sylwiaradek 01.02.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Sylwia, cieszę się razem z Tobą, teraz jak już będzie wymalowane, panele są więc pozostaje tylko meble wnosić Gosiu zapomniałaś jeszcze o sprzątaniu:P Ale i tak bardzo się cieszę. Bardzo jestem zadowolona z tej ekipy. Teraz już nie mam wrzutów że tamtych wywaliłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 01.02.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Dlatego ja chcę wieszaki na ubrania na całej długości ściany i nic więcej aby nie zagracić i tak małego już wiatrołapu. Aby kilka osób mogło się spokojnie ubrać/rozebrać bez wychodzenia na zew. Szafę na większą ilość okryć będziemy mieć w przejściu do kotłowni, więc możemy sobie pozwolić na takie widzimisię odnośnie wiatrołapu;) U mnie po prawej stronie będzie szafa wnękowa na 150 cm. Z lewej strony lustro i pufa pod nim. Na ścianie chcem zrobic jakoś strukture. Narazie jestem na etapie wyborów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 01.02.2012 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Szafę na większą ilość okryć będziemy mieć w przejściu do kotłowni, więc możemy sobie pozwolić na takie widzimisię odnośnie wiatrołapu;) Ech, u was faktycznie istnieje tajne przejście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OloLulu 01.02.2012 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 OOOO, nareszcie ktoś od nas My również w mazowieckim - zapraszamy na oględziny Witam ciepło a konkretniej jakie okolice bo teraz to mazowiecki to dość spore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OloLulu 01.02.2012 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Mam kilka pytań tak z ciekawości: czym ogrzewacie chałupki? ma ktoś podłogowe ogrzewanie na parterze? i jaki koszt mniej więcej był surowego zamkniętego? ( nie ukrywam że najbardziej interesuje mnie koszt mojego skromnego bez garażu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 01.02.2012 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Gosiu a jak wybierałaś kolory to czy na próbniku były podobne czy wychodzę ciemniej na ścianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 01.02.2012 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Witam ciepło a konkretniej jakie okolice bo teraz to mazowiecki to dość spore okolice Seroczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 01.02.2012 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Mam kilka pytań tak z ciekawości: czym ogrzewacie chałupki? ma ktoś podłogowe ogrzewanie na parterze? i jaki koszt mniej więcej był surowego zamkniętego? ( nie ukrywam że najbardziej interesuje mnie koszt mojego skromnego bez garażu ) Koszty naszych domków są rózne. To zależy jaki wybierzecie dach, okna. Wieczorem na priv Ci napisze jak to u nas wyglało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 01.02.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Kolorki nie bardzo odbiegały od tych z opakowań, były podobne:) Dobra lecę na obiadek a później piekę domową pizze, zapraszam:) Dzięki ja też lecę, do wieczora papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OloLulu 01.02.2012 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Koszty naszych domków są rózne. To zależy jaki wybierzecie dach, okna. Wieczorem na priv Ci napisze jak to u nas wyglało. Nie ukrywam że chcemy z systemem gospodarczym powalczyć, na razie szukamy materiałów i dobrych cen i nawet nie przypuszczałam że hurtownie mogą same oddzwaniać z coraz to lepszymi ofertami co do dachu np to miał być gont lub blacha ale ostatnio zadzwonił pan z dobrą ofertą dachówki za 15zł/m mąz pojechał obejrzeć i zadowolony wrócił teraz tylko przeliczamy w całości ze wszystkimi dodatkami jak to będzie wychodziło cenowo i co będzie tańsze:) więc tak to wygląda na razie konkretów nie znam wszystko wychodzi pomału w praniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OloLulu 01.02.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 okolice Seroczyna Chyba zupełnie nie wiem w którym to kierunku ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 01.02.2012 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 gmina Wodynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 01.02.2012 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Ja się chwaliłam, ale u mnie nie będzie żadnych mebli, oprócz dużej pufy, zamiast tego garderobianego wieszaka zawisną wieszaki normalne, no i muszę sobie jeszcze sprawić duże lustro i to będzie wszystko co chcę od wiatrołapu;) Sylwia i Karolinka planują szafy do zabudowy w wiatrołapie więc czekamy na efekty:) Ja planuję szafę, zabudowaną, jeszcze nie zamówiona, ale projekt już jest. Po kominku przyjdzie na nią czas. My kilka razy odpalaliśmy kominek, faktycznie fajny nastrój. Cieszę się, że z niego nie zrezygnowałam. Zgadzam się z Gosią, przy rozpalonym kominku i normalnym grzaniu w salonie trzeba chodzić z krótkim rękawkiem. Ja jestem baaardzo ciepłolubna, ale nawet dla mnie to za wysoka temperatura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 01.02.2012 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Mam kilka pytań tak z ciekawości: czym ogrzewacie chałupki? ma ktoś podłogowe ogrzewanie na parterze? i jaki koszt mniej więcej był surowego zamkniętego? ( nie ukrywam że najbardziej interesuje mnie koszt mojego skromnego bez garażu ) My w tym roku ogrzewamy węglem, palimy od końca września. Do tej pory poszło 1,5 tony. U nas ogrzewanie podłogowe tylko pod płytkami. Łazienki, wiatrołap, hol, kuchnia. Koszt stanu surowego mogę podesłać na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 01.02.2012 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Moje palenie to bardziej z checi popatrzenia na ogien niz potrzeby ciepla. Pompa utrzymuje minimalne temperatury wiec niekoniecznie potrzebuje sie dogrzewac. Ale, bylismy tam ostatnio prawie codziennie i zawsze najpierw rozpalalam. Od razu przyjemniej sie pracuje gdy plomyczki strzelaja Jasne;) też tak myślałam, że jak nadejdą mrozy to będziemy się dogrzewać kominkiem. Jednak nasz piec radzi sobie aż za dobrze, na dodatek przez cały dzień słoneczko operuje w nasze wschodnio-południowe przeszklenia i mamy w domku 23-24stopnie bez palenia w piecu:D jest za gorąco, rozpalam w piecu dopiero ok 16-ej, a jeszcze jak byśmy rozpalili w kominku to nie wysiedzielibyśmy, trzaby szukać bikini:P myślę, że najlepszym czasem na palenie w kominku będzie czas przejściowy na wiosnę i w jesieni, kiedy będzie plucha i ogólnie niemiło i jeszcze nie trzeba będzie palić w CO, wtedy kominek się sprawdzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 01.02.2012 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Sylwia łóżko od początku miało być ciemne:) Wygodne jest bardzo, ale to dlatego, że materac jest dość twardy. Sypialnia właśnie się maluje, jutro pokażę ją w nowej odsłonie.Brakuje stolików nocnych i dywanu. Sylwia pytasz o kinkiet nad łóżkiem?Potem zrobię zdjęcie to Ci podeśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 01.02.2012 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Podlogowe ogrzewanie mam wszedzie oprocz garazu. Jeszcze nie mam wykonczonej podlogi, ale w obecnym stanie - czyli gola wylewka- nie narzekam. Podlogowke mamy podpieta pod pompe ciepla. Koszty stanu surowego w duzej mierze zaleza od ekipy, ekipy potrafia sie cenic bardzo roznie. Mam kilka pytań tak z ciekawości: czym ogrzewacie chałupki? ma ktoś podłogowe ogrzewanie na parterze? i jaki koszt mniej więcej był surowego zamkniętego? ( nie ukrywam że najbardziej interesuje mnie koszt mojego skromnego bez garażu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 01.02.2012 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Hmm, to ja mam moze mniejsza moc kominka, nie musialam sie przebierac w bikini Ja planuję szafę, zabudowaną, jeszcze nie zamówiona, ale projekt już jest. Po kominku przyjdzie na nią czas. My kilka razy odpalaliśmy kominek, faktycznie fajny nastrój. Cieszę się, że z niego nie zrezygnowałam. Zgadzam się z Gosią, przy rozpalonym kominku i normalnym grzaniu w salonie trzeba chodzić z krótkim rękawkiem. Ja jestem baaardzo ciepłolubna, ale nawet dla mnie to za wysoka temperatura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 01.02.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Olo&Lulu macie do nas jakieś 120km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OloLulu 01.02.2012 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Olo&Lulu macie do nas jakieś 120km to nie jest tak daleko jestem za godzinę na kawce pooglądac "naszą" koniczynkę hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts