Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynkowe komentarze

Recommended Posts

U nas okap podszafkowy, teleskopowy czyli jak najmniej widoczny. Przed czarnym okapem broniłabym się rękami i nogami - użytkuję czarną płytę gazową i naprawdę ciężko się ją czyści..... Mówię również zdecydowane "NIE" baterii wannowej trzyotworowej z wyciąganą wylewką - użytkuję teraz i nie pasuje mi. Wkurza mnie to wyciąganie i wciskanie z powrotem węża że nie wspomnę o pewnym wypadku kiedy to rzeczony wąż mi się urwał w miejscu mocowania a więc pod samym rantem wanny - dodam że jest to cholernie niedostępne miejsce przez co rozmontowaliśmy prawie połowę obudowy wanny :D Są to jednak moje bardzo sugestywne odczucia i zdaje sobie sprawę że do pewnych wniosków dochodzi się po czasie i w miarę nabywanego doświadczenia a nie na podstawie cudzych opinii........

Co do armatury : kludi i hansgrohe jak najbardziej polecane ;)

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U nas okap podszafkowy, teleskopowy czyli jak najmniej widoczny. Przed czarnym okapem broniłabym się rękami i nogami - użytkuję czarną płytę gazową i naprawdę ciężko się ją czyści..... Mówię również zdecydowane "NIE" baterii wannowej trzyotworowej z wyciąganą wylewką - użytkuję teraz i nie pasuje mi. Wkurza mnie to wyciąganie i wciskanie z powrotem węża że nie wspomnę o pewnym wypadku kiedy to rzeczony wąż mi się urwał w miejscu mocowania a więc pod samym rantem wanny - dodam że jest to cholernie niedostępne miejsce przez co rozmontowaliśmy prawie połowę obudowy wanny :D Są to jednak moje bardzo sugestywne odczucia i zdaje sobie sprawę że do pewnych wniosków dochodzi się po czasie i w miarę nabywanego doświadczenia a nie na podstawie cudzych opinii........

Co do armatury : kludi i hansgrohe jak najbardziej polecane ;)

Kochana dzięki. Że ja o tym wcześniej nie pomyślałam. Już w sklepie miałam problem z włożeniem węża. A sklepowa stwierdziła że jest po prostu źle zamontowany.

Kochana dzięki. Że ja o tym wcześniej nie pomyślałam. Już w sklepie miałam problem z włożeniem węża. A sklepowa stwierdziła że jest po prostu źle zamontowany.

tiaaaa, na pewno...

Cóż, nie mogę powiedzieć że wyciąganie/wkładanie węża jest jakąś ciężką pracą ale mnie zwyczajnie wnerwia. A baterię mamy KFA i do głowy by mi nie przyszło że wąż urwać można - ot, pewnie za dużo siły w ręcach mam :D

Co myślicie o tym zestawie:

umywalka 376 zł Jednouchwytowa bateria umywalkowa Kludi O-CEAN DN10 383400575

http://www.lazienkaplus.pl/#http://www.ekspertagd.pl/zdjecia1/Kludi%20O-CEAN%20chrom%20%28383400575%29.jpg

wanna 1233 zł Bateria wannowo - natryskowa DN15 Kludi Zenta 384470575 :

http://www.sklep.omnicom.com.pl/product/image/20907/14597.jpg

i do prysznica:

http://p.alejka.pl/i2/p_new/49/59/kludi-a-qav-shower-duo-zestaw-natryskowy-z-bateria-termostatyczna-chrom-6209705-00-620970500_0_b.jpg

prysznic 917 zł Zestaw natryskowy z baterią termostatyczną Kludi A-QAv 6209705-00

http://allegro.pl/showerpipe-deszczownica-grohe-27296-euphoria-i1838342802.html

ja myślę nad tą deszczownicą

U nas też wanna pod skosem - na pewno się na baterię miejsce znajdzie :D Ale ja nikogo przekonywać nie chcę - pewnie gdyby to była moja pierwsza łazienka to też dałabym nawannową.......

ładna?

Bateria jednouchwytowa wannowo-natryskowa chrom Kludi Balance 524450575

http://www.lazienkaplus.pl/files/produkty/BAT/KLU/524450575.jpg

A czy wąż ze słuchawka jest konieczny przy takiej baterii?

Pytasz czy przy baterii wannowej musi być prysznic? Nie musi - wybierasz baterię wannową a nie wannowo-prysznicową i wówczas nie masz przełącznika na prysznic i miejsca na montaż węża tylko samą wylewkę z rączką.

Ale prysznic przy wannie mimo wszystko się przydaje......

Pytasz czy przy baterii wannowej musi być prysznic? Nie musi - wybierasz baterię wannową a nie wannowo-prysznicową i wówczas nie masz przełącznika na prysznic i miejsca na montaż węża tylko samą wylewkę z rączką.

Ale prysznic przy wannie mimo wszystko się przydaje......

Tak właśnie mi się wydaję że prysznic przydał by się przy wannie. Do tej ze zdjęcia wystarczy dokupić wąż?? I zamontować obok siebie na ścianie? Dobrze myślę?

U nas też wanna pod skosem - na pewno się na baterię miejsce znajdzie :D Ale ja nikogo przekonywać nie chcę - pewnie gdyby to była moja pierwsza łazienka to też dałabym nawannową.......

ładna?

Bateria jednouchwytowa wannowo-natryskowa chrom Kludi Balance 524450575

http://www.lazienkaplus.pl/files/produkty/BAT/KLU/524450575.jpg

Fajna jest, ja szukam też takich skromnych, prostych baterii bo patrzę na to praktycznie. Chcę żeby było jak najmniej zakamarków, łączeń w których zbiera się najwięcej zanieczyszczeń i kamienia. W łazience chcę mieś wszystko zabudowane, pochowane żeby sprzątanie było szybkie i przyjemne.

Zaraz pędzę na budowę ale jeszcze kilka słów na temat okapu.

Dziewczyny na temat wydajności się nie wypowiem. Ale mogę powiedzieć, że kurz na nim widać (fakt, że u nas na budowie ostatnio mnóstwo tarcia zamiatania itp).

Ale myłam też już ten okap. Wystarczy płyn do szyb, psik psik ręcznik pap i gotowe. Szybko i bez polerowania. W odróżnieniu od płyty, tu odrobinkę dłużej trzeba polerować. Okap to taka moja miłość, jak tylko zaczęłam myśleć nad kuchnią to wiedziałam, że ten i żaden inny.

A jeśli chodzi o wydajność to obecnie posiadam okap (też Amici, tylko taki zwykły) ale nie włączam go wcale. Myślę, że na budowie będzie podobnie. Będzie włączany od wielkiego dzwonu, przy gotowaniu bigosu np;)

Gosiu ale teraz jeszcze nie gotujesz. Kurz kurzem, ale przy gotowaniu okap będzie cały w tłuszczu i te zacieki będą dość widoczne tak sądzę. Nie uśmiecha mi się po każdym gotowaniu szorować okap, no nie wiem, chyba jednak odpuszczę sobie mimo jego urody:)

Zgadzam się, my w markecie jeszcze niczego nie kupiliśmy i chyba nie kupimy, raczej wszystko zamówimy w sklepie internetowym.

Dziewczyny a drzwi jakie planujecie??

Karola w markecie kupujemy np.cement kleisler 6.80 był ostatnio na składzie zwykły 12 zł .Kupujemy klej do styro ,kupiłam farby ale to Nobile to wszędzie chyba to samo i płytki do dolnej łazienki i kran do umywalki (ale to armatury oczywiście ) .