sylwiaradek 16.01.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 KarolinkoBarek ładnie dopełnił całość mebli w kuchni. Możesz o nim coś więcej napisać. Czarne szkło jest otwierane? Czy to tylko element dekoracyjny? Pewnie bardzo się cieszysz że domek nabiera coraz piękniejszych kształtów, a każden szczegół tylko to podkreśla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 16.01.2012 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 (edytowane) Karolinko Barek ładnie dopełnił całość mebli w kuchni. Możesz o nim coś więcej napisać. Czarne szkło jest otwierane? Czy to tylko element dekoracyjny? To co jest za czarnym szkłem jest otwierane, na dole są dwie szuflady ale w fornirze, nad szufladami półka na winko. Oj pewnie że się cieszymy, z każdym drobiazgiem dom nabiera uroku;) Edytowane 16 Stycznia 2012 przez Karollinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 16.01.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 To co jest za czarnym szkłem jest otwierane, na dole są dwie szuflady ale w fornirze, nad szufladami półka na winko. Bardzo fajnie i praktycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 16.01.2012 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Tak, sporo rzeczy się zmieści, półki są dość pojemne.Cieszę się, że barek wizualnie oddziela kuchnię od salonu, wygląda jak mebel salonowy i do niego będziemy robić komodę, stolik szafkę pod tv. Jedno co mogę powiedzieć po dniu użytkowania mebli jasnych i ciemnego barku, na meblach kuchennych kurzu nie widać w ogóle, przy barku trzeba by stać ze ściereczką bez przerwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 16.01.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Ostatnio dodane przez Was zdjęcia utwierdziły mnie w przekonaniu że będziemy zostawiali białe ściany, a kolory w sypialniach na górze. Może kiedyś je przemalujemy ale na początek takie zostaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 16.01.2012 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 U nas też wszędzie biało, ale klatka i korytarz w małych łapkach upstrzone więc tutaj myślimy nad kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroti29 16.01.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Hej wszystkim, dzisiaj dotarła do nas wełna i płyty na ocieplanie poddasza, może już całkiem nie długo M weźmie się za to. Dziewczyny pochwalcie się swoimi kominkami, jakie robiłyście żeby nie zajęły dużo miejsca?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 16.01.2012 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Wroti ja mam nieskończony kominek więc nie pokażę, czeka na obłożenie kamieniem. Ale konstrukcja jest taka jak u Gosi. Wiem że Sylwia ma gotowy, pokazywała zdjęcia.Jeśli chodzi o to, żeby nie zajmował miejsca to trzeba komin budować od poddasza a w salonie wstawić kominek i żeby był pod kominem. W salonie nie murować komina i nie wystawiać kominka przed niego. Pamiętam, że Kasia 256 tak zrobiła i kominek faktycznie zajął dużo miejsca. U mnie i reszt dziewczyn chyba już jest to dobrze zrobione.Mam nadzieję, że wiesz o co chodzi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroti29 16.01.2012 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 wiem wiem a macie płaszcz wodny czy nie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 16.01.2012 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Nie, ciepłe powietrze będzie rozprowadzane tylko w łazience i gabinecie. Wydaje mi się, że kominek częściej jak 5 razy w roku odpalany nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroti29 16.01.2012 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 no właśnie u nas pewnie też za często nie będzie palone w kominku. właśnie obejrzałam kominek Sylwii i coś takiego mi się podoba. Mam nadzieję że nie zajmuje za wiele miejsca bo wtedy to salon robi się mikroskopijny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 16.01.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 wiem wiem a macie płaszcz wodny czy nie ?? My nie mamy z płaszczem wodnym. Jedynie mamy 2 kratki na górze przez które będzie leciało ciepełko na góre i do jednej z sypialni. Można było zrobić też rozprowadzenei do innych sypialni ale ja nie chciałam. Po rozpaleniu w kominku ciepłe powietrze bardzo szybko przenosi sie na góre. My jako podstawowe źródło ciepła bedziemy mieli z pieca. W kominku będziemy raczej palić okazyjne lub w takie dni kiedy jeszcze nie pali się w centralnym a na dworze jest już zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 16.01.2012 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Ee nie, salon na pewno nie jest mikroskopijny, tzn zależy co kto lubi, ale jest przestrono. Jak kominek jest za bardzo wysunięty to oprócz zmniejszenia pomieszczenia, brzydko wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 16.01.2012 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 My jako podstawowe źródło ciepła bedziemy mieli z pieca. W kominku będziemy raczej palić okazyjne lub w takie dni kiedy jeszcze nie pali się w centralnym a na dworze jest już zimno. Dokładnie tak, ja też jestem zdania, że jak kominek ma być raczej rekreacyjny, to nie ma sensu w niego inwestować. Moja koleżanka ogrzewa dom kominkiem i w czasie sezonu musi malować salon 2 razy i raz resztę pomieszczeń. Jak się otwiera drzwiczki to cały kurz leci na mieszkanie, a przy paleniu drzewem jednak kilka razy trzeba dokładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 16.01.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Dokładnie tak, ja też jestem zdania, że jak kominek ma być raczej rekreacyjny, to nie ma sensu w niego inwestować. Moja koleżanka ogrzewa dom kominkiem i w czasie sezonu musi malować salon 2 razy i raz resztę pomieszczeń. Jak się otwiera drzwiczki to cały kurz leci na mieszkanie, a przy paleniu drzewem jednak kilka razy trzeba dokładać. Żeby uniknąć podobnej sytuacji można rozpalić i nałożyć tyle drzewa żeby nie trzeba było za jakiś czas dokładać U nas podobnie zrobił pan który robił kominek. Naukładał tyle drzewa że nie wierzyłam że tak można. Paliło sie kilka godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 16.01.2012 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 No chyba że tak;)Ja jednak mimo wszystko nie bardzo wierzę, że będziemy często w nim rozpalać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroti29 16.01.2012 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Ja też uważam że palić trzeba w piecu a w kominku to raz na jakiś czas starczy. Zima się u nas zrobiła, może jakieś narty popołudniu. Kuurcze ciekawe czy w spodnie z poprzedniego sezonu się zmieszcze ;/ ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 16.01.2012 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 A no i u nas zimowo, Kinga umówiona z wujkiem na sanki. Ja w domu pod troskliwą opieką męża spędzę popołudnie bo jestem kontuzjowana i nic nie robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grandzia13 16.01.2012 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 ja mam komin w salonie... więc kominek zajmie trochę miejsca. karolinka byłam wielką fanką twojej kuchni, teraz jestem fanką kuchni, barku i narożnika:) wroti i megasawa czy ja też mogę się wprosić do oglądania waszych albumów? bardzo ładnie proszę dziś przedpołudnie spędziliśmy na budowie, dzieci wzięły sanki i było miło. Mój stan ducha nie jest jednak w dobrej kondycji. Mamy kłopoty finansowe, brakuje nam paru tys. aby zakończyć prace i rozliczyć transze, przeliczyłam się troszkę mama mi pożyczyła , resztę chcieliśmy pożyczyć od teścia , ale on nie dał... buuuuuu mam żal do niego, choć nie powinnam:( muszę coś wymyślić, mam 2 dni na to.... poza tym jest nieźle, płytki w części kotłowni położone, mąż własnoręcznie ułożył glazurę, dobrze wyszło mimo, że robił to drugi raz w życiu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroti29 16.01.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 (edytowane) właśnie oglądamy panele na necie bo mamy zamiar kupować bo każdy nas ostrzega przed "mega" podwyżkami. Trochę tych metrów wyszło. Podobają nam się classena 10 brązowe i takie chyba kupimy. Chcąc zostać prawnikiem muszę wkuwać ekonomię. Straszne. Edytowane 16 Stycznia 2012 przez wroti29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts