Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynkowe komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Skończył, mamy ciepełko i ciepłą wodę:D:D ale najfajniejsza niespodzianka czekała nas przy rozliczeniu. Pan za robociznę zażyczył sobie 1500zł. Normalnie do dziś jestem w szoku....

ja też przed chwila dostałam rozliczenie od hydraulika, 1000 zł mniej niż zakładaliśmy:):):):) chociaż raz taka miła niespodzianka:) kupimy za to płytki do kuchni:wave::wave:

Mam nadzieję, że fajnie wyjdzie.

Dziewczyny, a jak u Was postępy?

U mnie ocieplanie i jeszcze raz ocieplanie mąż walczy ze styro .Tata kończył wylewkę w kanale w garażu .Na dniach wzywamy hydraulika do pozakładania grzejników oraz rozprowadzenia rurek od kominka i zamontowania bufora .

A jak myślisz szafę podzielić na 2 czy 3 części? Dodam że szerokość wnęki to 170. Myślę że na dwie. U dołu szafki na buty. A nad może na jakieś pudełka z mniej używanym rzeczami.

Oprócz butów, potrzebuję tam miejsce na rzeczy typu tornister, rolki, długie płaszcze, jak napisała Sylwia póżniej - jeszcze kozaki. Też próbuję właśnie zaplanować szafę w wiatrołapie.

jutro mają nam okna montować:):):). Bardzo się cieszę, zwłaszcza, że przez ostatni miesiąc niewiele się działo. Mamy drzwi zewnętrzne do kotłowni made in PRAKTIKER, Dzwi frontowe zabite na amen. oby przyjechali....

Grandzia, super że przed zimą będziecie mieli SSZ, wreszcie budynek będzie wyglądał bardziej domowo;)

Ciepełko się robi :), przyjechał osprzęt do kotłowni, wczoraj już częściowo zrobiony porządek z rurami. Kilka dni to zajmie, niebawem będzie można wygrzewać podłogi.

U nas już wszystko sprawdzone, grzeje aż miło. Od napalenia w piecu grzejniki na górze są gorące po 4 minutach, na dole po 6:)

Dziś przyjedzie nasz kuchenny, dogramy już wszystko, wyceni szafę w wiatrołapie, jak nie powie dużo to może jeszcze cos zamówimy.

Jaki kolor szaf planujecie w wiatrołapie?

U nas już wszystko sprawdzone, grzeje aż miło. Od napalenia w piecu grzejniki na górze są gorące po 4 minutach, na dole po 6:)

Dziś przyjedzie nasz kuchenny, dogramy już wszystko, wyceni szafę w wiatrołapie, jak nie powie dużo to może jeszcze cos zamówimy.

Jaki kolor szaf planujecie w wiatrołapie?

My też jesteśmy w trakcie uzgadniania szczegółów kuchenno-szafowo-garderobowych. Kuchnia jest już prawie gotowa, jeszcze kilka zmian we wnęce i będzie gotowe. Szafa już zaprojektowania. A kolor najprawdopodobniej biały. Chociaż trochę się wahamy. Garderoba jeszcze w rozsypce.

Renatko widzę, że uwijacie się jak mróweczki żeby zdążyć przed zimą. Kiedy przeprowadzka?

Oj Karola prace przystopowały bo mąż już chodzi do pracy ociepla po 2 godzinki dziennie , ale zawsze coś do przodu a po drugie kasa się skończyła .Szafe w wiatrołapie planuje chyba białą lub w kolorze drzewa .A przeprowadzka za 2-3 tygodnie jak tylko p hydraulik podłączy kominek i grzejniki .

Gosiu pytałam Cię kiedyś o mozaikę do łazienki, tą z opoczna. Chciałam zamówić płytki do łazienki i okazuje się ze nie mogę nigdzie dostać tej mozaiki. Wszystkie inne płytki są od ręki a na mozaikę producent wstrzymał produkcję. Chyba poszukam tej co ty, jak tamtej nie będzie. Edytowane przez sylwia&radek

A ja dziś przewaliłam do garażu tonę węgla:P jeszcze tona i będzie posprzątane;) na dniach wchodzi ekipa od podbitki, mąż wciąż pomalutku obsypuje domek i garaż kamyczkami (jak u Reni mąż robi to po pracy dlatego pomalutku, ale zawsze do przodu). W tym tygodniu wyciągam męża na zakupy farb i paneli na górę, tak żeby można było górę uznać za gotową do zamieszkania (bez mebli oczywiście:))

Gosiu u nas to samo, zbyt mało czasu na roboty budowlane. A my za 3 miesiące musimy się przeprowadzić.

Sylwia widzę, że u was prace ostro ruszyły, jaką kuchnię w końcu wybraliście??i jakie płytki?

Wysłałam Ci w sobotę maila, tam między innymi pisałam o tej mozaice. Nie doszedł do Ciebie ten mail??? Kurcze jak jeszcze poczta mailowa zaszwankuje to:bash:

Jeśli chodzi o mozaikę to my nie planowaliśmy jej wcale, w ostatniej chwili zdecydowaliśmy się obudować wannę mozaiką. Nasza to mozaika Dunin, zamawiana na allegro.

Email doszedł czytałam. Tylko my przez moment myśleliśmy że zdecydujemy się na mozaikę z opoczna. A teraz nigdzie jej nie mogę dostać. Przez to wstrzymałam sie z zamówieniem.

Bardzo dziękuje za zdjęcia. Bardzo a to bardzo sie przydały.

marzę o dniu, w którym ja tak będę mogła powiedzieć:)

Oj Gosiu ja też marzę ,idę mieszkać chodź brak schodów i drzwi ale brak mi strasznie przeszczeni za dużo nas w domu wiecznie coś się dzieje ,wiecznie ktoś do nas przychodzi a ja marzę o spokojnych wieczorach przy kominku z M i lampką wina .