Renatamama3 10.02.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Renatko a podaj jakis link do ośrodka. Ja sie zastanawiam gdzie, jeszcze nic nie zamawiałam, ale im pogoda ładniejsza tym chce mi sie gdzieś jechać. Karola tam jest drogo nam się opłaca bo mąż ma zniżki oraz dzieci połówki w tamtym roku byliśmy w Międzyzdroach ,wcześniej w Unieściu to są wszystkie ośrodki pracownicze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 10.02.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 My na początek myślimy o poddaszu, później gładź i łatanie dziur po hydrauliku, balkony, elewacja, oddwodnienie (do tego to nie wiem jeszcze jak mamy sie zabrać) a co później to się okaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 10.02.2011 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Aha, my też byśmy mogli w sumie do pracowniczego pojechać, ceny przystępne ale z wyżywieniem, a my nie chcemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 10.02.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Mój mąż chętnie by pojechał ale że pracuje w firmie i to od szefów zależy kiedy ma urlop. Bezpłatny dostał tylko na nasz ślub, a tak go trzymają w pracy. Z drugiej strony bardzo się cieszymy z tego powodu. A wakacje mamy zamiar są odbić i jak się nic nie zmieni to jest szansa że mąż przyjedzie na przełomie sierpnia i września na dłużej. niow My bardzo chętnie jeździmy w góry, więc kolejny nasz cel to jest SZCZAWNICA. U nas jak dzieciaki były małe to były góry do Zakopanego mamy 105 km często 3-4 dni na Słowacji bo bliko jakby coś wracać też z mężem wolimy góry ale dla dzieciaków lepsze jest morze ,wypady jedno dniowe robimy do Żywca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 10.02.2011 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 My na początek myślimy o poddaszu, później gładź i łatanie dziur po hydrauliku, balkony, elewacja, oddwodnienie (do tego to nie wiem jeszcze jak mamy sie zabrać) a co później to się okaże. u nas balkony i odwodnienie porobione, na pierwszy ogien ida tynki, potem płyty, miedzy czasie ja kupie piec i kominek. jak to zrobimy to juz można ściany malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 10.02.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 A możesz mi napisać jak zrobiliście odwodnienia bo ja nie wiem jak do tego się zabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 10.02.2011 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 A możesz mi napisać jak zrobiliście odwodnienia bo ja nie wiem jak do tego się zabrać. technike napisze Ci wieczorem jak męża spytam bo on to robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 10.02.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 technike napisze Ci wieczorem jak męża spytam bo on to robił. Dzięki. U nas zalało piwniczkę pod moją nie obecność. I będę musiała suszyć ściany, zanim zaczniemy coś w niej robić. A winna jest tego że z rynny wszystko leje się do studzienki. A tak by woda była gdzie indziej odporowadzana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 10.02.2011 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Dzięki. U nas zalało piwniczkę pod moją nie obecność. I będę musiała suszyć ściany, zanim zaczniemy coś w niej robić. A winna jest tego że z rynny wszystko leje się do studzienki. A tak by woda była gdzie indziej odporowadzana. My robilismy odwodnienie z przodu domu przed uprawieniem działki, wiem że mąż jakieś odpływy robił żeby woda z rynien spływała do studzienki, jak będe wiedziała to Ci napiszę. To samo bedziemy musieli zrobic od strony tarasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 10.02.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 My robilismy odwodnienie z przodu domu przed uprawieniem działki, wiem że mąż jakieś odpływy robił żeby woda z rynien spływała do studzienki, jak będe wiedziała to Ci napiszę. To samo bedziemy musieli zrobic od strony tarasu. Ok to czekam na szczegóły. Bo zastanawiamy się nad zrobieniem albo osobnego zbiornika na deszczówkę albo bezpośrednio do rowu. Tylko nie wiem czy tak można do rowu bez zgody powiatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 10.02.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Aha, my też byśmy mogli w sumie do pracowniczego pojechać, ceny przystępne ale z wyżywieniem, a my nie chcemy. Nam się opłaca bo mąż na dzieciaki dostaje dofinansowanie ,znikome pieniążki za nich płacimy ,też z jedzieniem a jedzenie mają super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 10.02.2011 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Nam się opłaca bo mąż na dzieciaki dostaje dofinansowanie ,znikome pieniążki za nich płacimy ,też z jedzieniem a jedzenie mają super . No to pewnie, trzeba korzystać. My tez dostajemy dofinansowania ale na szczęście nie musimy jeździc do ośrodków pracowniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 10.02.2011 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Ok to czekam na szczegóły. Bo zastanawiamy się nad zrobieniem albo osobnego zbiornika na deszczówkę albo bezpośrednio do rowu. Tylko nie wiem czy tak można do rowu bez zgody powiatu? nie wiem, ale jak chcesz inwestowac pieniadze to popytaj żeby później nie okazało sie że cos jest bezprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 10.02.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Ok to czekam na szczegóły. Bo zastanawiamy się nad zrobieniem albo osobnego zbiornika na deszczówkę albo bezpośrednio do rowu. Tylko nie wiem czy tak można do rowu bez zgody powiatu? My robiliśmy odwodnienie w koło domu ,mąż odkopywał fundament ,kupił takie żółte rury obwijał je w watolinę wkładał obsypywał kamieniem do drenażu została nam do zrobienia studzienka ,chcemy wodę wykorzystwać do podlawania ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 10.02.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 No to pewnie, trzeba korzystać. My tez dostajemy dofinansowania ale na szczęście nie musimy jeździc do ośrodków pracowniczych. Akurat ośrodki mają w super miejscach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 10.02.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 A dziewczyny może któraś skorzysta w leroy merlin są do chyba 16 lutego raty 0 % na 5 lub 10 mc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 10.02.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 a ja byłam dzisiaj na budowie i widzialam sie z posadzkarzem, a po południu z panem od przyłacza wody. Ale juz wiem ze mamy obsuwe... po myslalam ze posadzka to zaraz po tynkach a sie okazuje ze minimum tydzien bo podloga nie moze byc mokra od tynków.... za to komin mamy już ten brakujący i ten krzywy ma byc juz dzis wyprostowany i podbitke panowie zaczęli moze uda mi sie nie zapomniec o pstrykaniu zdjec:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 10.02.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Podobno najlepiej odczekać 2 tygodnie to też zależy od pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 10.02.2011 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 buuu ;/a powiedzcie prosze czy na betonie (fundamencie) pod styropianem pod posadzką macie pape czy folie? bo podobno folia sie rwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 10.02.2011 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 buuu ;/ a powiedzcie prosze czy na betonie (fundamencie) pod styropianem pod posadzką macie pape czy folie? bo podobno folia sie rwie? Beatko my kupiliśmy folie ale taką gruba z certyfikatami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts