Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynkowe komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nasz pan od schodów nie robi drzwi, ale jego znajomy robi, 700zł/szt- sosnowe z opaską, też się zastanawiam, kupować te sosnowe u stolarza czy w sklepie gotowe???

Mi sie podobaja te sklepowe, można znaleźć fajne, wcale nie najgorszej jakości. U nas jeszcze trochę do takich decyzji, ale już w zimie mam nadzieję bedziemy wybierać.

Zgadzam się, że w sklepach jest dużo większy wybór wzorów i kolorów, cena też nie zabija, tylko jak z jakością i wytrzymałością tych drzwi??

mi sie wydaje że te drzwi sklepowe nie są złej jakosci, no oczywiście nie mówię o tych z castoramy za 200 zł bo tu trudno wymagać że będą super, ale porty już są lepsze chociaż tez zdarzaja się wyjątki o jakich można poczytac w wątku z drzwiami wew.

schody musza byc twarde, wiec zapewne debowe.

Drzwi: my kupujemy gotowe bo u nas za sosonowe krzycza 1200 a za debowe 1500. za gotowe zaplacimy jakies 800. bardzo ładne wybraliśmy i do tego pełne a nie z "plastra miodu" w srodku wiec efekt wygluszający i trwalosci podobny jesli nie taki sam.

Moi rodzice kupili za 800 sosnowe i po 1 sezonie juz marudzą bo niestety one schną i się wypaszają ;/ Tacy to wlasnie polscy stolarze i takie drewno jaka cena zapewne;/

drzwi zewnetrzne: nam wstepnie wyszlo ze z fabryki lepiej niz od stolarza. moze dlatego, ze u nas stolarze jacyć drodzy są;/ Poza tym fabryka niby suszy drewno. A stolarz na pewno nie ;/. Ekonomia podpowiada, ze fabryce latwiej za te same pieniadze dac lepsze drewno no bo hurtem zamawiają...

Na razie najlepsze opinie slyszalam o CAL i to i 4 sprzedawców (którzy mają tez droższą konkurencję) + net.

No schodów się obawiałam, ale 14 tys jak usłyszałam to:jawdrop: spodziewałam się w sumie 8-10tys ale nie 14tys, ale w sumie dobrze, że przypomniałam sobie o tym mamy sąsiedzie bo 150zł za stopień z materiałem i robocizną to na pewno taniej nie znajdziemy:)

Dziewczyny a z jakiego drewna planujecie schody???

My planujemy jesion lub dąb.

Zastanawiam się czy lepiej jest wcześniej uruchomić centralne ogrzewanie zanim zacznie się kłaść płytki czy panele? Jak myślicie?

Zależy kidy będziecie kłaść te płytki i panele u mnie sąsiad kład kafle w grudniu i styczniu centralnego brak ale ma kominek z rozprowadzonym powietrzem na górę i temperaturę jak kiedyś u nige byłam miał 14 stopni a codziennie nie pali .

dzieki :)

co do grzania: my od listopada grzejemy kozą. temeratura nie moze schodzić w domu ponizej 0 przy pracach.

zapewne przy panelach to minimum jest nieco wyzsze. Ja bym palila, chociaz kozą, zeby nic nie zmarzlo. bo szkoda kasy wyrzuconej w bloto w takiej sytuacji. Koza kosztowala nas 250 zł wiec nie majątek a daje przy paleniu codziennie jak są ekipy kilkanascie stopni przy nieocieplonym budynku :)

no i palimy kartonami i resztkami wiezby wiec od razu troche smieci sie spala :)

dzieki :)

co do grzania: my od listopada grzejemy kozą. temeratura nie moze schodzić w domu ponizej 0 przy pracach.

zapewne przy panelach to minimum jest nieco wyzsze. Ja bym palila, chociaz kozą, zeby nic nie zmarzlo. bo szkoda kasy wyrzuconej w bloto w takiej sytuacji. Koza kosztowala nas 250 zł wiec nie majątek a daje przy paleniu codziennie jak są ekipy kilkanascie stopni przy nieocieplonym budynku :)

no i palimy kartonami i resztkami wiezby wiec od razu troche smieci sie spala :)

My też palimy w kozie ,w salonie ,jadalni i kuchni jest tak ciepło ,że dzieciaki chodzą w samych bluzach .Dziś rano też poszłam zapalić ,ciepełko czymało jeszcze od wczoraj (paliliśmy z 5 godz) a na górze otwarłam okna bo super świeci słonko .