BeataWojtek 01.03.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 dziewczyny, jakiej szerokosci robicie parapety w domku? bo nam wychodzi w wykuszu kolo 35 cm, w kuchni 2 cm poza mur (bo nie mam równo z blatem) a pozostałe 4 cm poza mur. Myslicie ze to dobrze? bo maz proponuje 12 cm poza mur zeby do polowy grzejniki ktore beda pod oknem zaslonic ;/i juz sama nie wiem a dzisiaj musimy wyslac zamowienie ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 01.03.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 juz wiemy gdzie byl bład. otórz grzejnik v22 ma 11 cm (13-14 od sciany) a nie 22 nazwa jest myląca. wiec w wykuszu bedziemy miec 28 cm (do polowy grzejnika jak jest zalecane) i w gabinecie i sypialni tez tak. w kuchni i male w salonie oraz gospodarcze i garaz 2 cm poza wneke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 01.03.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 My zdecydowaliśmy się na 28 cm:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 02.03.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Hej dziewczynki.Właśnie wróciłam z budowy otwarłam okna słonko ładnie świeci .Właśnie piję kawę U mnie parapet będzie jeden w gabinecie ,w kuchni równo z szafkami w łaience flizy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.03.2011 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 A jakie parapety kupujecie?? Dajcie jakiegoś linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 02.03.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 ja nawet nie umiem podac nazwy firmy kupujemy parapety u sprzedawcy okien AVANTE, w tym samym kolorze co okna. Bo do białych okien to rozne pasują ale do orzecha to juz moim zdaniem nei bardzo. Ja sie staram zrobic to co jest "na stale" w miare w jednolitym kolorze zeby potem to co zmienne (meble np czy podloga) mogla byc dowolna kolorystycznie. ale kupujemy z takiiego jakiegos PCV co wyglada jak drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 02.03.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 jedziemy dzisiaj poszukac kafelek, bo maz sie juz stresuje ze ja zaraz rodzic pojde a nic nie wybrane ;/ do kuchni beda chyba wood bianko: http://www.paradyz.com.pl/Collection/kitchen/ebony-wood-kuchnia strasznie mi sie spodobaly bo frony beda fornir wenge no i blat prawie bialy. tylko ile sprzatania bedzie ale nie mam calkiem pomyslu na korytarz przed schodami ;/ panele terz wstepnei do salonu wybrane balterio, albo dąb tasmański albo dąb liberty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 02.03.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 jedziemy dzisiaj poszukac kafelek, bo maz sie juz stresuje ze ja zaraz rodzic pojde a nic nie wybrane ;/ do kuchni beda chyba wood bianko: http://www.paradyz.com.pl/Collection/kitchen/ebony-wood-kuchnia strasznie mi sie spodobaly bo frony beda fornir wenge no i blat prawie bialy. tylko ile sprzatania bedzie ale nie mam calkiem pomyslu na korytarz przed schodami ;/ panele terz wstepnei do salonu wybrane balterio, albo dąb tasmański albo dąb liberty. Ja bym wolała libery bo jaśniejszy (też takie kupiłam ) z ciemnych połóg już się wyleczyłam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 02.03.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 one w oryginale nie sa ciemne:) a na jasnych tez bedzie widac ale szukamy faktycznie takich bardziej jasnych. mnusze powiedziec ze te balterio są urzekające co najmniej 5 nam sie podoba cena hm.. od 75 /m2 ale my takei dajemy tylko w salonie wiec stwierdzilismy ze luzik. tansze zrobimy na gorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 02.03.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Wiem ,że na jasnych też widać ale mam jasne panele w kuchni mniej widać a w pokojach mam ciemniejszy parkiet i tu widać wszystko ,nawet smugi .My w salonie dajemy płytki drewnopodobne lepiej oddają ciepło z podłogówki no i psy ,dzieciaki pewnie z butami z ogrodu ,płytki tak się nie niszczą jak panele lub drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 02.03.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 my nie robilismy podlogowki bo ja nei toleruje plytek w salonie tak juz mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.03.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 My też w salonie nie mamy podłogówki. A co do koloru podłogi uważam można położyć ciemniejsza. Przy tak dużych oknach jak my mamy i przy takim słońcu jak dziś świeci to ciemna podłoga będzie się wydawała o ton jaśniejsza. A sprzątanie i tak będzie nieuniknione:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 02.03.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 dziewczyny, a macie pomysl na podloge w przedpokoju i wiatrolapie? jakas konkretna seria? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.03.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 dziewczyny, a macie pomysl na podloge w przedpokoju i wiatrolapie? jakas konkretna seria? Beatko pędzicie z robotę i zostawiacie nas w tyle. U nas jest jeszcze trochę czasu na taki wybór. Wiem tylko że w kuchni, korytarzu i wiatrołapie będą takie same płytki. W jasnym kolorze, tak żeby ciemniejsze schody i podłoga w salonie się odróżniła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.03.2011 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 A już mamy marzec, wiosna coraz bliżej.... chociaż u nas dziś było -17.... ale ja już czuję zbliżającą się wiosnę Marzec kojarzy się z wiosną a za oknem ciągle śnieg. U nas też było około -15 C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.03.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Gosiu poza wstawieniem parapetów co planujecie robić w koniczynce na wiosnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.03.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Ehh powiem Ci, że jest mnóstwo dłubaniny, tylko temperatura musi być powyżej zera, parapety czekają na założenie, dziury na rury od co czekają na załatanie, wodę do domku będziemy podciągać, płyty na poddaszu czekają na gipsy, jak to będzie zrobione to wtedy zapewne elewacja, bo styropian już zamówiony, a potem to chyba już tylko kredyt bo już będą takie wydatki, że gdybyśmy chcieli zrobić wszystko z wypłaty to jeszcze z 5 lat się budować będziemy, więc bez kredytu się nie obejdzie:( My jesteśmy w prawie takiej samej sytuacji:) Mam podobne dylematy jak wy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 02.03.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 My też w salonie nie mamy podłogówki. A co do koloru podłogi uważam można położyć ciemniejsza. Przy tak dużych oknach jak my mamy i przy takim słońcu jak dziś świeci to ciemna podłoga będzie się wydawała o ton jaśniejsza. A sprzątanie i tak będzie nieuniknione:D. A ja właśnie słońca przy tych podłogach nie cierpie bo wszystko widać odkurzam codziennie ,ścieram 3-4 razy w tygodniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 02.03.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 My jesteśmy w prawie takiej samej sytuacji:) Mam podobne dylematy jak wy. No i ja też Gosiu ale myślicie o kredyceie hipotecznym ? czy coś innego my myślimy o pożyczce hipotecznej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 02.03.2011 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 A na jaką kwotę bo podobno musi się przy hipotecznym brać jakieś minimum .My chcemy 50-60 tys max . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts