qqrq5 12.03.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 u nas tez dzisiaj na budowie sporo sie dzialo panowie szaleja i ida jak burza z ogrzewaniem bylismy w sklepie zobaczyc podgladowo grzejniki bo chcielismy zrobic w dolnej łazience w wejsciu do prysznica, niestety zajmie za duzo miejsca i bedzie wasko szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 13.03.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 u nas tez dzisiaj na budowie sporo sie dzialo panowie szaleja i ida jak burza z ogrzewaniem bylismy w sklepie zobaczyc podgladowo grzejniki bo chcielismy zrobic w dolnej łazience w wejsciu do prysznica, niestety zajmie za duzo miejsca i bedzie wasko szkoda A robicie podłogówkę czy też c.o . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 13.03.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Dziś kolejny ładny dzień chodź mniej słoneczny ale cieplutki .Mąż zrobił w styro naszą łazienkę i garderobę ja posprzątałam wiatrołap ,przedpokój i łazienkę i rozłożyłam folie.Jutro jedziemy kupić folie aluminiową pod podłogówkę i rury pex i może uda nam się styro rozłożyć w wiatrołapie i hollu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 13.03.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 A robicie podłogówkę czy też c.o . podłogowka na cały dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 14.03.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 (edytowane) podłogowka na cały dom A ile płacisz za metr podłogówki ,nam pan hydraulik powiedział 20 zł metr kwadratowy .Mąż się uparł ,ze sprójemy sami a jak będzie cienko szło to pana wezwiemy. Edytowane 14 Marca 2011 przez Renatamama3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 14.03.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 (edytowane) cześć dziewczyny mam taki problem/pytanko. Pan od tynków robi sufit gipsowy i sciany cementowo-wapienne. I teraz nam mówi, że łączeie sufit i ścianów powinno być wykonane z silikonów i to nie jest wliczone w cene. Ja nie rozumiem: byliśmy umówieni że w całym domu robi tynki a cena jest z materiałem. Czy to możliwe i normalne, żeby te łaczenia nie były wliczone?? to się podobno nazywa akrylowanie... i pytanie 2: tynki są, ale ponieważ są na nich mokre plamy jeszcze to mi trudno jest ocenić czy są zrobione prosto. jak to sprwadzić? bo zanim zrobimy pierwsze malowanie trochę czasu upłynie... dzieki wielkie Edytowane 14 Marca 2011 przez Beata&Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 14.03.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Beatko a czemu robicie sufity z gipsu a ściany cementowo -wapienne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 14.03.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 bo gips jest malo trwały wiec nie chcielismy scianz gipsu, pzoa tym cementowo-wapienne niby zdrowsze (bardziej oddychające) za to sufitu nikt nie bedzie "obijał" wiec nas facet namowil na gips. Mi to bylo obojetne, tylko nie rozumiem tego łaczenia... Mamy wycene na schody pełne + barkierka z daleka (nie Wrocławskie) za 6400 zł debowe. chyba nie źle? We Wrocławiu chcą 10 ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Angie83 14.03.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 (edytowane) Beatka u nas nie trzeba było nić łączyć silikonem/akrylem, może dlatego, że sufity mamy takie same jak ściany... (ściany i sufity mamy gipsowe) Cena za schody bardzo dobra, i w dodatku dębowe my mamy jesionowe... Edytowane 14 Marca 2011 przez Angie83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 14.03.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Mamy wycene na schody pełne + barkierka z daleka (nie Wrocławskie) za 6400 zł debowe. chyba nie źle? We Wrocławiu chcą 10 ;/ Nasze schody również dębowe wyceniono na 7.000 barierka płatna osobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 14.03.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 ojoj to mam chyba bardzo dobrą cenę Pan jest z Lubuskiego i robił schody i drzwi moim rodzicom. Ze schodów są bardzo zadowoleni, z drzwi średnio bo to sosna i schnie jeszcze ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 14.03.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 U nas będą schody z podstopnicami z kwasówki - to znacznie zawyża cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 14.03.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Sylwuś piękne te schody które pokazałaś. Ja ciągle szukam dobrego stolarza i za rozsądną cenę. Ten który robi piękne schody i drzwi chce 10 tys za schody i to obojętnie czy będą całe z drewna czy podstopnica będzie z czego innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 14.03.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Ten który robi piękne schody i drzwi chce 10 tys za schody i to obojętnie czy będą całe z drewna czy podstopnica będzie z czego innego. Drogo, oj drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 14.03.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 A ile płacisz za metr podłogówki ,nam pan hydraulik powiedział 20 zł metr kwadratowy .Mąż się uparł ,ze sprójemy sami a jak będzie cienko szło to pana wezwiemy. 160m podłogowki rozdzielacze podłaczenie wody geberity grzejniki do lazienek 6tys my tez chcielismy robic sami, ale jednak braklo nam czasu poza tym maz ma teraz prace wyjazdowa i trwało by to chyba do zimy hihihiih Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 14.03.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 cześć dziewczyny mam taki problem/pytanko. Pan od tynków robi sufit gipsowy i sciany cementowo-wapienne. I teraz nam mówi, że łączeie sufit i ścianów powinno być wykonane z silikonów i to nie jest wliczone w cene. Ja nie rozumiem: byliśmy umówieni że w całym domu robi tynki a cena jest z materiałem. Czy to możliwe i normalne, żeby te łaczenia nie były wliczone?? to się podobno nazywa akrylowanie... moj maz mi tu podpowiada ze gosciu glupoty gada, jak robi z materiałem to od poczatku do konca no moze byc osobna cena gdybyscie wczesniej o tym rozmiawiali i on powinien was uprzedzic i pytanie 2: tynki są, ale ponieważ są na nich mokre plamy jeszcze to mi trudno jest ocenić czy są zrobione prosto. jak to sprwadzić? bo zanim zrobimy pierwsze malowanie trochę czasu upłynie... dzieki wielkie bierzesz łate i podswietlasz od spodu halogenem wtedy wszystko widac jak na dłoni oj dwa posty mi wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 14.03.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 (edytowane) 160m podłogowki rozdzielacze podłaczenie wody geberity grzejniki do lazienek 6tys my tez chcielismy robic sami, ale jednak braklo nam czasu poza tym maz ma teraz prace wyjazdowa i trwało by to chyba do zimy hihihiih Na te 160 m ile kupiliście metrów rur ?A te 6 tys z materiałem czy bez ?My będziemy mieć koło 60 metrów może uda nam się zrobić do końca tego tygodnia a w przyszłym wylejemy . Edytowane 14 Marca 2011 przez Renatamama3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 14.03.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 cześć dziewczyny mam taki problem/pytanko. Pan od tynków robi sufit gipsowy i sciany cementowo-wapienne. I teraz nam mówi, że łączeie sufit i ścianów powinno być wykonane z silikonów i to nie jest wliczone w cene. Ja nie rozumiem: byliśmy umówieni że w całym domu robi tynki a cena jest z materiałem. Czy to możliwe i normalne, żeby te łaczenia nie były wliczone?? to się podobno nazywa akrylowanie... moj maz mi tu podpowiada ze gosciu glupoty gada, jak robi z materiałem to od poczatku do konca no moze byc osobna cena gdybyscie wczesniej o tym rozmiawiali i on powinien was uprzedzic Też uważam, że to naciąganie... A poza tym, jeżeli będziesz chciała pomalować na ciemny kolor ściany i sufit, to biały akryl będzie na łączeniu:o? i pytanie 2: tynki są, ale ponieważ są na nich mokre plamy jeszcze to mi trudno jest ocenić czy są zrobione prosto. jak to sprwadzić? bo zanim zrobimy pierwsze malowanie trochę czasu upłynie... bierzesz łate i podswietlasz od spodu halogenem wtedy wszystko widac jak na dłoni A skoro on taki cwaniaczek to możesz zrobić tak: bierzesz łatę (możliwie najdłuższą) przygotowujesz plik banknotów, które miałaś zapłacić za tynki (najlepiej nówki z banku;)) i przykładasz łatę do ściany (dobrze żebyś wcześniej sprawdziła sama, gdzie największe nierówności;)) i przez największą szparę wciskasz plik banknotów;) ile przeleci, tyle możesz urwać na tynkach;) Szczerze mówiąc nie znam nikogo, kto tak by sprawdzał tynki, ale skoro gość chce Cię ewidentnie wy...ać to możesz mu zrobić taki numer;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 15.03.2011 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Na te 160 m ile kupiliście metrów rur ?A te 6 tys z materiałem czy bez ?My będziemy mieć koło 60 metrów może uda nam się zrobić do końca tego tygodnia a w przyszłym wylejemy . oj tego to nie wiem, bo panowie sami biora materiał z naszej hurtowni, jak bede miała fakture to wtedy bede mogła powiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 15.03.2011 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 oj tego to nie wiem, bo panowie sami biora materiał z naszej hurtowni, jak bede miała fakture to wtedy bede mogła powiedziec To 6 tys to roboizna czy robocizna plus materiał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts