Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynkowe komentarze

Recommended Posts

dziewczyny, jakiej szerokosci robicie parapety w domku? bo nam wychodzi w wykuszu kolo 35 cm, w kuchni 2 cm poza mur (bo nie mam równo z blatem) a pozostałe 4 cm poza mur. Myslicie ze to dobrze? bo maz proponuje 12 cm poza mur zeby do polowy grzejniki ktore beda pod oknem zaslonic ;/

i juz sama nie wiem a dzisiaj musimy wyslac zamowienie ;/

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja nawet nie umiem podac nazwy firmy :D kupujemy parapety u sprzedawcy okien AVANTE, w tym samym kolorze co okna. Bo do białych okien to rozne pasują ale do orzecha to juz moim zdaniem nei bardzo.

Ja sie staram zrobic to co jest "na stale" w miare w jednolitym kolorze zeby potem to co zmienne (meble np czy podloga) mogla byc dowolna kolorystycznie.

ale kupujemy z takiiego jakiegos PCV co wyglada jak drewno.

jedziemy dzisiaj poszukac kafelek, bo maz sie juz stresuje ze ja zaraz rodzic pojde a nic nie wybrane ;/

do kuchni beda chyba wood bianko:

http://www.paradyz.com.pl/Collection/kitchen/ebony-wood-kuchnia

strasznie mi sie spodobaly bo frony beda fornir wenge no i blat prawie bialy. tylko ile sprzatania bedzie :D

ale nie mam calkiem pomyslu na korytarz przed schodami ;/

panele terz wstepnei do salonu wybrane

balterio, albo dąb tasmański albo dąb liberty.

jedziemy dzisiaj poszukac kafelek, bo maz sie juz stresuje ze ja zaraz rodzic pojde a nic nie wybrane ;/

do kuchni beda chyba wood bianko:

http://www.paradyz.com.pl/Collection/kitchen/ebony-wood-kuchnia

strasznie mi sie spodobaly bo frony beda fornir wenge no i blat prawie bialy. tylko ile sprzatania bedzie :D

ale nie mam calkiem pomyslu na korytarz przed schodami ;/

panele terz wstepnei do salonu wybrane

balterio, albo dąb tasmański albo dąb liberty.

Ja bym wolała libery bo jaśniejszy (też takie kupiłam ) z ciemnych połóg już się wyleczyłam .

Wiem ,że na jasnych też widać ale mam jasne panele w kuchni mniej widać a w pokojach mam ciemniejszy parkiet i tu widać wszystko ,nawet smugi .My w salonie dajemy płytki drewnopodobne lepiej oddają ciepło z podłogówki no i psy ,dzieciaki pewnie z butami z ogrodu ,płytki tak się nie niszczą jak panele lub drewno.

dziewczyny, a macie pomysl na podloge w przedpokoju i wiatrolapie? jakas konkretna seria?

Beatko pędzicie z robotę i zostawiacie nas w tyle. U nas jest jeszcze trochę czasu na taki wybór. Wiem tylko że w kuchni, korytarzu i wiatrołapie będą takie same płytki. W jasnym kolorze, tak żeby ciemniejsze schody i podłoga w salonie się odróżniła.

Ehh powiem Ci, że jest mnóstwo dłubaniny, tylko temperatura musi być powyżej zera, parapety czekają na założenie, dziury na rury od co czekają na załatanie, wodę do domku będziemy podciągać, płyty na poddaszu czekają na gipsy, jak to będzie zrobione to wtedy zapewne elewacja, bo styropian już zamówiony, a potem to chyba już tylko kredyt bo już będą takie wydatki, że gdybyśmy chcieli zrobić wszystko z wypłaty to jeszcze z 5 lat się budować będziemy, więc bez kredytu się nie obejdzie:(

My jesteśmy w prawie takiej samej sytuacji:) Mam podobne dylematy jak wy.

My też w salonie nie mamy podłogówki. A co do koloru podłogi uważam można położyć ciemniejsza. Przy tak dużych oknach jak my mamy i przy takim słońcu jak dziś świeci to ciemna podłoga będzie się wydawała o ton jaśniejsza.

A sprzątanie i tak będzie nieuniknione:D.

A ja właśnie słońca przy tych podłogach nie cierpie bo wszystko widać odkurzam codziennie ,ścieram 3-4 razy w tygodniu .