Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynkowe komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Karolinko

Barek ładnie dopełnił całość mebli w kuchni. Możesz o nim coś więcej napisać. Czarne szkło jest otwierane? Czy to tylko element dekoracyjny?

To co jest za czarnym szkłem jest otwierane, na dole są dwie szuflady ale w fornirze, nad szufladami półka na winko.

Oj pewnie że się cieszymy, z każdym drobiazgiem dom nabiera uroku;)

Edytowane przez Karollinka

Tak, sporo rzeczy się zmieści, półki są dość pojemne.

Cieszę się, że barek wizualnie oddziela kuchnię od salonu, wygląda jak mebel salonowy i do niego będziemy robić komodę, stolik szafkę pod tv.

Jedno co mogę powiedzieć po dniu użytkowania mebli jasnych i ciemnego barku, na meblach kuchennych kurzu nie widać w ogóle, przy barku trzeba by stać ze ściereczką bez przerwy.

Wroti ja mam nieskończony kominek więc nie pokażę, czeka na obłożenie kamieniem. Ale konstrukcja jest taka jak u Gosi. Wiem że Sylwia ma gotowy, pokazywała zdjęcia.

Jeśli chodzi o to, żeby nie zajmował miejsca to trzeba komin budować od poddasza a w salonie wstawić kominek i żeby był pod kominem. W salonie nie murować komina i nie wystawiać kominka przed niego. Pamiętam, że Kasia 256 tak zrobiła i kominek faktycznie zajął dużo miejsca. U mnie i reszt dziewczyn chyba już jest to dobrze zrobione.

Mam nadzieję, że wiesz o co chodzi;)

wiem wiem :) a macie płaszcz wodny czy nie ??

My nie mamy z płaszczem wodnym. Jedynie mamy 2 kratki na górze przez które będzie leciało ciepełko na góre i do jednej z sypialni. Można było zrobić też rozprowadzenei do innych sypialni ale ja nie chciałam. Po rozpaleniu w kominku ciepłe powietrze bardzo szybko przenosi sie na góre.

My jako podstawowe źródło ciepła bedziemy mieli z pieca. W kominku będziemy raczej palić okazyjne lub w takie dni kiedy jeszcze nie pali się w centralnym a na dworze jest już zimno.

My jako podstawowe źródło ciepła bedziemy mieli z pieca. W kominku będziemy raczej palić okazyjne lub w takie dni kiedy jeszcze nie pali się w centralnym a na dworze jest już zimno.

Dokładnie tak, ja też jestem zdania, że jak kominek ma być raczej rekreacyjny, to nie ma sensu w niego inwestować. Moja koleżanka ogrzewa dom kominkiem i w czasie sezonu musi malować salon 2 razy i raz resztę pomieszczeń. Jak się otwiera drzwiczki to cały kurz leci na mieszkanie, a przy paleniu drzewem jednak kilka razy trzeba dokładać.

Dokładnie tak, ja też jestem zdania, że jak kominek ma być raczej rekreacyjny, to nie ma sensu w niego inwestować. Moja koleżanka ogrzewa dom kominkiem i w czasie sezonu musi malować salon 2 razy i raz resztę pomieszczeń. Jak się otwiera drzwiczki to cały kurz leci na mieszkanie, a przy paleniu drzewem jednak kilka razy trzeba dokładać.

Żeby uniknąć podobnej sytuacji można rozpalić i nałożyć tyle drzewa żeby nie trzeba było za jakiś czas dokładać:p U nas podobnie zrobił pan który robił kominek. Naukładał tyle drzewa że nie wierzyłam że tak można. Paliło sie kilka godzin.

ja mam komin w salonie... więc kominek zajmie trochę miejsca.:(

karolinka byłam wielką fanką twojej kuchni, teraz jestem fanką kuchni, barku i narożnika:)

wroti i megasawa czy ja też mogę się wprosić do oglądania waszych albumów? bardzo ładnie proszę:)

dziś przedpołudnie spędziliśmy na budowie, dzieci wzięły sanki i było miło.

Mój stan ducha nie jest jednak w dobrej kondycji. Mamy kłopoty finansowe, brakuje nam paru tys. aby zakończyć prace i rozliczyć transze, przeliczyłam się troszkę:) mama mi pożyczyła , resztę chcieliśmy pożyczyć od teścia , ale on nie dał... buuuuuu mam żal do niego, choć nie powinnam:(

muszę coś wymyślić, mam 2 dni na to.... poza tym jest nieźle, płytki w części kotłowni położone, mąż własnoręcznie ułożył glazurę, dobrze wyszło mimo, że robił to drugi raz w życiu. pozdrawiam

właśnie oglądamy panele na necie bo mamy zamiar kupować bo każdy nas ostrzega przed "mega" podwyżkami. Trochę tych metrów wyszło. Podobają nam się classena 10 brązowe i takie chyba kupimy.

Chcąc zostać prawnikiem muszę wkuwać ekonomię. Straszne.

Edytowane przez wroti29