Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynkowe komentarze

Recommended Posts

też mam taką nadzieję, teraz jest czas na to żeby wszystko przemysleć a potem już tylko robić, robić i robić:)

Ja już doszłam do wniosku ,że za dużo wzieliśmy na siebie i kiedy to zrobimy, ocieplany poddasze mąż płyty g-k też chce sam ,poukładać styro pod wylewki na 99 % chce sam podłogówkę rozkładać sam ,musimy dociągnąc kanalize do domu wtedy gmina zrobi nam odbór kilka metrów od granicy działki ,zrobić taras z kostki też chcemy sami ,ogarną te góry koło domu .A jeszcze wnętrza panele,malowanie składanie mebli i ocieplanie domu też sami .

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Renatka, u Was to widać że już wykończeniówka, coraz to jakieś konkretne zakupy. My narazie w miejscu stoimy, jak już wyjaśni się ostatecznie ile będzie kosztował geodeta to będziemy powoli kupować.

Do lata MUSIMY zrobić:

- tynki

- kominek

- dokończyć hydraulike

- położyć płyty na poddasze

- schody wejściowe

- parapety

- okno trójkątne

- ogrodzenie

- jak starczy siły, czasu i kasy to elewację

potem pojedziemy na wakacje a potem zaczniemy wykańczać:lol2:

dokładnie tak samo planuję...no jeszcze wylewki..a reszta...jakbym sama pisała tą listę co mnie czeka do lata:)

Ja już doszłam do wniosku ,że za dużo wzieliśmy na siebie i kiedy to zrobimy, ocieplany poddasze mąż płyty g-k też chce sam ,poukładać styro pod wylewki na 99 % chce sam podłogówkę rozkładać sam ,musimy dociągnąc kanalize do domu wtedy gmina zrobi nam odbór kilka metrów od granicy działki ,zrobić taras z kostki też chcemy sami ,ogarną te góry koło domu .A jeszcze wnętrza panele,malowanie składanie mebli i ocieplanie domu też sami .

och...strasznie duzo sami...pracowici ludzie z was Renatko:)mam nadzieję się na was wzorować:)tylko nasze tempo jest jakieś takie powolne...dopiero kończymy elektrykę..a zaczeliśmy ją w styczniu...

och...strasznie duzo sami...pracowici ludzie z was Renatko:) nadzieję się na was wzorować:)tylko nasze tempo jest jakieś takie powolne...dopiero kończymy elektrykę..a zaczeliśmy ją w styczniu...

kobieto my zaczeliśmy ocieplenie poddasza jakoś koło 10 grudnia jeszcze 3-4 dni pracy nad 2 warstwą i będzie dopiero zrobione 3 pokoje klatka i przedpokój zostaje nam jeszcze nasza sypialnia i garderoa oraz łazienka więc też się ciągnie ale robimy 2-3 godziny dziennie mąż zaczął rozkładać rury do wentylacji z rekuperatorem to też troszkę potrwa .Mnie to troszkę zaczyna denerwować ,że to tyle trwa no ale wiem ,że 5 tys a ocieplenie w kieszeni .

Lasencje moje, powiadomienia mi nie przychodzą, że piszecie.

Aniu naplanowane mamy tyle ale większość tez sami będziemy robić więc czuję że szybko to nie pójdzie.

Roboty robotami ale widze wiosnę za oknem, do wakacji już niedługo, trzeba o wyjeździe pomysleć:)

My już zaklepaliśmy sobie wakacje w Rogowie w sierpniu 2 tygodnie .

kobieto my zaczeliśmy ocieplenie poddasza jakoś koło 10 grudnia jeszcze 3-4 dni pracy nad 2 warstwą i będzie dopiero zrobione 3 pokoje klatka i przedpokój zostaje nam jeszcze nasza sypialnia i garderoa oraz łazienka więc też się ciągnie ale robimy 2-3 godziny dziennie mąż zaczął rozkładać rury do wentylacji z rekuperatorem to też troszkę potrwa .Mnie to troszkę zaczyna denerwować ,że to tyle trwa no ale wiem ,że 5 tys a ocieplenie w kieszeni .

u nas ocieplenie zaczęte jesienią, ale drugiej warstwy nie możemy położyć przed tynkami, dobrze że chociaż materiały mamy pokupowane. Mąż tez robi to po pracy, między zleceniami więc trwa to dłuuugo.

Oj jak tu wiosennie i letnio z marzeniami o wakacyjnych wyjazdach. A my z mężem jeszcze nie byliśmy nawet w podróży poślubne! Mieliśmy nadrobić w tym roku zaległości, ale ciągle na pierwszym miejscu jest domek. Chociaż mam nadzieje że mąż dotrzyma słowa i w tym roku zabierze mnie gdzieś poza Wielką Brytanie.

Oj jak tu wiosennie i letnio z marzeniami o wakacyjnych wyjazdach. A my z mężem jeszcze nie byliśmy nawet w podróży poślubne! Mieliśmy nadrobić w tym roku zaległości, ale ciągle na pierwszym miejscu jest domek. Chociaż mam nadzieje że mąż dotrzyma słowa i w tym roku zabierze mnie gdzieś poza Wielką Brytanie.

u nas też domek ważny i cały rok odmawiamy sobie wielu rzeczy ale wakacji nie zamierzamy:)

u nas też domek ważny i cały rok odmawiamy sobie wielu rzeczy ale wakacji nie zamierzamy:)

My w ubiegłym roku zrezygnowaliśmy z wakacji na rzecz wielu imprez rodzinnych. Mąż też ma tylko 20 dni urlopu w roku i zawsze połowę wykorzystuje na Boże Narodzenie. Więc na wakacje zostaje nie wiele.

My w ubiegłym roku zrezygnowaliśmy z wakacji na rzecz wielu imprez rodzinnych. Mąż też ma tylko 20 dni urlopu w roku i zawsze połowę wykorzystuje na Boże Narodzenie. Więc na wakacje zostaje nie wiele.

Sylwia, odbijecie sobie jak się wprowadzicie.

U nas mąż też woli wziąć urlop i w tym czasie zarobić trochę grosza no ale przetłumaczyłam mu że to nie najważniejsze i że kilkudniowy wyjazd nam się należy, teraz jeszcze jak Kinga starsza to też musi mieć wakacje.

Mój mąż chętnie by pojechał ale że pracuje w firmie i to od szefów zależy kiedy ma urlop. Bezpłatny dostał tylko na nasz ślub, a tak go trzymają w pracy. Z drugiej strony bardzo się cieszymy z tego powodu. A wakacje mamy zamiar są odbić i jak się nic nie zmieni to jest szansa że mąż przyjedzie na przełomie sierpnia i września na dłużej.

My bardzo chętnie jeździmy w góry, więc kolejny nasz cel to jest SZCZAWNICA.