Renatamama3 09.02.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 też mam taką nadzieję, teraz jest czas na to żeby wszystko przemysleć a potem już tylko robić, robić i robić Ja już doszłam do wniosku ,że za dużo wzieliśmy na siebie i kiedy to zrobimy, ocieplany poddasze mąż płyty g-k też chce sam ,poukładać styro pod wylewki na 99 % chce sam podłogówkę rozkładać sam ,musimy dociągnąc kanalize do domu wtedy gmina zrobi nam odbór kilka metrów od granicy działki ,zrobić taras z kostki też chcemy sami ,ogarną te góry koło domu .A jeszcze wnętrza panele,malowanie składanie mebli i ocieplanie domu też sami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 10.02.2011 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Renatka, u Was to widać że już wykończeniówka, coraz to jakieś konkretne zakupy. My narazie w miejscu stoimy, jak już wyjaśni się ostatecznie ile będzie kosztował geodeta to będziemy powoli kupować. Do lata MUSIMY zrobić: - tynki - kominek - dokończyć hydraulike - położyć płyty na poddasze - schody wejściowe - parapety - okno trójkątne - ogrodzenie - jak starczy siły, czasu i kasy to elewację potem pojedziemy na wakacje a potem zaczniemy wykańczać dokładnie tak samo planuję...no jeszcze wylewki..a reszta...jakbym sama pisała tą listę co mnie czeka do lata:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 10.02.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Ja już doszłam do wniosku ,że za dużo wzieliśmy na siebie i kiedy to zrobimy, ocieplany poddasze mąż płyty g-k też chce sam ,poukładać styro pod wylewki na 99 % chce sam podłogówkę rozkładać sam ,musimy dociągnąc kanalize do domu wtedy gmina zrobi nam odbór kilka metrów od granicy działki ,zrobić taras z kostki też chcemy sami ,ogarną te góry koło domu .A jeszcze wnętrza panele,malowanie składanie mebli i ocieplanie domu też sami . och...strasznie duzo sami...pracowici ludzie z was Renatko:)mam nadzieję się na was wzorować:)tylko nasze tempo jest jakieś takie powolne...dopiero kończymy elektrykę..a zaczeliśmy ją w styczniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 10.02.2011 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Lasencje moje, powiadomienia mi nie przychodzą, że piszecie. Aniu naplanowane mamy tyle ale większość tez sami będziemy robić więc czuję że szybko to nie pójdzie. Roboty robotami ale widze wiosnę za oknem, do wakacji już niedługo, trzeba o wyjeździe pomysleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 10.02.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 och...strasznie duzo sami...pracowici ludzie z was Renatko:) nadzieję się na was wzorować:)tylko nasze tempo jest jakieś takie powolne...dopiero kończymy elektrykę..a zaczeliśmy ją w styczniu... kobieto my zaczeliśmy ocieplenie poddasza jakoś koło 10 grudnia jeszcze 3-4 dni pracy nad 2 warstwą i będzie dopiero zrobione 3 pokoje klatka i przedpokój zostaje nam jeszcze nasza sypialnia i garderoa oraz łazienka więc też się ciągnie ale robimy 2-3 godziny dziennie mąż zaczął rozkładać rury do wentylacji z rekuperatorem to też troszkę potrwa .Mnie to troszkę zaczyna denerwować ,że to tyle trwa no ale wiem ,że 5 tys a ocieplenie w kieszeni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 10.02.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Lasencje moje, powiadomienia mi nie przychodzą, że piszecie. Aniu naplanowane mamy tyle ale większość tez sami będziemy robić więc czuję że szybko to nie pójdzie. Roboty robotami ale widze wiosnę za oknem, do wakacji już niedługo, trzeba o wyjeździe pomysleć My już zaklepaliśmy sobie wakacje w Rogowie w sierpniu 2 tygodnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 10.02.2011 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 kobieto my zaczeliśmy ocieplenie poddasza jakoś koło 10 grudnia jeszcze 3-4 dni pracy nad 2 warstwą i będzie dopiero zrobione 3 pokoje klatka i przedpokój zostaje nam jeszcze nasza sypialnia i garderoa oraz łazienka więc też się ciągnie ale robimy 2-3 godziny dziennie mąż zaczął rozkładać rury do wentylacji z rekuperatorem to też troszkę potrwa .Mnie to troszkę zaczyna denerwować ,że to tyle trwa no ale wiem ,że 5 tys a ocieplenie w kieszeni . u nas ocieplenie zaczęte jesienią, ale drugiej warstwy nie możemy położyć przed tynkami, dobrze że chociaż materiały mamy pokupowane. Mąż tez robi to po pracy, między zleceniami więc trwa to dłuuugo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 10.02.2011 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 My już zaklepaliśmy sobie wakacje w Rogowie w sierpniu 2 tygodnie . Renatko a podaj jakis link do ośrodka. Ja sie zastanawiam gdzie, jeszcze nic nie zamawiałam, ale im pogoda ładniejsza tym chce mi sie gdzieś jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 10.02.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Oj jak tu wiosennie i letnio z marzeniami o wakacyjnych wyjazdach. A my z mężem jeszcze nie byliśmy nawet w podróży poślubne! Mieliśmy nadrobić w tym roku zaległości, ale ciągle na pierwszym miejscu jest domek. Chociaż mam nadzieje że mąż dotrzyma słowa i w tym roku zabierze mnie gdzieś poza Wielką Brytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 10.02.2011 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Oj jak tu wiosennie i letnio z marzeniami o wakacyjnych wyjazdach. A my z mężem jeszcze nie byliśmy nawet w podróży poślubne! Mieliśmy nadrobić w tym roku zaległości, ale ciągle na pierwszym miejscu jest domek. Chociaż mam nadzieje że mąż dotrzyma słowa i w tym roku zabierze mnie gdzieś poza Wielką Brytanie. u nas też domek ważny i cały rok odmawiamy sobie wielu rzeczy ale wakacji nie zamierzamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 10.02.2011 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 u nas też domek ważny i cały rok odmawiamy sobie wielu rzeczy ale wakacji nie zamierzamy:) My w ubiegłym roku zrezygnowaliśmy z wakacji na rzecz wielu imprez rodzinnych. Mąż też ma tylko 20 dni urlopu w roku i zawsze połowę wykorzystuje na Boże Narodzenie. Więc na wakacje zostaje nie wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 10.02.2011 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 My w ubiegłym roku zrezygnowaliśmy z wakacji na rzecz wielu imprez rodzinnych. Mąż też ma tylko 20 dni urlopu w roku i zawsze połowę wykorzystuje na Boże Narodzenie. Więc na wakacje zostaje nie wiele. Sylwia, odbijecie sobie jak się wprowadzicie. U nas mąż też woli wziąć urlop i w tym czasie zarobić trochę grosza no ale przetłumaczyłam mu że to nie najważniejsze i że kilkudniowy wyjazd nam się należy, teraz jeszcze jak Kinga starsza to też musi mieć wakacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 10.02.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Mój mąż chętnie by pojechał ale że pracuje w firmie i to od szefów zależy kiedy ma urlop. Bezpłatny dostał tylko na nasz ślub, a tak go trzymają w pracy. Z drugiej strony bardzo się cieszymy z tego powodu. A wakacje mamy zamiar są odbić i jak się nic nie zmieni to jest szansa że mąż przyjedzie na przełomie sierpnia i września na dłużej. My bardzo chętnie jeździmy w góry, więc kolejny nasz cel to jest SZCZAWNICA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 10.02.2011 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Najwazniejsze że ma dobra pracę, na wakacje zdążycie pojechać. My musimy urlop planowac na lipiec bo później sezon malinowy sie zaczyna i słuchy chodza że znów sie wesela posypią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 10.02.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 To prawda. U nas też cały rok imprez. Pierwsza już 26 lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 10.02.2011 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Imprezy rodzinne da sie opedzić kwiatkiem i czekoladkami:)Wesele to juz gorzej, mam nadzieję że takiego wysypu jak rok temu jednak nie bedzie bo nigdy koniczyny nie wykończymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 10.02.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Bardzo bym chciała żeby koniczynka była już gotowa. Bo już jest tak wiele zrobione, ale mimo wszystko jeszcze wiele prac przed nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 10.02.2011 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Wiele, ale jak juz sie uporamy z tymi budowlanymi to jakby sie uprzec to moznaby zamieszkać warunki nie najlepsze ale zawsze to na swoim:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 10.02.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Już na samą mysl o tym ze zaczynamy ocieplac poddasze to lepiej się czuje. Lubię widziec jak cos sie dzieje. Wiem ze juz o krok blizej jestesmy do przeprowadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 10.02.2011 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Teraz jak sie zaczną roboty, to już bedzie widac że to domek sie robi a nie budowa:)ten rok bedzie ciężki bo sporo rzeczy trzeba pchnąć do przodu a potem sama przyjemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts