sylwiaradek 03.02.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Na pewno cementową. Podobno lepsza od ceramicznej prawda to? Z tego co ja słyszałam to ceramiczne są lepsze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 03.02.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 No niestety, dla przyjemności mało kto siedzi za granicą. Nasz nowy rok zaczął się od przeprowadzki, mam nadzieję że teraz będziemy żyli sobie spokojnie bez większych problemów. Z mężem cieszymy się że ma taką pracę a nie inną. Ma dużo minusów i plusów. Wiemy że w Polsce przed 30-tka nigdy nie było by nas stać na własny domek. Z drugiej strony moje życie całkiem inaczej by wyglądało, więc on nie traktuje tego że musi "siedzieć" tylko wie że jego praca przynosi duże efekty. A ja co 1,5 miesiąca mam wypady do wielkiego miasta. My to traktujemy jako szanse z której korzystamy. Przez cała budowę nie dostaliśmy ani złotówki od nikogo. Wszystko jest zapracowane przez nas. Przyznam szczerze że z chęcią powieszę w domu plakaty Tower Hill czy Kew Gareden w naszym domu i będę wspominac za pare lat czasy budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 03.02.2012 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Z tego co ja słyszałam to ceramiczne są lepsze:) Ja też tak słyszałam. Gosia jak po zakupach??? U nas jutro malowanie salonu:) schody już prawie skończone, fajnie już jest. W przyszły wekkend mamy 2 mega ważne imprezy, wszystko musi być extra przygotowane i wykończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 03.02.2012 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Z mężem cieszymy się że ma taką pracę a nie inną. Ma dużo minusów i plusów. Wiemy że w Polsce przed 30-tka nigdy nie było by nas stać na własny domek. Z drugiej strony moje życie całkiem inaczej by wyglądało, więc on nie traktuje tego że musi "siedzieć" tylko wie że jego praca przynosi duże efekty. A ja co 1,5 miesiąca mam wypady do wielkiego miasta. My to traktujemy jako szanse z której korzystamy. Przez cała budowę nie dostaliśmy ani złotówki od nikogo. Wszystko jest zapracowane przez nas. Przyznam szczerze że z chęcią powieszę w domu plakaty Tower Hill czy Kew Gareden w naszym domu i będę wspominac za pare lat czasy budowy. Sylwia najważniejsze że Wam takie rozwiązanie odpowiada, inaczej ciężko byłoby znieść samotność. Mój mąż też pracował za granicą, po 3 latach zaryzykowaliśmy że wraca i radzimy sobie tutaj. Na szczęście się udało znaleźć dobrą pracę i mi i jemu. Gdyby było inaczej to pewnie dalej by wyjeżdżał i jakoś byśmy musieli z tym żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 03.02.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Sylwia najważniejsze że Wam takie rozwiązanie odpowiada, inaczej ciężko byłoby znieść samotność. Mój mąż też pracował za granicą, po 3 latach zaryzykowaliśmy że wraca i radzimy sobie tutaj. Na szczęście się udało znaleźć dobrą pracę i mi i jemu. Gdyby było inaczej to pewnie dalej by wyjeżdżał i jakoś byśmy musieli z tym żyć. Mój mąż jak by wrócił po ślubie, to do dziś byśmy nie mieli domku, nawet jakbyśmy obydwoje mieli dobra pracę. Chyba że wzięlibyśmy kredyt na 40 lat. Dlatego patrzymy na to z dobrej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 03.02.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Na pewno cementową. Podobno lepsza od ceramicznej prawda to? Nasz daszek coś około 40 tys. z dachówką ceramiczną, chciałam angobowaną. Dachówki cementowe oglądałam kilkuletnie, uważam że warto dopłacić do ceramicznej. U nas to była różnica 3 tys. A o opcji budowania "nic nas nie interesuje" to lepiej zapomnij . Sprawdzać, sprawdzać, sprawdzać. Ja zawsze wolę sama znaleźć porządne materiały w dobrej cenie niż zdawać się na wykonawcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OloLulu 03.02.2012 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Nasz daszek coś około 40 tys. z dachówką ceramiczną, chciałam angobowaną. Dachówki cementowe oglądałam kilkuletnie, uważam że warto dopłacić do ceramicznej. U nas to była różnica 3 tys. A o opcji budowania "nic nas nie interesuje" to lepiej zapomnij . Sprawdzać, sprawdzać, sprawdzać. Ja zawsze wolę sama znaleźć porządne materiały w dobrej cenie niż zdawać się na wykonawcę. Dziękuję za cenne rady Na pewno zamierzamy kontrolować od początku do końca wszystko i wszystkich ;/ Takie czasy... Poszukamy jeszcze w kilku miejscach, mamy czas zima jeszcze trochę potrzyma Dziękuję wszystkim za podpowiedzi Dobrej nocki życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 04.02.2012 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Zakupy udane, na szczęście:) mieliśmy wybrany model, jednak trafiliśmy na bardzo miłego i obeznanego pana, który nam fajnie doradził. Oto nasza, w sumie nie taka mała, przyjemność dzieciaki są zachwycone:D [ATTACH=CONFIG]99089[/ATTACH] No fajny, fajny:) My też polujemy na tv z kinem domowym. U nas malowanie, jutro się pochwale nową odsłoną salonu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 04.02.2012 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Z tego co ja słyszałam to ceramiczne są lepsze:) Ja też tak słyszałam po drugie cementowa ma powłokę chropowatą z dziurkami zbiera się tam mech .No i jest ciężka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 04.02.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Plan do końca tygodnia: - ułożyć panele na górze i oblistwować - pomalować górę - wstawić drzwi na górze - ułożyć płytki na dole Zobaczymy do końca tygodnia czy sie uda wszystko zgodnie z planem. Jutro czekaja mnie małe zakupy, wybór farb itp. Aż trudno uwierzyć że to na prawdę się dzieje. Buźki:) Na początku tygodnia pisałam plan na ten tydzień. Teraz go krótko podsumuję: - panele położone i listwy są - góra pomalowana (bez klatki schodowej, ale to zostawiamy po schodach) - drzwi prawie zamontowane (skrzydła nie założone, klamki nie zamontowane) - płytki skończone (kuchnia, WC i wiatrołap) - zawieszone lustra w łazienkach W tym tygodniu: - kładziemy płytki w garażu i pralni - montaż wszystkich drzwi - fugowanie łazienek i dopracowywanie szczegółów (deska, szafki itp) - montaż 4 pozostałych parapetów Dokładnie jeszcze nie wiem co. Ten tydzień zakończył sie dobrze. Oby następny też był pomyślny. Na minus jest tylko fakt że bardzo dużo spalamy węgla. Jest jeszcze kilka miejsc przez ktore dostaje się zimne powietrze do domku. Choćby dziura pod drzwiami wejściowymi której nie możemy przy takich mrozach dokończyć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 04.02.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Zakupy udane, na szczęście:) mieliśmy wybrany model, jednak trafiliśmy na bardzo miłego i obeznanego pana, który nam fajnie doradził. Oto nasza, w sumie nie taka mała, przyjemność dzieciaki są zachwycone:D [ATTACH=CONFIG]99089[/ATTACH] Fajne cudeńko:) Mój mąż też na taki choruje. Tylko nie zapominaj o forum oglądając takie TV i leżąc na wypaśnym narożniku:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 05.02.2012 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Zakupy udane, na szczęście:) mieliśmy wybrany model, jednak trafiliśmy na bardzo miłego i obeznanego pana, który nam fajnie doradził. Oto nasza, w sumie nie taka mała, przyjemność dzieciaki są zachwycone:D [ATTACH=CONFIG]99089[/ATTACH] Gosiu ile calowy jest ten TV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 05.02.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Gosiu ja patrząc na zdjęcie byłam przekonana że to 40-42 calowy TV. Faktycznie dobrze zrobiliście że wzieliście 46 calowy. Nie dawno kupowała z siostra telewizor 32 calowy. Też nam sie wydawał ogromny w sklepie, w domu już nie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 05.02.2012 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Faktycznie, mniejszego jak 46 cali nie warto kupować.A my dziś spędziliśmy popołudnie przy kominku w naszym szaraczku;)Ale jest fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 05.02.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Karolinko a salon pomalowaliście juz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 06.02.2012 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Karolinko a salon pomalowaliście juz? Tak, tak, mamy szaraczka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 06.02.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Tak, tak, mamy szaraczka;) Będziemy mieli okazję popodziwiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 06.02.2012 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Pewnie tak, jak wrócę do domu to może uda mi się zrobić zdjęcia. Kolor jest delikatnie szary i w zależności od pory dnia wygląda inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 06.02.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Ech, fajnie wam, ja wciąż w fazie wirtualnego urządzania :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 06.02.2012 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Sylwia zobaczysz jak szybko zleci i Wy będziecie się urządzać.Dłuższe budowanie ma też swoje plusy, masz więcej czasu na przemyślenia i dogranie wszystkiego tak, żebyście byli jak najbardziej zadowoleni. Z perspektywy czasu ja też cieszę się, że budowa nie trwała rok, wtedy na pewno inaczej nasz domek by wyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts