Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynkowe komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

u nas tez dzisiaj na budowie sporo sie dzialo

panowie szaleja i ida jak burza z ogrzewaniem

bylismy w sklepie zobaczyc podgladowo grzejniki bo chcielismy zrobic w dolnej łazience w wejsciu do prysznica, niestety zajmie za duzo miejsca i bedzie wasko

szkoda :(

A robicie podłogówkę czy też c.o .

Dziś kolejny ładny dzień chodź mniej słoneczny ale cieplutki .Mąż zrobił w styro naszą łazienkę i garderobę ja posprzątałam wiatrołap ,przedpokój i łazienkę i rozłożyłam folie.Jutro jedziemy kupić folie aluminiową pod podłogówkę i rury pex i może uda nam się styro rozłożyć w wiatrołapie i hollu.

cześć dziewczyny :)

mam taki problem/pytanko. Pan od tynków robi sufit gipsowy i sciany cementowo-wapienne. I teraz nam mówi, że łączeie sufit i ścianów powinno być wykonane z silikonów i to nie jest wliczone w cene. Ja nie rozumiem: byliśmy umówieni że w całym domu robi tynki a cena jest z materiałem. Czy to możliwe i normalne, żeby te łaczenia nie były wliczone?? to się podobno nazywa akrylowanie...

i pytanie 2: tynki są, ale ponieważ są na nich mokre plamy jeszcze to mi trudno jest ocenić czy są zrobione prosto. jak to sprwadzić? bo zanim zrobimy pierwsze malowanie trochę czasu upłynie...

dzieki wielkie :)

Edytowane przez Beata&Wojtek

bo gips jest malo trwały wiec nie chcielismy scianz gipsu, pzoa tym cementowo-wapienne niby zdrowsze (bardziej oddychające) za to sufitu nikt nie bedzie "obijał" wiec nas facet namowil na gips. Mi to bylo obojetne, tylko nie rozumiem tego łaczenia...

Mamy wycene na schody pełne + barkierka z daleka (nie Wrocławskie) za 6400 zł debowe. chyba nie źle? We Wrocławiu chcą 10 ;/

Gość Angie83

Beatka u nas nie trzeba było nić łączyć silikonem/akrylem, może dlatego, że sufity mamy takie same jak ściany... (ściany i sufity mamy gipsowe)

Cena za schody bardzo dobra, i w dodatku dębowe :) my mamy jesionowe...

Edytowane przez Angie83

A ile płacisz za metr podłogówki ,nam pan hydraulik powiedział 20 zł metr kwadratowy .Mąż się uparł ,ze sprójemy sami a jak będzie cienko szło to pana wezwiemy.

160m podłogowki rozdzielacze podłaczenie wody geberity grzejniki do lazienek 6tys

my tez chcielismy robic sami, ale jednak braklo nam czasu

poza tym maz ma teraz prace wyjazdowa i trwało by to chyba do zimy hihihiih

mam taki problem/pytanko. Pan od tynków robi sufit gipsowy i sciany cementowo-wapienne. I teraz nam mówi, że łączeie sufit i ścianów powinno być wykonane z silikonów i to nie jest wliczone w cene. Ja nie rozumiem: byliśmy umówieni że w całym domu robi tynki a cena jest z materiałem. Czy to możliwe i normalne, żeby te łaczenia nie były wliczone?? to się podobno nazywa akrylowanie...

moj maz mi tu podpowiada ze gosciu glupoty gada, jak robi z materiałem to od poczatku do konca

no moze byc osobna cena gdybyscie wczesniej o tym rozmiawiali i on powinien was uprzedzic

i pytanie 2: tynki są, ale ponieważ są na nich mokre plamy jeszcze to mi trudno jest ocenić czy są zrobione prosto. jak to sprwadzić? bo zanim zrobimy pierwsze malowanie trochę czasu upłynie...

dzieki wielkie :)

bierzesz łate i podswietlasz od spodu halogenem wtedy wszystko widac jak na dłoni :)

oj dwa posty mi wyszły

160m podłogowki rozdzielacze podłaczenie wody geberity grzejniki do lazienek 6tys

my tez chcielismy robic sami, ale jednak braklo nam czasu

poza tym maz ma teraz prace wyjazdowa i trwało by to chyba do zimy hihihiih

Na te 160 m ile kupiliście metrów rur ?A te 6 tys z materiałem czy bez ?My będziemy mieć koło 60 metrów może uda nam się zrobić do końca tego tygodnia a w przyszłym wylejemy .

Edytowane przez Renatamama3

moj maz mi tu podpowiada ze gosciu glupoty gada, jak robi z materiałem to od poczatku do konca

no moze byc osobna cena gdybyscie wczesniej o tym rozmiawiali i on powinien was uprzedzic

Też uważam, że to naciąganie... A poza tym, jeżeli będziesz chciała pomalować na ciemny kolor ściany i sufit, to biały akryl będzie na łączeniu:o?

bierzesz łate i podswietlasz od spodu halogenem wtedy wszystko widac jak na dłoni :)

A skoro on taki cwaniaczek to możesz zrobić tak: bierzesz łatę (możliwie najdłuższą) przygotowujesz plik banknotów, które miałaś zapłacić za tynki (najlepiej nówki z banku;)) i przykładasz łatę do ściany (dobrze żebyś wcześniej sprawdziła sama, gdzie największe nierówności;)) i przez największą szparę wciskasz plik banknotów;) ile przeleci, tyle możesz urwać na tynkach;)

Szczerze mówiąc nie znam nikogo, kto tak by sprawdzał tynki, ale skoro gość chce Cię ewidentnie wy...ać to możesz mu zrobić taki numer;)

Na te 160 m ile kupiliście metrów rur ?A te 6 tys z materiałem czy bez ?My będziemy mieć koło 60 metrów może uda nam się zrobić do końca tego tygodnia a w przyszłym wylejemy .

oj tego to nie wiem, bo panowie sami biora materiał z naszej hurtowni, jak bede miała fakture to wtedy bede mogła powiedziec