Renatamama3 09.10.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Masz może swój wątek na FO? Pozdrawiam Was dziewuszki;) yuczka nie ale od wiosny ,może . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 09.10.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Dziewczyny, 7 tys to i tak nie dużo, ja za meble zapłaciłam prawie 15. Po budowie i wykończeniu domu żadne ceny mnie nie zaskoczą Wiecie co, zastanawiamy się powolutku po cichutku nad sprzedażą koniczynki, nie żeby nam nie odpowiadał domek, bo mieszka się fantastycznie, ale no cóż, dla zysku. Rozglądamy się spokojnie za działką. Na pewno nie zależy nam na szybkiej sprzedaży o ile w ogóle się zdecydujemy, ale robimy rozeznanie i gdyby się znalazł chętny to raczej zastanawiać się nie będziemy. Karola witaj w klubie u nas też ta myśl kiełkuje od lata jak tylko zobaczyliśmy pewną działkę w dodatku większą .Postanowiliśmy nic na siłę .Jeszcze chcemy zrobić taras drewniany ,podbitkę oraz dokończyć ogrodzenie na wiosnę ,jak się działka nie sprzeda to zaczniemy działać i wystawiać nasz domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaWrotkowska 09.10.2012 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Sprzęt został zakupiony uff nareszcie, jaki będzie to okaże się za jakiś rok moi panowie reflektują raczej mięso pieczone to będę duużo używała a po za tym jutro pierwsze mycie okien zaczynam od góry. aa i schody są piękne bardzo nam się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 18.10.2012 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 (edytowane) No nareszcie, może w końcu się tu coś ruszy, może przybędzie troszkę informacji jak się mieszka, co się sprawdza, co było nietrafione, może, może....... buźka Ogólnie jestem bardzo zadowolona z domku. Chociaż może teraz wybudowałabym parterowy. Odkąd jestem w ciąży, trochę cieżko mi się wspinać po schodach. Najgorzej jest jak cos zapomnę i muszę kilka razy chodzić. 1. Domek jest ciepły, latem może nawet za. Rolety są niezbędne jak okno tarasowe jest od strony południowej. Jak do tej pory pale tylko w kominku co dwa - trzy dni i temperatura ok 23 stopni sie utrzymuje. Długo wahalismy sie nad kominkiem, ale jestem bardzo zadowolona że go mamy. Jedyny minus jest taki, że kurzy się w domu. 2. Płyta indukcyjna sprawuje się super. Nie zamieniłabym jej na gazówkę. Tylko nie wiem jeszcze jak to przełoży sie na nasze rachunki za prąd. 3. Piekarnik i zmywarka też sprawują się dobrze. Mają wystarczająco dużo funkcji ktore są dla mnie przydatne. 4. Szafa w wiatrołapie mega fajna sprawa. Niby nie wielka ale bardzo pojemna i podręczna. Kilka dni temu zamówiłam jeszcze ławeczkę i mam w planach powiesić lustro. 5. Odkurzacz centralny + separator na popiół też używam bardzo często i bardzo sobie chwalę. Nie wiem o czym mogłabym jeszcze wspomnieć. Pytajcie o co chcecie. Odkąd mam internet w domu, częsciej zagladam na forum. Tak poza tym przez ostatni miesiąc gromadziłam wyprawkę dla mojej niuni. Teraz jeszcze kompletuje żyrandole i już wstępnie wybrałam sypialnie. Na 99% zamówimy ją w poniedziałek. Dopiero teraz dokupuje dodatki do naszych wnętrz, do tej pory było pusto. Teraz zaczyna robić sie domowo. Papa Edytowane 18 Października 2012 przez sylwia&radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 20.10.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Ogólnie jestem bardzo zadowolona z domku. Chociaż może teraz wybudowałabym parterowy. Odkąd jestem w ciąży, trochę cieżko mi się wspinać po schodach. Najgorzej jest jak cos zapomnę i muszę kilka razy chodzić. 1. Domek jest ciepły, latem może nawet za. Rolety są niezbędne jak okno tarasowe jest od strony południowej. Jak do tej pory pale tylko w kominku co dwa - trzy dni i temperatura ok 23 stopni sie utrzymuje. Długo wahalismy sie nad kominkiem, ale jestem bardzo zadowolona że go mamy. Jedyny minus jest taki, że kurzy się w domu. 2. Płyta indukcyjna sprawuje się super. Nie zamieniłabym jej na gazówkę. Tylko nie wiem jeszcze jak to przełoży sie na nasze rachunki za prąd. 3. Piekarnik i zmywarka też sprawują się dobrze. Mają wystarczająco dużo funkcji ktore są dla mnie przydatne. 4. Szafa w wiatrołapie mega fajna sprawa. Niby nie wielka ale bardzo pojemna i podręczna. Kilka dni temu zamówiłam jeszcze ławeczkę i mam w planach powiesić lustro. 5. Odkurzacz centralny + separator na popiół też używam bardzo często i bardzo sobie chwalę. Nie wiem o czym mogłabym jeszcze wspomnieć. Pytajcie o co chcecie. Odkąd mam internet w domu, częsciej zagladam na forum. Tak poza tym przez ostatni miesiąc gromadziłam wyprawkę dla mojej niuni. Teraz jeszcze kompletuje żyrandole i już wstępnie wybrałam sypialnie. Na 99% zamówimy ją w poniedziałek. Dopiero teraz dokupuje dodatki do naszych wnętrz, do tej pory było pusto. Teraz zaczyna robić sie domowo. Papa Sylwia my mieszkamy 11 mc 2 tyg temu przyszedł mi rachunek za prąd październik 260 zł potem do marca po 185 zł w tym 2 laptopy 3 tv pralka 3-4 razy w tyg ,zmywarka,pił do drewna ,betoniara i spawarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaWrotkowska 24.10.2012 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 witam, dzisiaj nareszcie przyjechała kuchnia, trochę zamontowali, w trakcie montażu wyszło parę zmian i trzeba czekać około tygodnia na nich, ale jest tak już prawie domowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 03.11.2012 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 witam, dzisiaj nareszcie przyjechała kuchnia, trochę zamontowali, w trakcie montażu wyszło parę zmian i trzeba czekać około tygodnia na nich, ale jest tak już prawie domowo Można gdzies zobaczyc fotki Twojego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaWrotkowska 04.11.2012 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Wiesz co nie zrobiłam zdjęć aparatem więc nic tutaj nie ma. My prawie już mieszkamy, jedyne czego nam brak to centralnego wiem zima idzie ale hydraulik zrobił nas trochę nie bardzo więc musimy czekać kuchnie dokończą około środy, więc posprzątać i można mieszkać a ja muszę iść do szpitala ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 05.11.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Cześć laski:) Ależ mnie tu wieki nie było:rolleyes: widzę, że coraz więcej koniczynek zamieszkanych, super. Gratuluję i niech Wam się szczęśliwie mieszka:) Nam mieszka się cudownie, normalnie żyć się chce, nawet w taką pogodę jak dziś dzieciaczki odchowane z najgorszego, stają się coraz bardziej samodzielne, z mężem przeżywamy drugi miesiąc miodowy:P W domku wiele się nie zmieniło, bo kasa kasa. Na razie kasa w większości idzie na inwestycje, ale coś tam zawsze w domku robimy. Mamy już taras-drewniany, cudowna rzecz. Jednakże kiedyś za X lat;) jak się dorobimy, robimy taras z płyt piaskowych, nasze marzenie. Troszkę się nam zmieniło w kuchni, zrobiłam tą przeróbkę pod murkiem, teraz kuchnia wygląda tak jak ma być czekamy na montaż bramy garażowej, tu koszt był dość duży, ale to duża brama z napędem więc i kosztować musi. No i teraz będziemy kończyć górną łazienkę na tip top, bo mąż marudzi. Ja marudzę o nową sypialnię, ale to w tej chwili nie jest priorytet ;)Jak się zbiorę i jak znajdę wolną chwilkę (bo z tym u mnie najgorzej) to porobię zdjęcia. Dodam jeszcze, że cały sprzęt Agd po prawie roku użytkowania hula bez zarzutu. Nic się nie zepsuło, nic nie puka, nie huczy, działa jak nówka nie śmigana, tfu tfu żeby nie zapeszyć sylwia&radek obiecuję dziś lub jutro skrobnę do Ciebie maila. Proszę o wybaczenie, że tak długo się nie odzywałam No dziewczyny, pisać pisać co u Was, wstawiać fotki, czas rozruszać koniczynkowy wątek. Pozdrawiam i buziaki przesyłam:bye: Taras drewniany koniecznie do sfotografowania - planujemy również (kiedyś w chyba dość dalekiej przyszłości....) Kuchnię również poproszę - to chyba najważniejsze pomieszczenie w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 05.11.2012 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Dziewczynki jak miło że zaglądacie;) Gosiu ja mam takie same odczucia co do mieszkania w koniczynce. Jest nam tu