BeataWojtek 21.02.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 My już mamy tynk w salonie i na wszystkich sufitach na dole tyle ze zapach straszniasty wiec ja jeszcze nie widzialam. musze jutro pojechac bo mąż się boi ze mi sie jednak ten cement-wap nie spodoba. Teraz szukam stolarza zeby zobaczyc jak sie ma jego oferta na drzwi, schody i łóżko. I jakoś nikogo w okolicy znaleźć nie moge ;/ u nas -9... a ja już bym chciała wiosne .... dobrze ze Panowie kozą palą bo tem w domku około 10 jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 22.02.2011 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Witam ,z ranka może kawka kobietki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 22.02.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Ja chętniehttp://kawa-czy-herbata.wikidot.com/local--files/start/kawa.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 22.02.2011 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Przyłączam się do kawkujących:) miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 22.02.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Jak pogoda u was u nas nasypało teraz - 7 zimno bo wieje wiatr . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 22.02.2011 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 U nas -10, ja się z domu nie ruszam a moje dziecko od piątku codziennie jeździ na narty, dobrze że dziś ma inne zajęcia bo też by chciała, a w taką pogodę nam się niechce wychodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 22.02.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 U nas -12, wrrr zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 22.02.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Cześć Ja aż się boję sprawdzać temperaturę. Plus jest taki że przynajmniej świeci słońce i w moim pokoju jest naprawdę bardzo cieplutko. A na budowie prace nadal trwają. Wczoraj jak byłam w południe to była już jedna warstwa wełny położona wszędzie i były zamontowane schodki na strych. Wczoraj tak wstępnie uzgodniłam elewację. Wyobraźcie sobie że robocizna kosztuje około 7000 zł . Prawie tyle co materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 22.02.2011 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Cześć Ja aż się boję sprawdzać temperaturę. Plus jest taki że przynajmniej świeci słońce i w moim pokoju jest naprawdę bardzo cieplutko. A na budowie prace nadal trwają. Wczoraj jak byłam w południe to była już jedna warstwa wełny położona wszędzie i były zamontowane schodki na strych. Wczoraj tak wstępnie uzgodniłam elewację. Wyobraźcie sobie że robocizna kosztuje około 7000 zł . Prawie tyle co materiały. my robiliśmy wycenę jesienią to robota plus materiały 17 tys. więc styropian będzie kład mąż plus brat plus kolega który pracuje przy elewacjach więc zapłacimy tylko za tynkowanie, mam nadzieję że w 12 tys się zmieścimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 22.02.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 my robiliśmy wycenę jesienią to robota plus materiały 17 tys. więc styropian będzie kład mąż plus brat plus kolega który pracuje przy elewacjach więc zapłacimy tylko za tynkowanie, mam nadzieję że w 12 tys się zmieścimy. Mi aż ręce opadają jak się dowiaduję ile musimy oddać kasy za robociznę. A mój tato jest na emeryturze i oprócz ogrodzenia nic nie robi. Też chciałabym żeby chociaż styropian przykleił, ale nic z tego. Pamiętasz może ile m2 wyszło ścian zewnętrznych? Ile u Was liczą sobie za robociznę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 22.02.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Mi aż ręce opadają jak się dowiaduję ile musimy oddać kasy za robociznę. A mój tato jest na emeryturze i oprócz ogrodzenia nic nie robi. Też chciałabym żeby chociaż styropian przykleił, ale nic z tego. Pamiętasz może ile m2 wyszło ścian zewnętrznych? Ile u Was liczą sobie za robociznę? Sylwia sąsiadowi w listopadzie ocieplali domek styro plus klej powiedział ,że 20 zł metr . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 22.02.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Nam powiedzieli 38zł/m2 na gotowo z tynkiem, parapetami i rynnami. Nie wiem czy znajdę taniej:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 22.02.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 my robiliśmy wycenę jesienią to robota plus materiały 17 tys. więc styropian będzie kład mąż plus brat plus kolega który pracuje przy elewacjach więc zapłacimy tylko za tynkowanie, mam nadzieję że w 12 tys się zmieścimy. No my też sami szkoda nam 4- 5 tys na tak łatwą robotę wole na WAKACJE jechać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 22.02.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Nam powiedzieli 38zł/m2 na gotowo z tynkiem, parapetami i rynnami. Nie wiem czy znajdę taniej:( Sam tynk nie wiem ile teraz ,ale jak rodzice robili 6 lat temu to płacili za sam tynk 5 zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 22.02.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Mi aż ręce opadają jak się dowiaduję ile musimy oddać kasy za robociznę. A mój tato jest na emeryturze i oprócz ogrodzenia nic nie robi. Też chciałabym żeby chociaż styropian przykleił, ale nic z tego. Pamiętasz może ile m2 wyszło ścian zewnętrznych? Ile u Was liczą sobie za robociznę? Sylwia ale tak ci powiedział ,że ci nie pomorze ? Może jak będzie widział ,że sami się za to bierzecie to pomorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 22.02.2011 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 No my też sami szkoda nam 4- 5 tys na tak łatwą robotę wole na WAKACJE jechać . Ja tez mam takie podejście, no ale nie każdy się na tym zna, potrafi, ma czas. Sylwia, powiem Ci, że przylepianie styropianu to nie jest takie wcale proste, trzeba znać kilka zasad żeby to zrobić porządnie, dlatego my właśnie mimo że mój mąż to potrafi zrobić to bierzemy do pomocy fachowca. Faktycznie ceny za robociznę są powalające, ja mam wstępnie wybranego Pana do łazienek, widziałam u znajomych jego robotę, wstępnie się umówiliśmy ale 45zł bierze za mkw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 22.02.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Sylwia ale tak ci powiedział ,że ci nie pomorze ? Może jak będzie widział ,że sami się za to bierzecie to pomorze. Mąż będzie miał tylko 2 tygodnie urlopu więc na pewno nie da rady tego zrobić. Chciałam żeby tato sam z jakimś pomocnikiem zrobił, a on na to że nie potrafi. Szkoda gadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 22.02.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Za łazienki u nas chcą 35zł/m2. Chociaż jeden powiedział że za moje by wziął za ustaloną cenę bo na m2 mu się nie opłaca bo łazienki są małe. Masakra:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 22.02.2011 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Ja na łazienkach oszczędzać nie będę, jak wydam sporo kasy na płytki to chcę żeby to już było porządnie zrobione i nie wezmę kogoś z ulicy za 30 zł/mkw, chcę kogoś sprawdzonego nawet jak będzie pare zł drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 22.02.2011 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Mi aż ręce opadają jak się dowiaduję ile musimy oddać kasy za robociznę. A mój tato jest na emeryturze i oprócz ogrodzenia nic nie robi. Też chciałabym żeby chociaż styropian przykleił, ale nic z tego. Pamiętasz może ile m2 wyszło ścian zewnętrznych? Ile u Was liczą sobie za robociznę? zobacz tu http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-koniczynce/m43c271f379b97 wychodzi na to, że ścian zew jest 114 mkw, u nas będzie więcej bo zamurowaliśmy okna i scianka jest podniesiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts