Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynkowe komentarze

Recommended Posts

Rada dla osób które dopiero budują. Panele mamy położone na dole i górze. Tyle że na górze mamy podkład zielony 5 mm a na dole korek 3mm. Jest ogromna różnica. Te na dole są o wiele cichsze. Gdybym od razu wiedziała że korek tak dobrze się będzie sprawował, kupiłabym go też na górę. Jest trochę droższy ale warto zainwestować.

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziewczynki aż spojrzałam na zdjęcie zlewu o którym mówicie.

Smugi są dlatego, że zlew wysychał, jak jest mokry, jest ciemny, jak schnie to jaśnieje.

Ja jak zdejmuje naczynia z ociekacza to przecieram go wilgotna ściereczką, żeby nie było nalotów z kamienia. Wtedy nie robią się smugi. Nie widać na nim zacieków, wydaje mi się, że jest dużo łatwiejszy w utrzymaniu niż zlew metalowy.

Zaglądnęłam do zdjęć Karolinki i o taki właśnie wygląd zlewu mi chodziło, z czasem było jeszcze gorzej. Ale cieniutka warstwa oleju pomogła:)

Nie próbowałam z olejem, ale pewnie coś w tym jest, że wydobędzie prawdziwy kolor zlewu.

Gosia Ty chyba masz taki zlew jak ja, prawda?

Sylwuś a co nowego chcesz w kuchni zobaczyć?;)

Nie zrobiłam zdjęć salonu, korytarz na dole mam pomalowany, też chyba nie pokazywałam.

Pokażę jak pomalujemy ściankę na grafitowo.

Wydawało mi się że chcesz na szary kolor pomalować na dole. Chociaż może coś pomyliłam. Po prostu ciekawa byłam jak wyszło:)

ano w koniczynce nic sie nie dzieje :p

tzn wszystko jest poza wykonczeniowka, bo za duzo zmian i problemów sie porobiło w zyciu i budowa stoi

pieniadze nam sa potrzebne na terapie synka u ktorego wykryto autyzm, wiec budowa zeszła na drugi a nawet trzeci plan :(

moze ten rok bedzie dla nas bardziej szczesliwy i wkoncu zamieszkamy na swoim :)

Ano coraz więcej, ale i tak jeszcze różne różności mi się marzą. Ale nie wszystko na raz;)

Parawan w takiej wysokości nam akurat pasuje, nie mamy wybitej wentylacji w garderobie (w naszym projekcie w garderobie nie ma okna dachowego), a niższy parawan zapewnia cyrkulację powietrza. A przez to, że nie ma kratki wentylacyjnej w garderobie jest cieplutko, mogę się przebierać zaraz po wyskoczeniu z cieplutkiego łóżka;) Parawan swoje zadanie spełnia, zasłania cały nasz ubraniowy majdan, jednocześnie mamy szybki dostęp do środka:) no i fajnie wygląda. Znajomi, którzy u nas to oglądali są mile zaskoczeni, nigdzie nie widzieli parawanu zamiast drzwi do garderoby, przeważnie są tam drzwi łamane lub przesuwane.

Fajnie że jesteś zadowolona. Czasami zdjęcia nie oddaja prawdziwego uroku naszych domków. W realu często nie widać różnych rzeczy a na zdjęciach można czepiać się szczegółów. U mnie często jest tak że mąż na zdjeciach wypatrzy coś co ja codziennie to widząc nie zwróciłam najmniejszej uwagi.