Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynkowe komentarze

Recommended Posts

Mi Minął piątek na dokończeniu malowania w gabinecie koło kaloryfera i parapetu ,wyszorowałam podłogę w jadalni ,sobota to porządki tu gdzie mieszkam pieczenie ciasta itp i kończenie malowania ławeczko półeczki do wiatrołapu i drzwiczek do szafki na buty .A wczoraj zakupy w Castoramie kila pierdółek mąż no i ja brakło mi białej farby a jeszcze córce będę malowała półeczki na biało no i oczywiście kupiłam kilka gadżetów Świątecznych .Zaliczyliśmy Ikea bo przy Castoramie synuś i córa kupili lampki na biurka oraz termosy ja talerze ,wazon ,abażury na kinkiety .

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zimno zimno ale ja tam wolę troszkę mroźniejszą pogodę niż pluchy, chlapy itd.

U nas prace na budowie nic się nie posunęły do przodu bo mąż 4 dni przy wodociągu spędził, ale teraz będziemy mieć spokój na lata:)

Dziewczyny czy przepalacie w swoich domkach??? My już nosimy się z tym zamiarem, ale jeszcze w domku całkiem ciepło jest, więc wciąż się wstrzymujemy. Dziś o 7 rano było +10 stopni, to chyba dobry znak, że domek dobrze trzyma ciepło. Jak słoneczko zaczyna świecić w nasze przeszklenia robi się 15-18 stopni. Termometr na budowie jest i w razie gwałtownego spadku temp zaczynamy sezon grzewczy w naszej koniczynce:)

Gosiu u nas też bardzo ciepło, ale jak chłopaki robią wieczorami to przepalają. Jak jest napalone i temperatura na piecu 50stC to na poddaszu jak dla mnie jest za ciepło. Mam nadzieję że dobre docieplenie pozwoli trochę zaoszczędzić węgla.

Zimno zimno ale ja tam wolę troszkę mroźniejszą pogodę niż pluchy, chlapy itd.

U nas prace na budowie nic się nie posunęły do przodu bo mąż 4 dni przy wodociągu spędził, ale teraz będziemy mieć spokój na lata:)

Dziewczyny czy przepalacie w swoich domkach??? My już nosimy się z tym zamiarem, ale jeszcze w domku całkiem ciepło jest, więc wciąż się wstrzymujemy. Dziś o 7 rano było +10 stopni, to chyba dobry znak, że domek dobrze trzyma ciepło. Jak słoneczko zaczyna świecić w nasze przeszklenia robi się 15-18 stopni. Termometr na budowie jest i w razie gwałtownego spadku temp zaczynamy sezon grzewczy w naszej koniczynce:)

U mnie jest +13 tak było wczoraj koło 18.

Aniu a co tam w Waszej koniczynce się teraz dzieje???

Duża buźka:*

małgosiu kochana, hydraulik był, zrobił wodę i kanalizację, kończymy elektrykę. Na pewno zrobimy w tym roku tynki. Co do reszty nie wiem.

Hydraulik , dobry chłopina ale nosem kręci, wolałby wczesną wiosną centralne zrobić, a ja oczywiście chciałabym już na ten tychmiast:)

Powiem szczerze ze tym razem to byly moje najskromniejsze zakupy. W sklepach nowe kolekcje jesienne no i nie bardzo nadajace sie na nasz klimat zimowy. Chociaz buty i kurteczke sobie kupilam. Troche drobiazgow takich co wszystkie kobiety kochaja.

Do domku kupilismy kilka dodatkow do lazienki i zegar do kuchni. Ale to dopiero przywiezie maz w grudniu.

A tu na miejscu spotkala mnie niespodzianka drzwi wew do domku juz sa w sklepie no i mozaika, ktora zamowialam przed wyjazdem.

Nasze tez jeszcze musza zostac na magazynie w sklepie. A wielka szkoda:( Tak jak wczesniej pisalam drzwi DRE scala b.

Teraz jeszcze reszte dodatkow do lazienki musze kupic. No i musze sie zorietnowac kiedy zaczynamy.

Wstepnie rozmawialismy o odpaleniu naszego pieca. W domku niby cieplo ale chcemy zaczac przepalac i wygrzewac nasz domek, co by pozniej nam cieplej bylo.

Nasze tez jeszcze musza zostac na magazynie w sklepie. A wielka szkoda:( Tak jak wczesniej pisalam drzwi DRE scala b.

Teraz jeszcze reszte dodatkow do lazienki musze kupic. No i musze sie zorietnowac kiedy zaczynamy.

Wstepnie rozmawialismy o odpaleniu naszego pieca. W domku niby cieplo ale chcemy zaczac przepalac i wygrzewac nasz domek, co by pozniej nam cieplej bylo.

U mnie w łazience już coś widać, przyznam nieskromnie, że pięknie się robi:)

Ja już zamówiłam mebelki do łazienki, zostało mi tylko lustro, ale to na końcu jak będzie dokładnie wiadomo jaki będzie otwór no i oświetlenie, ale już mam coś wstępnie upatrzone to myślę że jutro kupię. Kuchnia i łazienka będzie już zrobiona na gotowo. Teraz czas na salon i Kingi pokój.

Mialam urodziny na poczatku listopada wiec nie obylo sie bez prezentow i maz zawsze z tej okazji zabiera mnie na zakupy i moge brac co mi sie podoba.

O widzisz, przegapiłyśmy.

Niech się spełnią Twoje marzenia:hug::hug:

Ja wzięłam sporą umywalkę, żeby w razie czego dwie osoby przy niej się zmieściły.

A Wy jakie w końcu płytki wybraliście na dół?

Dzieki dziewczyny za zyczenia:) Nie bylo wczesniej jak napisac. W dniu swoich urodzin jechalam do Londynu. Wyobrazcie sobie ze w jedna strone pojechalam autokarem. Z gory nikomu nie polecam. 30 godz jazdy. Tragedia. Ale co sie nie robi dla milosci. Samolot moj zostal odwolany z powodu tamtego co awaryjnie ladowal. I zdecydowalam sie na autokar.

Szafka jest 90 cm i umywalka też.

Do tej szafki zamówiłam też słupek wiszący. Mam nadzieję, że wystarczy na nasze drobiazgi.

No to zaszalalas z umywalka. Chociaz napewno bedzie wygodana w uzytkowaniu. Ja do wyboru zaczekam jak juz bedziemy robic i wanna stanie na swoim miejscu.

Moze troche nachalna jestem ale ciagle jestem ciekawa jakie wybralas kraniki do lazienki, wstawisz fotki??? Plisss

No to zaszalalas z umywalka. Chociaz napewno bedzie wygodana w uzytkowaniu. Ja do wyboru zaczekam jak juz bedziemy robic i wanna stanie na swoim miejscu.

Moze troche nachalna jestem ale ciagle jestem ciekawa jakie wybralas kraniki do lazienki, wstawisz fotki??? Plisss

Umywalka taka ze względu na to, że co rano korzystamy z niej razem z Kingą i wiem że mniejsza się nie nadaje:)

taka do kuchni

http://img714.imageshack.us/img714/9628/kludibingostarbateria15.jpg

Uploaded with ImageShack.us

bidet

http://img141.imageshack.us/img141/4048/kluditerciobateriabid11.jpg

umywalka

http://img43.imageshack.us/img43/4264/kluditerciobateriaumy11.jpg

Ja Ci wtedy napisałam długaśnego priva o tych bateriach ale teraz uświadomiłam sobie że privów nie odbierasz.