cudnie, wszystko zrobione tak jak chciałam, funkcjonalnie i wygodnie. Obiecywałam zdjęcia, ale na fm kompletnie nie mam czasu, praca na dwóch etatach jednak zobowiązuje. Do tego mąż też zarobiony i od jesieni w domku nic nie robimy. Czekamy cierpliwie na panów od podbitki, bo umawialiśmy się w wakacje i jeszcze nie dotarli, ale że zależy nam na tej ekipie więc innej nie szukamy. Podbitka będzie w kolorze dachu. Ja cały czas nieustannie szukam szafek nocnych i komody do salonu, tzn mam nadzieję że samo mi coś wpadnie w oko bo przeglądać zdjęć nie mam kiedy.U nas też postanowione, będzie taras drewniany. W ostatniej chwili się zdecydowaliśmy, na robienie było już za późno, stolarz za granicą. Umówiliśmy się na wiosnę.Obiecuję poprawę od początku grudnia, muszę w końcu zwolnić, bo pojawiły się nowe okoliczności które tego wymagają Nie wiem jak usiedzę w domu, ale wreszcie będę miała możliwość zając się przyjemnościami. Między czasie musimy wykończyć pokój na górze, pomalować, położyć jakąś tapetę i kupić mebelki, no ale to akurat sama przyjemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 05.11.2012 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Taras drewniany koniecznie do sfotografowania - planujemy również (kiedyś w chyba dość dalekiej przyszłości....) Kuchnię również poproszę - to chyba najważniejsze pomieszczenie w domu Sylwia a co u Was? co nowego w Koniczynce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 05.11.2012 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Można gdzies zobaczyc fotki Twojego domku.Sylwuś a Ty kiedy planujesz się rozpakować? Bo z tego co pamiętam jakoś teraz chyba;)Pokój dla Maluszka przygotowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaWrotkowska 05.11.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 No nareszcie, jest tłumnie Ja dzisiaj znowu sprzątałam, nie wiem kiedy ja to wszystko ogarnę. Największy dylemat mam z umyciem okna dachowego na klatce schodowej ! a po za tym to mam coraz więcej wątpliwości czy w tym roku się wprowadzimy ;( ehh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 05.11.2012 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Karolinka czyżby rodzinka miałaby się powiększyć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaWrotkowska 05.11.2012 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 teoretycznie mamy już wszystko, kanapa zamówiona,stół z krzesłami też, kuchnia ku wykończeniu łazienki gotowe, w tym roku raczej nie zdążymy z gazem ale to wodę z pieca będziemy mieć, karnisze zamówione rolety też ale najgorzej z jakimś oświetleniem, same żarówki ? nie! ja mam taki charakter że muszę mieć już teraz, w danej chwili a po za tym ja idę na zabieg do szpitala, po wyjściu będę musiała leżeć i pewnie nie będzie nic mi wolno robić no a facet jak to facet może sobie nie poradzić ze wszystkim jutro obiecuję że zrobię kilka fotek i pochwalę się wam jak już jest w domu ciekawie, bo przed domem to jakby bomba spadła i tak zostało no ale byle do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 07.11.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Sylwia a co u Was? co nowego w Koniczynce? Karola, nic nie robimy niestety. Obsadziliśmy niemal na gotowo grządki wokół koniczynki, zgodnie z zamieszczonym niegdyś projektem i tyle. Z pracami budowlano-wykończeniowymi stoimy w miejscu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaWrotkowska 07.11.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Witam, porobiłam zdjęcia ale są zbyt duże i nie chcą się załączyć. U nas zimno nas dopada, najgorzej nie mamy jeszcze tego pieca zamontowanego palimy w kominku ale to nie daje aż takiego ciepła. Okna prawie mam umyte, mam nadzieję że na święta nie będzie potrzeby myć ich znowu, bo trochę duużo ich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 09.11.2012 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Sylwuś a Ty kiedy planujesz się rozpakować? Bo z tego co pamiętam jakoś teraz chyba;)Pokój dla Maluszka przygotowany? Do terminu mam już tylko 2 tygodnie. Na razie jeszcze chodzę, choć coraz ciężej już mi jest. Szczególnie ostatni tydzień, zaczynam odpuszczać z wszystkimi moim zajęciami. Ciążę i tak przechodzę bez problemowo, więc ostatnie dni trochę sobie odpuszczam. Moja niuńka uwielbia się bawić w brzuszku jak tylko usłyszy mój głos. Wielokkrotnie budzi się tylko jak ja tylko z kims rozmawiam. Ciekawa już jestem jaka bedzie. Nie moge sie doczekać. Pokoik jeszcze nie gotowy. Dopiero po Nowym Roku jej urządzimy. Również nasza sypialnia jest nie dokończona, bo na razie mamy tylko łóżko, poszukuje mebelków. Dlatego narazie zamieszkamy razem. A za 2-3 miesiące urządzimy sobie oddzielne pokoje. Podobnie Karola ja też nie mogę nic znalesc do sypialni odpowiedniego. My też mamy podobne łóżko do Twojego i nic nie moge do tego stosownego dobrac. Zastanawialam sie nad zamowieniem mebelkow u stolarza. Karola ciekawa jestem nowych wiesci. Dobrze wszystkie sie domyslamy. Jak tak do gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 09.11.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Cześć laski:) sylwia&radek obiecuję dziś lub jutro skrobnę do Ciebie maila. Proszę o wybaczenie, że tak długo się nie odzywałam Dzisiaj odpisze, tylko troche pozniej. Od rana siedze na telefonie i jeszcze nie zdazylam sie ogarnac. Fajnie że napisałas. Smutnie było na forum bez Ciebie i innych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letniowoc 12.11.2012 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Dziewczynki, dopiero zauważyłam, że jeszcze do mnie zaglądacie:hug: Widzę że mamy nowych koniczynkowców;) Letniowoc witaj;) Najpierw skrobnę co u nas. Mieszkamy już 8 miesięcy, zleciało baaardzo szybko, wydaje mi się, że jesteśmy tu od zawsze:cool: Cały czas coś dokupuję, urządzam, zmieniam, poprawiam, nawet na moment nie odpuszczam. Miałam pokazać jakieś zdjęcia i może w końcu się zmobilizuję. Poza tym mam masę różnych zajęć i na fm nie starcza czasu:( Jestem zabiegana, zapracowana, ale i szczęśliwa:yes: Wiosną szykują się kolejne mega zmiany, ale to kiedyś pokażę na fotkach:) Letniowoc, u nas wejście jest od południa, wykusz jest od zachodu. Uważam, że to bardzo dobre rozwiązanie. My robiliśmy lustrzane odbicie bo nie chciałam salonu od wschodu. Teraz jak po południu wracamy z pracy, to akurat słońce zagląda przez okna do samego wieczora. A dlaczego chcesz powiększać kotłownię? My jeszcze ją zmniejszyliśmy o wnękę prysznicową, jest i tak wystarczająca. Zlikwidowanie okienek w kuchni i salonie to była decyzja oczywista, przez okna w wykuszu i tarasowe wpada tak dużo światła, że te małe okna są zbędne. Poza tym w kuchni nie byłoby gdzie zrobić szafek wiszących. Jeśli chodzi o okno trójkątne, to my płaciliśmy za nie 3000 zł, wydaje mi się, że one dodają uroku domkowi, szkoda z nich rezygnować. Hej, dziękuję za odzew w sprawie Koniczynki. Byliśmy oglądnąć Koniczynkę na żywo i rezygnujemy z tego konkretnego projektu. Jednak dobrze dom zobaczyć na własne oczy, porozmawiać z właścicielami. Nie zmienia to faktu, że Wasze koniczynki są super i na pewno świetnie się w nich mieszka. Odnoszą się do Twojej Karollinko wypowiedzi. Moim zdaniem metraż kotłownie nie jest zbyt duży jeżeli chce się ogrzewać paliwem stałym i dodatkowo składować trochę opału. Do tego w kotłowni dochodzi np. duży hydrofor na wodę, to robi się trochę ciasno.Ale to tylko moje odczucie Dobrze, że jeszcze można zrobić schowek pod schodami, to dużo daje. . Poza tym ta wnęka w drzwiach wejściowych zmniejsza metraż kotłowni i kuchni. Co do trójkątnych okienek... No cóż ja bym nie dała 3 tyś za dwie szybki, ale to indywidualna decyzja każdego z budujących, zależna w dużej mierze od budżetu. Takie samo mam odczucie z drzwiami wejściowymi Koniczynki, którą oglądaliśmy - ładne,ale cena zwala z nóg. Życzę Wam dużo szczęścia w Waszych Koniczynkach. Ja znalazłam swój projekt, zbliżony do Koniczynki, a jednak wydaje mi się, że bardziej dopasowany do naszych potrzeb i ograniczeń. Trzymajcie się ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts