Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

taki pomysł nam sie zrodził. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?168920-Przestrzegam-przed-firma-quot-Fainer-quot-z-Bochni

Moze to by troche powstrzymało plagę jednopostowców zachwyconych lub nie jakąś tam firmą. Co Redakcyja na to? Można to uzależnic od liczby postów lub czasu. Lub tego i tego. np minimum 20 postów i 3 miesiące.

https://forum.murator.pl/topic/152487-zak%C5%82adanie-nowych-temat%C3%B3w-przez-jednopostowc%C3%B3w/

zglosiłem juz parę postów do moderacji... leżę chory (tak jeszcze ze dwa dni) więc stałem się okresowo-społecznym-moderatorem.

Jestem za - ale to do technicznych pytanie, jak to zrobić :)

Jestem w stanie kontrolować pojawianie się nowych użytkowników na forach, gdzie "stacjonuję". Znam nicki ludzi i widzę od razu, gdzie jest ktoś nowy i w jakim celu ... Wycinam też reklamy debiutantów.

Jestem za - ale to do technicznych pytanie, jak to zrobić :)

Jestem w stanie kontrolować pojawianie się nowych użytkowników na forach, gdzie "stacjonuję". Znam nicki ludzi i widzę od razu, gdzie jest ktoś nowy i w jakim celu ... Wycinam też reklamy debiutantów.

No właśnie o to chodzi :wave:

Czasem nowy pyta, bo nie wie, ale czasem pyta, bo chce coś przekazać, chce, żeby się wszyscy dowiedzieli o danym produkcie :mad:

Cieszę się coulignon, że pociągnąłeś ten temat. Wiele osób tu się zjawia na 2-3 posty tylko, żeby coś zareklamować lub "pomocy" bo mnie oszukali. Wcześniej gdy wszystko szło ok. to udzielanie się mieli gdzieś. Jak zostali oszukani to wszyscy pomóżcie:) Odzyskać pieniądze a potem.......pocałujcie mnie w dupę. Oni nic więcej już nie piszą
ja bym najchetniej zabronił jednopostowcą pisania wogóle. :-) ale wtedy zawsze byliby jednopostowcami. Więc dostrzegam pewne wady tego rozwiązania - he, he!
Wiesz, wielu naganiaczy "trochę się kryje", piszą nic nie wnoszące posty na zasadzie "kopiuj-wklej" i nabijają ich trochę zanim zaczną spamować. Takich automat nie wykryje, potrzebni są moderatorzy. Ja zgłosiłem się do Grupy Świętokrzyskiej - ruch tam mały, ja mam bardzo dużo czasu po zakończeniu budowy - pracuję na dyżurach...
taki pomysł nam sie zrodził. ...

Moze to by troche powstrzymało plagę jednopostowców zachwyconych lub nie jakąś tam firmą. ....

Ja już jakiś czas temu o tym wspominałem ale ... pozostało bez echa:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?167794-Uwagi-do-w%C4%85tk%C3%B3w-quot-Bia%C5%82a-Czarna-lista-wykonawc%C3%B3w-quot-.

Na pewno coś z tym trzeba zrobić.

Więc moża szanowana Redakcyja pofatygowała się i coś odpowiedziała??? I tak macie u mnie minus za popsucie forum. Chcecie mieć drugi??!! :-) :-)
Więc moża szanowana Redakcyja pofatygowała się i coś odpowiedziała??? I tak macie u mnie minus za popsucie forum. Chcecie mieć drugi??!! :-) :-)

Chyba chcą :(

Dostrzegam ten problem. Nie wiemy nigdy czy chodzi o posty skierowane przeciwko konkurencji czy próbę znalezienia rozwiązania poblemu, szukanie informacji, szukanie ludzi również poszkodowanych... powodów umieszczania takich postów może być wiele. Pytanie jak odsiać te ze szczerą intencją i te inne? Może to jeszcze jeden powód by moderatorów na naszym forum było więcej?
Wyłapanie troli nie jest trudne, kiedy jestem w pracy mam mnóstwo czasu - otwieram kilka subforów na nowych kartach i widzę w jaki sposob ktoś chce zaistnieć na forum. Moderatorów brak - np. na "Ogrzewaniu" co jakiś czas pojawia się pytanie o dobór kotła - ludzie rzadko szukają istniejących tematów, najczęściej zakladają nowy. Nikt tego nie kontroluje i w ten sposób aby komuś odpowiedzieć trzeba albo napisać po raz setny to samo, albo linkować kilkanaście istniejących wątków.