Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynkowe komentarze

Recommended Posts

Gosiu no to fajnie ze mebelki dojechaly. Pewnie bardzo się cieszycie. My dopiero zaczniemy się rozgladac sa jakimś naroznikiem.

Grandzia problem polega na tym że producenci mają inne standardowe wymiary drzwi. Pamiętaj nie rób wnęki na 95 cm bo to najgorszy wymiar. Ale mimo wszystko juz mam 3 propozycje. Poczekam jeszcze do poniedziałku i coś zamówię. Chociaż termin realizacji już wiem ze bedzie wynosił od miesiaca nawet do dwóch.

Karolinko faktycznie moje wybory troche są inne. Chociaż jeszcze nie do końca wiadomo co będzie. My zaczniemy najpierw od mebelkow a później mam nadziej ze juz bede wiedziala co nam sie najbardziej podoba na sufit.

Edytowane przez sylwia&radek

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

[quote

Grandzia problem polega na tym że producenci mają inne standardowe wymiary drzwi. Pamiętaj nie rób wnęki na 95 cm bo to najgorszy wymiar. Ale mimo wszystko juz mam 3 propozycje. Poczekam jeszcze do poniedziałku i coś zamówię. Chociaż termin realizacji już wiem ze bedzie wynosił od miesiaca nawet do dwóch.

ja już mam wnękę:) zrobiliśmy na 103 cm przed tynkami:) ciekawe jaka zostanie po kaflach...

Karolinko faktycznie moje wybory troche są inne. Chociaż jeszcze nie do końca wiadomo co będzie. My zaczniemy najpierw od mebelkow a później mam nadziej ze juz bede wiedziala co nam sie najbardziej podoba na sufit.

Dobrze że coś innego nam się podoba, przynajmniej domki nie będą takie same.

Niestety wszystkiego się nie przewidzi na etapie budowy.

Sylwia, w którymś sklepie zrobią te drzwi w odpowiednim wymiarze, pozostaje tylko kwestia ceny, niestety nie małej.

Mam trzy wyceny. Najbardziej jestem za ta z sanplastu. Chociaz jeszcze w poniedzialek pojade do Chełma poszukam w sklepach co mi zaproponuja. Mam oferty ze sklepów internetowych i wtedy porównam.

Niestety wszystkiego się nie przewidzi na etapie budowy.

.

Faktycznie nie jesteśmy w stanie wszystkiego ogarnąć, dzięki temu forum uniknęłam wielu błędów, trochę jednak uciekło, nie obsadziliśmy np parapetów przed tynkami, byłoby ładnie, bez kucia, ale z braku funduszy musimy zrobić je później:) wnękę na prysznic robiłam na oko, bo nie znalazłam odpowiednich drzwi a decyzję musiałam podjąć JUŻ:) W ostateczności będzie zasłonka za 50 zł:)

z innej beczki: proszę o stawienie się do raportu osoby, która ma grzejnik kanałowy. Nie wiem jak długi wybrać, bo nie wiem jaki narożnik będę miała,i ot dylemat... / ten ukochany o wym 270/220 odpada: za duży:) jak któraś słusznie zauważyła i uświadomiła zakochaną po uszy:)

pozdrawiam w imieniu swoim i piwka, które pozwoliłam sobie wypić:)

My mamy neostradę w domu, z której jesteśmy bardzo zadowoleni. Jest tylko ten problem że trzeba mieć telefon stacjonarny. Sama się zastanawiałam jakiego wybrać operatora do nowego domku. Większość ma limity i kiepski odbiór. Moi znajomi maja Orange, ale oni tylko korzystaja czasami z neta i na ich potrzeby jest wystarczający.

Gosiu u nas wanna jest chyba z Ceresanit, chociaz nie jestem pewna. Łazienka jest raczej kremowa z dodatkami zieleni.To prawda różni się od Twojej. Ale nie chciałam kopiować od Ciebie. Wystarczy że płytki kupiłam z tej samej serii. W Nexcie kupiłam kilka dodatków do niej, ale jeszcze za wcześnie żeby je tam umieścić. M.in. mamy dywanik (chodnik) na podłogę w kolorze zieleni i kilka innych dodatkow, które mają jej nadać jej wyrazu. Jak zamontuja mi prysznic, wc i szafkę spróbuje zrobić nowe lepsze zdjęcia. Te na prawdę to jakiś wielki nie wypał.

Hihi ja też mam kilka dodatków ale do dolnej łazienki, mam komplet ręczników ozdobnych;) komplet chodniczków i jeden pojedynczy, ale jak już kiedyś pisałam ja łazienkom aż tak dużej uwagi nie poświęcam, bo wolę czas spędzać gdzie indziej:P

A mi wcale nie przeszkadza, że kupiłaś takie same płytki, są śliczne, żywe, będzie się rano fajnie korzystało z naszych łazienek:)

Ja też planuję zieleń w górnej łazience, na dolną nie mam żadnej koncepcji, choć tę będziemy robić najpierw. Górna będzie musiała poczekać na lepsze czasy:)

Sylwia nie widzę twojego albumu:( a chciałabym bardzo.....

Uprzejmie donoszę, że tynki skończone, częściowo zapłacone, schną:)

Gosiu ja gdzieś wklejałam, żeby Sylwii pokazać, zdjęcia białych szafek na tle zielonych płytek, dla mnie to najlepsze rozwiązanie.

Jeśli chodzi o drewnopodobne, to z tych wszystkich, które oglądałam najbardziej podobały mi się te, które zamówiłam. Nie mówię dlatego, że sama takie mam, ale inne swoją jakością nawiązywały do mebli brw. Takie sztuczne, delikatne, giętkie. A meble w łazience też powinny być porządne, z dobrymi zawiasami i prowadnicami.

Ja nie mam jeszcze dodatków do łazienki, do mojego szaraczka na dole chyba wezmę fioletowe.