Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynkowe komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wiosennie:)

Beatko to Ty już lada chwila i możesz się rozpakowywać:)

Renatko a jak u Was roboty? kiedy wylewki będziecie robić?

Gosiu jakie masz newsy dotyczące kuchni??

My wczoraj cały wieczór szukaliśmy pomysłów na kolejne etapy wykańczania, dużo fajnych, powoli coś się zaczyna sensownego klarować.

styropian uklada Pan od wylewek bo czy ze styro czy bez chce 10 zl/m wiec nei ukaldalismy.

podlogowki nie mamy, ale zrobimy pod plytkami maty elektryczne w kuchni i lazience gornej.

tak na wszelki wypadek niech bedzie.

koszt eksploatacji i tak nie duzy w porownaniu z instalacja podlogowki i kupowaniem pieca wtym celu.

Beatko na wygonienie dzidziusia z brzuszka to podobno dobre jest mycie okien, ale lepiej nie poganiać natury, jak się będzie miało zacząć to się zacznie i już tego nie zatrzymasz hihih:)

Wczoraj gościliśmy pana od gipsów, przyjdzie do nas jak skończą elewację albo będzie padał deszcz (jak na złość dzisiaj śliczna słoneczna pogoda:bash:), pan bierze 7zł od metra, czy to dużo nie mam pojęcia, skosy łączone ze ścianą jakimś akrylem czy cuś:)

Co do kuchni... zostałam miło zaskoczona, pan przebił nawet ofertę ikea. Myślałam, że jak do 10tys się zmieści to się na pana zdecydujemy. Pan punktualnie się pojawił, poszedł na budowę, pooglądał, pomierzył...w domku nam wszystko wyrysował ( ja już wcześniej wiedziałam gdzie jakie szafki, więc dużo roboty nie miał). Wszystkie szuflady z hamulcami, szafki z zawiasami nie trzaskającymi, wnęka na razie policzona bez cargo, zamiast tego szafki, lodówka zabudowana to koszt 6900. Dodam, że szafki w lakierze, blaty też wliczone, cargo na wysokość lodówki to koszt ok 900zł, dziś ma mi podać dokładną cenę za cargo. Wychodzi na to, że pan zmieści się w cenie 8tys (tyle mi wyszła wycena mebli w ikea) tylko, że u pana w tej cenie będę miała jeszcze wysokie cargo:) Jak usłyszałam cenę to zaklepaliśmy pana na czerwiec:)

Noooo super, czyli da się. Angie83 o ile dobrze pamiętam też płaciła za meble podobną cenę jak u Was wyszła.

My w tym tyg mamy się spotkać ze stolarzem i mamy już kilka namiarów na Panów od kuchni, nasz kierbud poleca, czyli na 99,9% solidni, zobaczymy co powiedzą, jakby się udało zrobić za 8 tys to rewelacja.

Witam wiosennie:)

Beatko to Ty już lada chwila i możesz się rozpakowywać:)

Renatko a jak u Was roboty? kiedy wylewki będziecie robić?

Gosiu jakie masz newsy dotyczące kuchni??

My wczoraj cały wieczór szukaliśmy pomysłów na kolejne etapy wykańczania, dużo fajnych, powoli coś się zaczyna sensownego klarować.

Karola chcielibyśmy do końca mc wylać wczoraj mąż dał styro w gabinecie została łazienka i podłogówka .

styropian uklada Pan od wylewek bo czy ze styro czy bez chce 10 zl/m wiec nei ukaldalismy.

podlogowki nie mamy, ale zrobimy pod plytkami maty elektryczne w kuchni i lazience gornej.

tak na wszelki wypadek niech bedzie.

koszt eksploatacji i tak nie duzy w porownaniu z instalacja podlogowki i kupowaniem pieca wtym celu.

A czemu kupowanie pieca w tym celu u nas podłogówka będzie podłączona do pieca i do kominka .

A czemu kupowanie pieca w tym celu u nas podłogówka będzie podłączona do pieca i do kominka .

bo do podlogowki potrzebny jest kondensat a bez podlogowki mozna miec zwykly z zamknieta komorą. Okolo 2 tys roznicy. a ja w salonie nie chcialam bo bezwzglednie chce tam miec panele a nie kafle. wiec calosc przestala miec racje bytu

bo do podlogowki potrzebny jest kondensat a bez podlogowki mozna miec zwykly z zamknieta komorą. Okolo 2 tys roznicy. a ja w salonie nie chcialam bo bezwzglednie chce tam miec panele a nie kafle. wiec calosc przestala miec racje bytu

A bo ty na gaz .Pod panele też można dać podłogówkę sąsiad tak będzie miał .