sylwiaradek 07.12.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Karolinko chciałam Cie jeszcze zapytac o drzwi do prysznica. Glazurnik wymierzyl mi ze nasza wneka ma 95 cm szerokosci. W katalogach widze ze sa 80,90,100. Czy te wymiary sa tylko do okreslonego wymiaru. Czy jest jakas tolerancja ze moga byc +/- szersze? Ile maja wasze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 07.12.2011 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Sylwia niektóre drzwi mają regulację np. do 5 cm czy 10 cm, z tego co pamiętam to w sklepie kati kati mają deante takie regulowane.http://www.sklepkati.pl/p97308,deante-zoom-drzwi-uchylne-78-90-cm-profil-chrom-szklo-grafitowe-kta-411d.htmlAha, nasza wnęka ma 89 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 08.12.2011 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Dzięki Gosiu, u nas też ok. 50 cm czyli ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grandzia13 08.12.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 piękny ten kominek, wizja przyszłości nabiera realnych kształtów:) kiedyś marzeniem był po prostu własny dom, teraz precyzujemy:wiemy dokładnie na jakim narożniku chcielibyśmy wypoczywać, przed jakim kominkiem się wygrzewać, jaka kuchnia będzie dla nas najpraktyczniejsza, oczami wyobraźni malujemy ściany, patrzymy jak dzieci dorastają w swoich nowo urządzonych pokojach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 08.12.2011 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Nasza budowa trwała prawie 3 lata, nie licząc załatwienia wszystkich dokumentów. Może to długo ale dzięki temu mamy własny dom bez większych obciążeń finansowych. Dziewczyny, muszę już wybierać farby a w głowie pustka. Nie chcę zbyt intensywnych kolorów, wszystko raczej stonowane ale jakie??? Ja mam chęć zostawić wszystko na biało, ale mąż kręci nosem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 08.12.2011 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 No właśnie i ja chcę pomalować na biało. Do sypialni chcę biało czarną tapetę więc, łóżko będzie czarne to ściany mogą być białe. U Kingi miał być kolor ale chyba też zrezygnujemy, pokój rozświetlę dodatkami żeby mdło nie było. W razie czego zawsze można ścianę później pomalować. Do wiatrołapu szukam tapety, tam będzie zabudowana szafa więc malować pewnie nie będzie trzeba a dopóki tapety nie położymy to będzie biało.Salon też chcę biały, mąż jest za jakimś ciepłym odcieniem szarego, na obudowę kominka szukamy szarego kamienia.Zostaje klatka schodowa i korytarz na górze, ze względu na to, że będą jaśniutkie podłogi i drzwi to mógłby być ciemniejszy kolor, ale nie wiem jaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 08.12.2011 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Gosiu, pamiętam że kiedyś pytałaś o białą lampę motylkową (chyba) dla Julki, na tamtą się nie natknęłam, ale ta też fajna dla małej dziewczyneczki. http://img804.imageshack.us/img804/7696/innermostdelight1jpg340.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 08.12.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Na stronie archonu są nowe zdjęcia koniczynki 3 takiej jak moja. Realizacja podobna do mojego domku. Chociaż nie wzorowaliśmy się na niej. Może i wasze wersje też są dostępne. Chciałam skopiować zdjęcia ale nie można.http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-koniczynce-3/m451a5463a72b1#http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-koniczynce-3/m451a5463a72b1# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 08.12.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Mam ogromny dylemat odnośnie drzwi do prysznica. Nasza wnęka okazała się nie standardowa. Znalazłam tylko dwie pary drzwi które by sie nadawały do naszej łazienki. 1. http://img01.allegroimg.pl/photos/oryginal/19/60/84/17/1960841753Dzielone na trzy części. Otwierane z obu stron. lub 2. Otwierane całościowo. Tylko nie wiem czy w nie dużej łazience sprawdzą się. Po otwarciu drzwi będą zajmowały większość łazienki. Najbardziej podobaja mi się takie, tylko nie mogę znaleźć odpowiedniego dla mnie wymiaru. http://img09.allegroimg.pl/photos/oryginal/19/64/79/05/1964790531Mamy nie wielką cześć nie otwieraną. Część otwierająca się ma około 65 cm. Co o tym myslicie? Wziąć te dzielone na trzy części? Na pewno nie będą zabierać miejsca w łazience. Czy wybrać otwierane i po prostu uważać za każdym razem? Dodam jeszcze że wnęka ma 95 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 08.12.2011 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Sylwia, mi się te dzielone na 3 nie podobają, my wybraliśmy takie jak pokazałaś na ostatnim zdjęciu. Mają tak jakby dwie części, jedna stała, druga otwierana. Dzięki temu drzwi jak się otworzy to nie zajmują dużo miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 08.12.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Pisałaś wcześniej że Twoje były na zamówienie. Mi niechcą nigdzie zamówić niestandardowych. Tylką pokazują jakie mogą być z tych dostępnych gotowych u producenta. Nie wiem co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 08.12.2011 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Jakaś duża Wam wyszła ta wnęka. U mnie były na zamówienie, ale dlatego że wybieraliśmy szkło inne niż mieli standardowe, nie chodziło o wymiary. Nasze mają regulację 85-90 cm i są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 08.12.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Myślałam ze chodziło o regulację. No nic poszukam jeszcze na necie. Moze cos znajde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 08.12.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Mąż też mówi że te drugie mu się bardziej podobają. Może jutro coś znajdę, co by pasowało do naszej wnęki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 09.12.2011 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Sylwia a w saintplast tez nie chcą zrobić na zamówienie?? U nas od poniedziałku akcja malowanie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 09.12.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Zdecydowałaś już się na kolory czy jednak będzie na biało? To pomalowaniu tylko zostanie położyć panele i wstawić drzwi? Jak dobrze rozumiem. No i oczywiście mebelki. Ależ Ci fajnie. Ja mam nadzieje że jak mąż przyjedzie to nadgoni prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 09.12.2011 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Część będzie na biało, salon najprawdopodobniej na jasny szary. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu uda się pomalować i położyć panele na górze, potem dwa dni na panele na dole i już kuchnia będzie więc można mieszkać. Mebelki niektóre już czekają, także aby wstawić i się przeprowadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 09.12.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 U nas idzie jakoś mizernie. Chociaż gładź na górze już skończona. I już trochę jest zrobionej na dole. Łazienkę na górze chyba dzisiaj dokończą. Mam nadzieje że jak mąż przyjedzie to do świąt trochę nadgonią z pracą. My będziemy narazie malować na biało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 09.12.2011 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 U nas się baaardzo spisał chłopak płytkowy, szkoda mu się z nami rozstać i teraz pomaga przy gładzi;) Do końca tyg skończą, potem mam urlop i będę sprzątać, we wtorek i środę ma się montować kuchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 09.12.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Ja na ich pracę też nie mogę narzekać, ale tylko na to że są we dwóch. Z tego jeden ma krótki staż pracy na budowie. Wszystko co robi zajmuje mu trochę wiecej czasu niż komuś kto się tym zajmuje od lat. Widziałam w fotkach że masz nowe dodatki do domu? To do sypialni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts