Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynkowe komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziewczynki, u nas wreszcie ruch w interesie - panele zamówione, glazurnik umówiony, wiosna dziewczynki, wiosna :D

U nas też czuć wiosnę. I to dosłownie - słońce od rana, cieplutko och aby tylko jak najwięcej takich dni.

A ja dopinam swój projekt ogrodu, bo już nie długo sadzenie drzewek i sianie trawy. Tak bardzo mi brakuje zieleni przez tą długą zimę.

U nas też czuć wiosnę. I to dosłownie - słońce od rana, cieplutko och aby tylko jak najwięcej takich dni.

A ja dopinam swój projekt ogrodu, bo już nie długo sadzenie drzewek i sianie trawy. Tak bardzo mi brakuje zieleni przez tą długą zimę.

Nie mogę uwierzyc w to co napisałam. Sniegu u mnie znowu po kolana i to dosłownie. Plany zielonej trawki i drzewek zostały przełożone:(

Goga, właśnie próbuję dodać zdjęcia kuchni od pół godziny :bash:, ale chyba za duże są, ciągle mam przy nich czerwone krzyżyki, a programu do obróbki brak mi na kompie.

Etam brak:no::no::no:

Zwykłym paintem tego dokonasz (programy/akcesoria/paint). Otwierasz w nim fotkę, klikasz menu OBRAZ potem ROZCIĄGNIJ/POCHYL i wpisujesz np 50% zmniejszenia i już ;)

1.JPG

1.JPG

Edytowane przez sylwia&paweł

Witam wszystkich, czytam wasze wpisy od paru miesięcy i az mi się teraz smutno zrobiło że dopiero zaczynam ;) ale gratuluje wszystkim wprowadzki i powiększenia rodziny. Budujemy z żoną koniczynkę , zaczęliśmy przed zimą fundamenty a teraz czekamy na wiosnę żeby ruszyć dalej. Chciałbym zobaczyć koniczynkę w całej okazałości i szukam kogoś z wielkopolski albo okolic konina czy kalisza. Pozdrawiam

Gość Angie83
ale super sąsiedzi :)

Z tego co piszecie to węgiel jakaś super tania sprawa jest? 2,5 tony to jakies 2 tys. tak? a gazem szacować trzeba 1000 zł/m-c tak?

czyli cos 3x tyle?

tylko taki piec na węgiel to jak rozumiem nie moze byc zostawiony na kilka dni "samopas" czyli wyjechac na narty sie nie da?

Beatko, nam wychodzi średnio ok. 500zł/mc za gaz. Nasza koniczynka ma 180m2, mamy ogrzewanie gazowe + kuchenka gazowa. Temperatura w dzień 21 a w nocy 18 stopni. Dla mnie te 500zł to dużo, ale pewnie coś za coś....

Jestem ciekawa czy Wy Dziewczyny też macie ogrzewanie gazowe i ile Wam wychodzi na mc?

Hej, wszystkim jak mnie tu dawno nie było. postaram się nadgonić zaległości, w sumie nic się nie zmieniło ;( nie mogę zmotywować mojego m do zrobienia tyluuuuuuuuuuu rzeczy. Jak już wysprzątam to zrobię kilka fotek i pochwalę się :D Dziewczyny co macie w tych trójkątnych oknach w łazience i pokoju? dzisiaj odebrałam już drugą firaneczkę od krawcowej i dalej jest nie tak ! a miało być tak pięknie :( :( aaa no i aura u nas prze zimowa ja chcę już ciepło, kiedy ono przyjdzie :D

Hej, wszystkim jak mnie tu dawno nie było. postaram się nadgonić zaległości, w sumie nic się nie zmieniło ;( nie mogę zmotywować mojego m do zrobienia tyluuuuuuuuuuu rzeczy. Jak już wysprzątam to zrobię kilka fotek i pochwalę się :D Dziewczyny co macie w tych trójkątnych oknach w łazience i pokoju? dzisiaj odebrałam już drugą firaneczkę od krawcowej i dalej jest nie tak ! a miało być tak pięknie :( :( aaa no i aura u nas prze zimowa ja chcę już ciepło, kiedy ono przyjdzie :D

Ja mam pliskę w oknie trójkątnym. Nie wyobrażałam sobie tego okna bez niczego bo przecież tam mamy łazienkę a okno jest od szosy. Na przeciwko mieszkają sąsiedzi.

Gosiu

Jestem, dopadłam troszkę czasu ;) Karolinko, jeśli zaglądasz, to napisz mi jaką szarą farbą malowałaś w koniczynce (chodzi mi głównie o salon, bo tam masz chyba taki jaśniutki szary). U nas przyszedł czas na pokój na dole. Pełni on rolę biura/sypialni gościnnej. Sofa rozkładana już jest (szara). Mam już upatrzoną czerwoną szafę na wszelakie papiery firmowe/domowe, potrzebuję jeszcze znaleźć białe proste biurko. Do tego obok biurka musi stanąć malutka biała szafeczka na drukarkę. No i potrzebuję dwie białe półki, powyżej biurka. Ściany będą delikatnie szare. Ale ten mój kolor z klatki schodowej jest za mocny. Jeśli znajdziesz chwilkę to napisz mi nazwę farby, numer czy coś, oczywiście jeśli pamiętasz.

Rozglądam się również za dużą, wolno stojącą zamrażarką szufladową. I sama nie wiem czy kupić zwykłą czy jakąś bardziej wypasioną?? Konieczny chyba jest no frost?? Jej normalnie już wypadłam z wprawy w wyborach, na nic się nie mogę zdecydować ;)

Miłego pierwszego dnia wiosny:bye:

Gosiu, w salonie malowaliśmy farbą beckers stone grey. Faktycznie jest jasna, delikatnie szara. Jeśli planujesz do tego pokoju białe meble, to ten kolor baaardzo będzie pasował. Ja co prawda w salonie mam porównanie tylko z białymi listwami, ale komodę i szafkę pod tv też planuję białą. Ładnie będzie:)

O widzisz, piszesz o zamrażarce, ja też akurat oglądam, muszę już kupić bo potrzebuję miejsca na zapasy. Zwlekałam z tym całą zimę, ale teraz nie ma odwołania. Szczerze mówiąc nie mam jeszcze jakiejś konkretnej upatrzonej więc podeślij link jak wypatrzyłaś jakąś fajną bo czas mnie nagli.

Ja mam pliskę w oknie trójkątnym. Nie wyobrażałam sobie tego okna bez niczego bo przecież tam mamy łazienkę a okno jest od szosy. Na przeciwko mieszkają sąsiedzi.

My nic nie mamy w odkanch trójkątnych. Ze względu na to, że ścianka kolankowa podniesiona to nic z zewnątrz przez nie nie widać.

• 2 weeks później...