Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynkowe komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo fajne rozwiązanie z tą garderobą, mnie się bardzo podoba może sama nad taką pomyśle. Mam do was dziewczyny prośbę, jakie wybrać parapety wewnętrzne ciemne ? mam do dyspozycji grafit albo jakieś takie czerwono-czarne.

Parapety zamowilam drewniane surowe i olejowalam pod kolor okien, czekoladowy braz. Balam sie efektu goralskiej chaty i najpierw zamowilam tylko 2 parapety. Ale jestem mega zadowolona.

No tak jak jest w projekcie, przy naszej sypialni. Jestem bardzo zadowolona z tego pomieszczenia, fajna taka szafa, do której można wejść;)

aa już wiem, my mamy garaż doprojektowany, a Ty masz oryginalny projekt koniczynki z garażem i układ piętra jest inny. Nasz układ piętra jest taki jak u Olo&Lulu:)

No tak, cos tam mamy na gorze inaczej. Moja szafa garderobiana bedzie w korytarzu do sypialni.

Koszt 300 zl brzmi bardzo przyjaznie.

Ucinanie czy podkuwanie to nic.

Do mnie Pan przyjechał i powiedział że wszystkie drzwi do pokojów są zabudowane, bez szybek. Myślałam że zawału dostanę, bo to przecież mąż zamawiał i można się wszystkiego spodziewać. W ciągu 3 minut przyjechał mąż i dopiero po mega wielkiej aferze jaką zdążyłam rozpętać, Pan sprawdził raz jeszcze i okazało się, że drzwi były odwrotnie ułożone i są takie jakie miały być.

A ten Pan to trzezwy byl?

Popatrz tez na strony swiat. Ten z trojkatem lezy u nas od strony wschodniej i jest ciemniejszy i zimniejszy.

Witam ;) Małe pytanko do już mieszkających - który pokój przeznaczyłyście na dziecinny (obdarzonych potomstwem hojniej przez naturę z wiadomych powodów to pytanie nie dotyczy :D ) Ten z oknami dachowymi wydaje się bardziej słoneczny ale z trójkątem chyba bardziej ustawny..... Już sama nie wiem ;/

Krótkie podsumowanie z dwóch dni prac.

- mozaika w kuchni zrobiona

- gładź gotowa

- łazienka zrobiona, brak szafki i prysznica (drzwi będą w tym tygodniu)

- WC na dole prawie gotowe, zabrakło kilku płytek - będą w następny poniedziałek

- Panele zrobione w pokoju z trójkątem i po części w naszej sypialni

- Rozplanowane płytki na dole w kuchni, jutro zaczynaja je układac

Plan do końca tygodnia:

- ułożyć panele na górze i oblistwować

- pomalować górę

- wstawić drzwi na górze

- ułożyć płytki na dole

Zobaczymy do końca tygodnia czy sie uda wszystko zgodnie z planem. Jutro czekaja mnie małe zakupy, wybór farb itp. Aż trudno uwierzyć że to na prawdę się dzieje.

Buźki:)

Również witam nowych koniczynkowiczów !Sylwia nie chcę się przypominać ale wrzuć jakieś zdjęcia z waszych poczynań :) :p

Pamiętam o zdjęciach i na pewno będą. Na razie wszystko było w rozsypce i nie było co fotografować. Jeszcze żadne pomieszczenie nie jest gotowe. Wkrótce zdjęcia się pojawią.

Krótkie podsumowanie z dwóch dni prac.

- mozaika w kuchni zrobiona

- gładź gotowa

- łazienka zrobiona, brak szafki i prysznica (drzwi będą w tym tygodniu)

- WC na dole prawie gotowe, zabrakło kilku płytek - będą w następny poniedziałek

- Panele zrobione w pokoju z trójkątem i po części w naszej sypialni

- Rozplanowane płytki na dole w kuchni, jutro zaczynaja je układac

Plan do końca tygodnia:

- ułożyć panele na górze i oblistwować

- pomalować górę

- wstawić drzwi na górze

- ułożyć płytki na dole

Zobaczymy do końca tygodnia czy sie uda wszystko zgodnie z planem. Jutro czekaja mnie małe zakupy, wybór farb itp. Aż trudno uwierzyć że to na prawdę się dzieje.

Buźki:)

Sylwia ale pędzicie, super.

Jeszcze moment i kolejna koniczynka będzie zamieszkana.

Witam kolejnych inwestorów :wiggle:

Na początku mogę pogratulować wybrania fajnego projektu no i życzę powodzenia:)

Witam również :) Miło być ciepło witanym :)

Dziękuję za dodawanie mnie do znajomych :) mogę sobie pooglądać Wasze cudeńka :)

A zapomniałam dodać że będziemy się budować w mazowieckim, okolice Grodziska Maz.

Dziewczyny możecie podpowiedzieć jakie wybrać listwy do paneli na górę? Plastikowe, mdf? Sama nie wiem co zrobić.

Również jutro musze rozejrzeć sie za farbami, kolory na górę wybrane, ciągle nie wiem co zrobić w salonie i kuchni, zostać przy białym czy jakię inny kolor wybrać:confused: