BeataWojtek 07.03.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 A kominek będziecie mieć ? jak tak to może wystarczy w nim palić . UWAGA na palenie w kominku! juz o tym raz pisałam: nasz spec (znajomy rodziny) od kominków mówi, że 8 na 10 kominków które obrabia a byly uzywane w czasie budowy jest mega zniszczonych, lacznie z odkształceniami. Jak sami robicie wykonczeniowke i sami bedziecie palic to mozna spokojnie kominkiem. nawet lepiej:) ale nasi spece na budowie palą wszystko co im sie nawinie, nie upilnujesz tego, a jak kominek Ci sie zapaprze plastikiem w srodku np albo ktos wrzuci wegiel to masz kominek do wymiany ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 07.03.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 UWAGA na palenie w kominku! juz o tym raz pisałam: nasz spec (znajomy rodziny) od kominków mówi, że 8 na 10 kominków które obrabia a byly uzywane w czasie budowy jest mega zniszczonych, lacznie z odkształceniami. Jak sami robicie wykonczeniowke i sami bedziecie palic to mozna spokojnie kominkiem. nawet lepiej:) ale nasi spece na budowie palą wszystko co im sie nawinie, nie upilnujesz tego, a jak kominek Ci sie zapaprze plastikiem w srodku np albo ktos wrzuci wegiel to masz kominek do wymiany ;/ No tak jest w tym troszkę racji ale Sylwia pisze ,że już będą płytki i panele raczej będą bo chce je kłaść w maju czerwcu a od września ,października grzać wtedy to już pewnie będzie miała końcowe prace wykończeniowe więc spokojnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 07.03.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Nad kominkiem się jeszcze zastanawiamy. Nie wiemy czy będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 07.03.2011 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Nad kominkiem się jeszcze zastanawiamy. Nie wiemy czy będzie. oooo a to dlaczego?? ja też się zastanawiałam ale juz przesądzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 07.03.2011 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 a ja dom buduje dla kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 07.03.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 oooo a to dlaczego?? ja też się zastanawiałam ale juz przesądzone. My jeszcze nie wiemy czy będzie. Na razie nie planujemy a później zobaczymy jak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 07.03.2011 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 My jeszcze nie wiemy czy będzie. Na razie nie planujemy a później zobaczymy jak będzie. ale dlaczego sie zastanawiacie? co jest na nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 07.03.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 ale dlaczego sie zastanawiacie? co jest na nie? Niby się mówi że fajnie było by w zimny wieczór usiąść przy rozgrzanym kominku z kieliszkiem wina itd no i ten argument jest najbardziej na tak. Chociaż w życiu zawsze jest tak że jak o czymś marzymy wydaje nam się to takie fajne i niepowtarzalne. Mimo kilku wad kominka nie jestem jego przeciwniczką. Ale też wiem że będę mogła bez niego żyć. Przy budowie jest tyle wydatków i my postawiliśmy na inne priorytety a kominek będzie wtedy jak okaże się że możemy sobie na niego pozwolić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 07.03.2011 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Niby się mówi że fajnie było by w zimny wieczór usiąść przy rozgrzanym kominku z kieliszkiem wina itd no i ten argument jest najbardziej na tak. Chociaż w życiu zawsze jest tak że jak o czymś marzymy wydaje nam się to takie fajne i niepowtarzalne. Mimo kilku wad kominka nie jestem jego przeciwniczką. Ale też wiem że będę mogła bez niego żyć. Przy budowie jest tyle wydatków i my postawiliśmy na inne priorytety a kominek będzie wtedy jak okaże się że możemy sobie na niego pozwolić. u nas z dzickiem (może kiedys dziećmi) i babcią za ściana raczej romantycznych chwil przy kominku bedzie niewiele:) Mnie przekonał fakt, że wczesna jesienią i późną wiosna bedzie można napalic w kominku i bedzie ogrzany cały dom. Walory estetyczne to sprawa drugorzędna, chociaż jak już znalazłam pomysł na kominek który bardzo mi sie podoba to chcę go mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 07.03.2011 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 (edytowane) wyceny wyglądają tak, że na drzwi debowe kasy nie mamy, ale z firmy LUPOL drzwi Beata są w cenie stalowych. tzn w sosnie. i teraz pytanko: sosna czy stal? ja bym byla za sosną ale czy to dobry wybór? Edytowane 8 Marca 2011 przez Beata&Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 08.03.2011 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Też mam zagwozdkę z tymi drzwiami czy sosnowe czy jakieś marketowe do 300 zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 08.03.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NAS WSZYSTKICH W DNIU KOBIET http://www.fantastyczny-prezent.pl/images/kwiaty-na-dzien-kobiet.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 08.03.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 wyceny wyglądają tak, że na drzwi debome kasy nie mamy, ale z firmy LUPOL drzwi Beata są w cenie stalowych. tzn w sosnie. i teraz pytanko: sosna czy stal? ja bym byla za sosną ale czy to dobry wybór? Ładna ta Beata My też mieliśmy taką zagwozdkę, ostatecznie zwycięzyły PCV-ki. Z drzwiami drewnianymi jest tak: jedni mają sosnowe po kilkanaście lat i nic się z nimi nie dzieje a innym dębowe się wypaczają... Póki nie spróbujesz to się nie przekonasz U mojego brata z kolei metalowe po 10 latach wyglądają wstrętnie, wszędzie rdza wychodzi, co oczywiście nie znaczy że tak ma być zawsze u wszystkich. Ważne jest też w którą stronę jest skierowana koniczynka, bo jeśli wejściem na północ to wpływ czynników atmosferycznych na drzwi będzie znikomy. Deszcz też ich nie będzie smagał bo mamy przecież ganek i drzwi są sporo cofnięte...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 08.03.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 (edytowane) wyceny wyglądają tak, że na drzwi debome kasy nie mamy, ale z firmy LUPOL drzwi Beata są w cenie stalowych. tzn w sosnie. i teraz pytanko: sosna czy stal? ja bym byla za sosną ale czy to dobry wybór? Ładne tylko nas ostrzegali przed szybkami koło klamki . Edytowane 8 Marca 2011 przez Renatamama3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 08.03.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Ładna ta Beata My też mieliśmy taką zagwozdkę, ostatecznie zwycięzyły PCV-ki. Z drzwiami drewnianymi jest tak: jedni mają sosnowe po kilkanaście lat i nic się z nimi nie dzieje a innym dębowe się wypaczają... Póki nie spróbujesz to się nie przekonasz U mojego brata z kolei metalowe po 10 latach wyglądają wstrętnie, wszędzie rdza wychodzi, co oczywiście nie znaczy że tak ma być zawsze u wszystkich. Ważne jest też w którą stronę jest skierowana koniczynka, bo jeśli wejściem na północ to wpływ czynników atmosferycznych na drzwi będzie znikomy. Deszcz też ich nie będzie smagał bo mamy przecież ganek i drzwi są sporo cofnięte...... U nas jest polnocny zachod wiec niby lepiej byc nie moze Padło na sosnę zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 08.03.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Ładne tylko nas ostrzegali przed szybkami koło klamki . hm... no nie myslalam o tym ale w stalowych tez by tak bylo ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 08.03.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 hm... no nie myslalam o tym ale w stalowych tez by tak bylo ;/ Podobno firmy ,nie chcą od kradzieży ubezpieczać z takimi drzwiami ,ale to nie potwierdzone tak mi ktoś powiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 08.03.2011 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 a to ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 08.03.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 A u mnie mąż dziś skończył pokój 2 synka ,ja pomóc mu nie mogłam bo musiałam iść na miarę ubranka komunijnego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 09.03.2011 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 hej, u nas też cały czas coś się dzieje w domku:)w sobotę chłopcy będą zakładać stelaże do płyt:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts