Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynkowe komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My też chcieliśmy się wyprowadzić od dziadków, bo tata brat się ożenił i do domu doszła kolejna osoba, a można powiedzieć że nawet dwie. Bo zaraz urodził się im synek. No i też chcieliśmy mieszkać na swoim. Nie które rzeczy po kilku latach zostały dokończone. Chciaż nie pamietam żeby rodzice narzekali. Dobrze było że już na swoim. A teraz jak ja porównam się do nich, to wydaje mi się że wybrzydzam.

My też się przeprowadziliśmy do nowego domu jak miałam 6 lat, też sporo rzeczy brakowało.

Ja bym się na coś takiego nie zdecydowała. Od początku mieliśmy takie założenie że wprowadzamy się do wykończonego domu. Jakiś drobnych mebli może brakować, ale wszelkie roboty mają być skończone. Prawie się tak uda, zostaną tylko schody do zrobienia, ale to też zaraz po Świętach, także zanim się porządnie rozpakujemy i ulokujemy to będą zrobione.

hihi Sylwia ale tak to już jest. Moja mama ma 52 lata, jeszcze stara;) nie jest, a strasznie się dziwiła czemu kupiłam czarne płytki do kuchni hihi...

To mój ma 47 lat, a jest gorszy od dziadka. Dziadek bardziej dzisiejszy jest niż on. Ten przykład z drzwiami do prysznica to jeden z wielu. Zaczęło się od projektu że nie taki wybraliśmy.

Naszczęście kupujemy to za swoje pieniądze, a co by było gdyby on nam dokładał. Pewnie nic nie moglibyśmy kupić po swojemu.

Sylwia nie wiem czy gdzieś taniej Ci zrobią te drzwi:(

My od rodziców mamy ogromną pomoc, praktycznie zawsze i we wszystkim. Do budowy się nie wtrącają, chociaż czasem naszymi wyborami nie są zachwyceni:) Ale najważniejsze że nam się podoba.

Moja mama jedynie jest zadziwiona całkowitym kosztem kuchni, no ale cieszy się że ja zadowolona. Teściom oszczędzamy informacji co i za ile robimy;)

Około dziesięciu e-maili wysłałam. Kolejna propozycja to http://allegro.pl/drzwi-wnekowe-novellini-giada-g-f-90cm-jakosc-i1965851603.html. Ale te jeszcze droższe. Chociaż one mają taki wymiar jaki chcemy.

Są jeszcze takie za 1750 zł, mają taki jak chcemy wymiar:

http://www.e-millennium.pl/file/img/img_bg/YOUNG1B.jpg

Edytowane przez sylwia&radek

Ja dla mnie fajny. My przez pewien czas zastanawialiśmy sie nad podobnym tylko taki który wisiał na kabelkach. Klosz bardzo podobny. Chociaż nic nie mogliśmy dobrać nad stół z tej serii. I tak się zakonczyły poszukiwania.

Taki nam się podobał, ale później stwierdziliśmy że nie będzie pasował do naszego nie wielkiego saloniku:http://cdn.next.co.uk/COMMON/Items/Default/Default/Publications/X48/shotzoom/1048/479-460-X48s.jpg

Gosiu oświetlenie jest cholernie drogie. Jak obliczyłam ile nam na to trzeba to byłam w szoku. Można kupić taniej, no ale jak ma wisieć kilka lat to musi się podobać.

Dodatkowo mój mąż ma zboczenie zawodowe w tym temacie i w ogóle nie patrzy na ceny, tylko wybiera co mu się podoba. Ja jestem ta rozsądna i muszę go trochę stopować;)

Ja wcześniej też chciałam do salonu oświetlenie kryształkowe, no ale jakoś nie znalazłam odpowiedniego bo przecież nad barek, nad stół, nad stolik i kinkiet muszą pasować do siebie.

Ta lampa fajna, ciekawa jestem jakie zwisy do niej planujesz. Ja oglądałam na żywo te kryształkowe zwisy, dla mnie one są takie cieniutkie i mikre, no żaden sposób mi nie pasują.

Ja kryształki planuje do łazienki i może korytarzy, tylko wtedy muszę znaleźć fajne kinkiety na klatkę schodową. Do salonu mam wybrane już i raczej zdania nie zmienię, chociaż lampa nad stolik droga jak diabli.

Pokażę Wam wieczorem.