Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynkowe komentarze

Recommended Posts

Renatka, który rejony Chorwacji masz na oku? My chyba też w tym roku się wybierzemy właśnie do Chorwacji.

Kurcze jeszcze nie zdecydowałam przeglądam forum o Chorawcji i wszędzie pięknie chciałąbym blisko wodospadów Krk ale nie całkiem tam tylko w spokojniejszym miejsu bo my lubimy zwiedzać więc pewnie część dnia to będą wypady w plener.

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej, u nas nadal mroźnie :) temperatura nie chce iść w górę ;/ ja bym już chciała wiosnę :) Sylwia a kuchnie masz już zrobioną czy robi się ??

U nas wybrane już płytki obydwie z Domino dół kolekcja : Vanilla a góra kolekcja : Lingo. Myślę że wyjdą fajnie.

Pozdrawiam wszystkich cieplutkoo :)

Meble kuchenne będą pod koniec lutego.

To kiedy chcecie się wprowadzić ? pewnie niebawem ? Sory że tak się wypytuję :)

Nic nie szkodzi:) Nie wiem kiedy się wprowadzimy. Narazie chcemy zamontować meble w kuchnie, szafe i garderobę, zrobić schody, pomalować dół i klatkę schodową i kupić narożnik do salonu.

Później zajmiemy się kostką i przed domem trawnikiem.

Wprowadzka może w maju. Sama jeszcze nie wiem, nie mam wyznaczonej daty.

Sylwuś fajnie już u Ciebie też czekam na schody ,na jakie się zdecydowałaś ? umnie montaż raczej w kwietniu .

Schody są dębowe a będą pod kolor stolarki jaka mamy.

Wstawiłam kilka kolejnych zdjęć. Ostrzegam wszędzie jest dużo kurzu. Płytek i paneli nie widać spod kurzu. Dopiero zaczynam myśleć kiedy zacząć sprzątać.

Dziewczynki Kochane, z okazji dzisiejszego Święta, duuużo miłości Wam życzę:)

I nawzajem, jak najwięcej miłości oraz radości zarówno z jej brania jak i dawania życzę Tobie i dziewczyny Wam także.

A teraz do rzeczy ;). Wczoraj wpadł mi w oko taki oto piekarnik samsunga

http://www.agdmaniak.pl/2471/samsung-steamtwin/

Cena wprowadzająca na rynek wynosiła 3700, a przynajmniej tak napisali w artykule. Teraz można go upolować za jakieś 2300. Tylko czy samsung to dobra marka piekarnika? Spojrzałam w swoje notatki i Gosia - Ty masz Samsunga właśnie, też z opcją Twin Convection. Poproszę więc zaraz tutaj, jak na spowiedzi, co i jak :). Warto brać Samsunga?

I nawzajem, jak najwięcej miłości oraz radości zarówno z jej brania jak i dawania życzę Tobie i dziewczyny Wam także.

A teraz do rzeczy ;). Wczoraj wpadł mi w oko taki oto piekarnik samsunga

http://www.agdmaniak.pl/2471/samsung-steamtwin/

Cena wprowadzająca na rynek wynosiła 3700, a przynajmniej tak napisali w artykule. Teraz można go upolować za jakieś 2300. Tylko czy samsung to dobra marka piekarnika? Spojrzałam w swoje notatki i Gosia - Ty masz Samsunga właśnie, też z opcją Twin Convection. Poproszę więc zaraz tutaj, jak na spowiedzi, co i jak :). Warto brać Samsunga?

Ja nie mam samsunga tylko siemensa, ale uważam, że w piekarnik tak jak zresztą w całe agd warto zainwestować i kupić z takimi funkcjami, które będą najbardziej przydatne.

Ja z piekarnika korzystam praktycznie co dzień i w sumie cały czas z tych samych funkcji.

Sylwia ja mogę polecić tylko swój zlew i baterię, ładne i praktyczne:D

Sylwia, byłam odwiedzić Twój album. Ależ nadgoniliście przez ten czas kiedy mnie nie było:o teraz to już sama przyjemność Wam została, praktycznie brudniejsze prace macie zrobione, tylko wnosić meble, kuchnia to czysta przyjemność, lampy, pstryczki-elektryczki i można mieszkać:) bardzo podobają mi się panele na górze, drzwi wew, no wszystko super. Fajna mozaika w kuchni;) czekam na zbliżenie, jak już wysprzątasz;)

My kostkę odkładamy na bliżej nieokreślony czas, wysypany kamień przed domem i opaska z tegoż kamienia wokół sprawdza się super, teraz z grubszych prac to taras na wiosnę. Jesteśmy zdecydowani na taras drewniany, już nie mogę się go doczekać:)

U mnie Gosiu też będzie taras drewniany 20 metrów drewnianego 20 metrów z kostki mam nadzieję ,że ładnie to bedzie wygladało .Ja w Walentynki też sama M zarabia ,ale zasypał mnie już o 4 rano sms .

Z piekarnika jestem mega zadowolona. Funkcja separatora jak wg mnie bardzo przydatna. Ja jej używałam na razie raz, robiłam zapiekanki i odgrzewałam mięsko. Oszczędność czasu i energii, a co dopiero przy długim gotowaniu czy pieczeniu, np 2 biszkoptów jednocześnie. Super. Jeśli chodzi o to, że to Samsung-pizza wychodzi super, zapiekanki również, biszkopt czy inne placki upieczone cudnie, równo. Dziś piekłam na obiad frytki i rybę w piekarniku, skończyła się era smażenia w głębokim tłuszczu, szybko i zdrowiej i w kuchni czyściej:) Nie wiem jak z tą opcją gotowania na parze, mnie ona nie interesowała, bo niedawno sprawiłam sobie osobny parowar (swoją drogą gorąco polecam, warzywa z niego są przesmaczne:)). Nasz piekarnik ma jeszcze funkcje grilla i rożen+dodatkowo szaszłyki można upiec. Kiedyś udka z rosołku natarłam oliwą z przyprawami i przypiekłam z funkcją grilla, mąż był zachwycony. Dodatkowo bardzo podoba mi się wygląd zew piekarnika. Mogłabym tak długo, ja nie żałuję decyzji o zakupie tego właśnie piekarnika, zobaczymy jak będzie po dłuższym czasie użytkowania:)

Dzięki, przekonałaś mnie :yes:

Pomóżcie wybrać fajny zlew do kuchni i baterię. Może jest jakiś fajny sklep internetowy? Gdzie kupowałyście swoje zlewy?

Plissssss

Sylwia, tutaj kupowałam ostatnio baterie do dolnej łazienki. Kludi mieli w dobrej cenie, takie jakie chciałam. Nie wiem czy mają baterie kuchenne.

http://gamainstal.pl/

Sylwia, byłam odwiedzić Twój album. Ależ nadgoniliście przez ten czas kiedy mnie nie było:o teraz to już sama przyjemność Wam została, praktycznie brudniejsze prace macie zrobione, tylko wnosić meble, kuchnia to czysta przyjemność, lampy, pstryczki-elektryczki i można mieszkać:) bardzo podobają mi się panele na górze, drzwi wew, no wszystko super. Fajna mozaika w kuchni;) czekam na zbliżenie, jak już wysprzątasz;)

Gosiu to znak że musisz częściej zaglądać na forum. U mnie dużo się działo i jeszcze będzie się działo w lutym. Mam nadzieje że będziesz mi kibicować.

Zlew faktycznie trudno utrzymać w czystości jak jest twarda woda. U nas też w rurach płynie kamien:( Przed chwilą oglądałam zdjęcia Karolinki u niej też widać że zlew jest też pokryty siwą warstwą. Mam nadzieje że patent z olejem u mnie też zadziała jakby co:)

Buźki:)

Edytowane przez sylwia&radek