wołać ekipę i zadać im ten temat, ot tak na weekend, co by przemyśleli swoją "świetność". Generalnie jednak rozważ, czy to ma większy sens jak ten ytong twardy jest. Swoją drogą jak Ci proponowałem, że looknę na Twoją budowę, bo mam niedaleko toś się nie odezwał.

Swoją drogą jak Ci proponowałem, że looknę na Twoją budowę, bo mam niedaleko toś się nie odezwał.

Z tym spotkaniem, to wtedy mialem urwanie glowy, totalny brak czasu..... ale przepraszam, ze taki bylem oziembly ;)

Wiedzialem, ze bedziemy sie umawiac 10 razy i pojawi sie zniechecenie tematem....

Zostawiam tak jak jest, szok mija....

To ja mam takie pytanie czy prawidłowe ułożenie kotew w literę W a nie M występuje tylko w systemie JB-D, czy w każdym stosowanym przy montażu w warstwie ocieplenia. Pytam bo oglądam galerię zdjęć z montażu okien w warstwie ocieplenia na stronie Oknotest i wydaje mi sie że na zdjęciach 2,3,4 wyraźnie widać że kotwa jest położona odwrotnie czyli właśnie w literę M.Czy ja źle widzę? Chyba ze zdjęcia pokazują błędy w montażu( tak sugerowałby napis w linku) , ale raczej nie bo na innych zdjęciach błędy są zaznaczone wyraźnym napisem:"błąd montażu" i opisane.

http://oknotest.pl/1/bledy_montazu_okien_pcv/montaz-w-warstwie-docieplenia.php

Czy ja źle widzę?

Brawo! Jest dokładnie tak jak widzisz i piszesz. Nie ma to jak czytelnicy:-). Dzięki! Zmieniając layout strony zmienialiśmy i wygląd galerii zdjęć, a tym samym opisy. Wkradła się niedokładność. Moje niedopatrzenie. Przepraszam i na ile to będzie możliwe niezwłocznie poprawię. Swoją drogą te kotwy leżą na betonie, więc ewentualny problem dość daleko, ale co do zasady i wytycznych systemu - jest to błąd. Jestem pod wrażeniem Andrewhoopoe:-).

Pozdrawiam

T12345T

śmiej się , śmiej z biednej douczającej się kobiety. Muszę trochę wiedzy łyknąć żeby całkowicie się nie zbłaźnić podczas korepetycji i rozmów z fachowcami :)

Ależ naprawdę zaimponowała mi Twoja spostrzegawczość!!! Przyznaję, że przeglądałem stronę po zmianie, ale to akurat przeoczyłem. Rutyna bywa zgubna.

Jak prawidłowo zamontować typowe okna z PVC w ścianie o grubości ponad 40 cm zbudowanej z gazobetonu 24cm + ok.10cm styropianu + gazobeton 12cm (budynek wielorodzinny około 20 letni) ? Dziękuję za wszelkie odpowiedzi.

Zamontuj je dokładnie w warstwie styropianu a piankę zabezpiecz przed wilgocią z wewnątrz i wodą z zewnątrz. pzdr

dużo większą cenę ? z czystej ciekawości Kurt o ile więcej policzono ci za ten montaż? Możesz podać cenę mmontażu standardowego i tego na JB-D i foliami paroszczelnymi i innymi?

standardowy montaz wynosil ok. 1500 zl, JB-D + kolnierze EPDM (jakies lepsze) 4400... ja nie mialem wyjscia 25 cm styro na scianie....

z prawidlowa obrobka za pomoca piany do styropianu (o wiele drozsza niz zwykla) + tasmy paroprzepuszczalne Illbrucka interes wyiosl circa 5000.... duzo.

Ale przynajmniej dom wyglada normalnie i mam 1m2 wiecej na parapetach to tez sie liczy....

W sumie do konca nie wiem czy roznica w "cieplocie" jest duza, nikt tego nie wylozyl klarownie.. w kazdym razie dom przez zime trzyma wewnatrz temp. dodatnia..... wszyscy sa w szoku,

Alternatywa moze byc zastosowanie tzw. grafitowego styropianu i jego ciensza warstwa ze zwyklym montazem..... ale ten styropian to tez zdzierstwo cenowe, na jedno wyjdzie.

Ja bardziej wierze germanskiej technice niz prostym trickom.

Wybor nalezy do inwestora, ja znam troche szkopow, oni nie lubia wydawac pieniedzy na darmo, oj nie lubia....

Edytowane przez kurt76

standardowy montaz wynosil ok. 1500 zl, JB-D + kolnierze EPDM (jakies lepsze) 4400... ja nie mialem wyjscia 25 cm styro na scianie....

z prawidlowa obrobka za pomoca piany do styropianu (o wiele drozsza niz zwykla) + tasmy paroprzepuszczalne Illbrucka interes wyiosl circa 5000.... duzo.

....

Dopytam, bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem: za konsole JB-D i "kołnierze" zapłaciłeś 4 400 zł, a za taśmy Illbrucka i super-pianę 600 zł ?