Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynkowe komentarze

Recommended Posts

Witam was dziewuszki, dzisiaj miałam wstawić zdjęcia z naszych poczynań ale nie dam rady. Po usunięciu ósemki czuję się fatalnie, jak tabletka przestaje działać to nawet śliny przełknąć nie mogę :( mam dietę cuud. Można wam po zazdrościć tych rozwijających się ogrodów :D u nas lepiej nie wychodzić z domu bo można paść na zawał. Czy u was też podczas budowy był taki bałagan? U nas jest strasznie ale too strasznie ;(

łoj, ide dochodzić do siebie.

Pooozdrawiamy :)

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U mnie strasznie to mało powiedziane ,ale pomału znika syf budowlany ,wczoraj koparkowy usunął gruz budowlany ,resztki kamienia z drenażu część ziemi która była z kamieniami i gliną ,m robi schody i ścieżkę z kostki ,zrobili też murek oporowy pod taras od strony jadalni ,koparkowy usypał mi ziemię więc sadzę skalniaki ,młodym zrobiliśmy dużą piaskownicę stanie tam plac zabaw ,domek huśtawka i zjeżdżalnia cały czas robimy i końca nie widać i roślinki małe .

Aj, wszyscy na nas dziwnie patrzą:D przyzwyczailiśmy się:)

Pokoje na górze były zrobione na szybko, bez większego przemyślenia, teraz przyszedł na nie czas.

Cieszymy się jak fajnie wychodzi więc motywacja do działania jest.

Kasa, no cóż idzie jak woda, ale jak nie na to, to na coś inne i tak by poszła, więc pracujemy dalej ostro i spełniamy wymysły, tzn. mąż spełnia moje najczęściej:D

Cześć :D :) ale u nas było dzisiaj pięknie. Przy koszeniu trawy opaliłam się jakbym na solarium chodziła.Jest pięknie, oby więcej takich dni. Jutro ja niestety praca ale za to mąż wrócił z delegacji i będzie ostro pracował w oszczaniu działki. Mam nadzieję że pójdzie mu to sprawnie bo już nie mogę patrzeć na ten bałagan

Cześć :D :) ale u nas było dzisiaj pięknie. Przy koszeniu trawy opaliłam się jakbym na solarium chodziła.Jest pięknie, oby więcej takich dni. Jutro ja niestety praca ale za to mąż wrócił z delegacji i będzie ostro pracował w oszczaniu działki. Mam nadzieję że pójdzie mu to sprawnie bo już nie mogę patrzeć na ten bałagan

To tak jak ja opaliłam się aż mnie M do d9mu gonił .Rano czekaliśmy na hydraulika podpiął nam pompę ciepła ,mamy ciepłą wodę bez palenia ,potem skoczyliśmy na giełdę kwiatową kupiłam 12 lawend ,20 bylinek na skalniak i surfinie do koszy wiklinowych na podest przed dom ,jak wróciliśmy ja sadziłam bylinki na skalniak potem rozwoziłam ziemię a M skończy chodnik ,w końcu mamy ludzkie wejście .

witam wroti nie tylko ciebie poparzyło mnie tez jak kosiłam trawke u nas sie robi wjazd i dojście do domku w piatek maja przywieść kamień także już nie mogę sie doczekać bo takie doły wykopane że nie ma jak koło domku chodzić. Karolinka sypialnia super u nas też na szybkiego kolorki robiliśmy ale nawet nawet my mamy w sypialni taki jaśniutki wrzos na początku mi się nie podobał ale jak już człowiek sie przyzwyczaił i dał dodatki to fajnie nawet to wyszło:) sylwia ty się kobietko nie przemęczaj tylko dbaj o was powodzenia my też planujemy bobaska drugiego zobaczymy co wyjdzie w praniu he he synek ma 2,5 roku

Karolinko sypialnia świetna. Mój M. nie pozwoli mi na żadne tapety. Powiedział, że jak chcę to mogę sobie sama przykleić, ale w przyszłości ścian z tapetami palcem nie dotknie:) hmmmm ciekawe skąd ten uraz do tapet???? Wieści budowlane: M. podwiesza sufit w salonie, ja maluję:) gotowy jest gabinet, hol wiatrołap, spiżarka i schowek. Idę jak burza, choć początki były ciężkie:) miałam takie zakwasy, że szok. Kafle do łazienki dolnej częściowo kupione, reszta zamówiona:) jak się uda to za 2 tyg. będzie łazienka. Weekend majowy pracujący . W pracy odpoczywam:)

Witam wszystkich już po weekendowo. dzisiaj kończy się tydzień laby, jutro do pracy. U nas na budowie ostatnio duużo się działo. Rozebraliśmy drewnianą chałupkę po wcześniejszych właścicielach, panowie ocieplają poddasze. Niestety prace zostały przez tydzień wstrzymane z powodu cieknących kominów.trzeba poprawiać obróbkę (jak dorwę tych majstrów od dachu to nie wiem co im zrobię ). Dzisiaj będę na budowie, porobię kilka zdjęć i wieczorem pochwalę się wam :) aaaa i mam pytanie do was laski, co robiłyście do garderoby zwykłe drzwi czy może przesuwane ? czy może nic ?? nie wiem na co się zdecydować, podobają mi się te przesuwane ale czy jak zrobię tam drzwi czy z sypialni nie zrobi się taka klitka ?

Karolinko sypialnia świetna. Mój M. nie pozwoli mi na żadne tapety. Powiedział, że jak chcę to mogę sobie sama przykleić, ale w przyszłości ścian z tapetami palcem nie dotknie:) hmmmm ciekawe skąd ten uraz do tapet???? Wieści budowlane: M. podwiesza sufit w salonie, ja maluję:) gotowy jest gabinet, hol wiatrołap, spiżarka i schowek. Idę jak burza, choć początki były ciężkie:) miałam takie zakwasy, że szok. Kafle do łazienki dolnej częściowo kupione, reszta zamówiona:) jak się uda to za 2 tyg. będzie łazienka. Weekend majowy pracujący . W pracy odpoczywam:)

dzięki;)

My tapetowaliśmy dwa popołudnia, we dwoje to raz dwa idzie.

Mój m też mówił że więcej tapet nie będzie kładł, ale jak znajdziemy jakąś fajną i miejsce dla niej to będziemy działać.

Witam wszystkich już po weekendowo. dzisiaj kończy się tydzień laby, jutro do pracy. U nas na budowie ostatnio duużo się działo. Rozebraliśmy drewnianą chałupkę po wcześniejszych właścicielach, panowie ocieplają poddasze. Niestety prace zostały przez tydzień wstrzymane z powodu cieknących kominów.trzeba poprawiać obróbkę (jak dorwę tych majstrów od dachu to nie wiem co im zrobię ). Dzisiaj będę na budowie, porobię kilka zdjęć i wieczorem pochwalę się wam :) aaaa i mam pytanie do was laski, co robiłyście do garderoby zwykłe drzwi czy może przesuwane ? czy może nic ?? nie wiem na co się zdecydować, podobają mi się te przesuwane ale czy jak zrobię tam drzwi czy z sypialni nie zrobi się taka klitka ?

Wroti czekamy na zdjęcia.

My mamy drzwi przesuwne do garderoby.

Sypialnia jest duża, ja oprócz łóżka i szafek chcę jeszcze toaletkę, spokojnie się zmieści. Więcej mebli nie przewiduję a tak jest przestrono.