Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynkowe komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

pytanko:

gdzie szukałyście inspiracji łazienkowych? mi się nic nie podoba a muszę wybrać do końca lutego max :(

Fajne inspiracje są tu http://forum.leroymerlin.pl/lazienka,2,26.html ja na gurna do dzieciaków też jak goga Paradyż Kwadro ale hortensja ,zielone kafle na podłodze ścian białe z dekorami .A na dół na 50% hersa .

pytanko:

gdzie szukałyście inspiracji łazienkowych? mi się nic nie podoba a muszę wybrać do końca lutego max :(

Mam tak samo, nic mnie nie zachwyca, w necie spodobała mi sie kolekcja płytek z opoczna snake classic ale pojechalismy zobaczyć na żywo i lekkie rozczarowanie. Wiem tylko że łazienka na dole ma byc ciemniejsza, cos z grafitem może, jakieś szarosci. Górna bedzie weselsza, jaśniejsza. Tyle wiem.

Czuje że wykańczanie łazienki to będzie droga przez męke, dobrze że chociaż co do armatury jesteśmy zdecydowani.

Znalazłam tez dwie obudowy kominka które mi sie podobaja.

Wczoraj mieliśmy miłych gości, nowi koniczynkowicze wpadli na inspekcję:) Wszystko super, ale jak popatrzyłam ile jeszcze trzeba wpakować kasy w ta chałupę.....

Mam tak samo, nic mnie nie zachwyca, w necie spodobała mi sie kolekcja płytek z opoczna snake classic ale pojechalismy zobaczyć na żywo i lekkie rozczarowanie. Wiem tylko że łazienka na dole ma byc ciemniejsza, cos z grafitem może, jakieś szarosci. Górna bedzie weselsza, jaśniejsza. Tyle wiem.

Czuje że wykańczanie łazienki to będzie droga przez męke, dobrze że chociaż co do armatury jesteśmy zdecydowani.

Znalazłam tez dwie obudowy kominka które mi sie podobaja.

Wczoraj mieliśmy miłych gości, nowi koniczynkowicze wpadli na inspekcję:) Wszystko super, ale jak popatrzyłam ile jeszcze trzeba wpakować kasy w ta chałupę.....

Też ostatnio miałam takie dylematy ,jak wypłacałam kase po tynkach konto zrobiło się ,puste ,wystarczyło jeszcze na styro pod wylewki ,folie i wełne na ocieplenie i przyszła myślówa kiedy my to wykończymy ,prawie ostatnie grosze wypłaciliśmy na przyłącz prądu naszej energetyce 2.200 .Na kominek pożyczyła moja mama na dokończenie prac hydraulika teściowa ( pan zadzwonił ,że od lutego ma duże zlecenie i nie wie kiedy będzie mógł do nas przyjść ) więc kazaliśmy przyjechać i robić .Ale w marcu kaske oddamy mąż ma 13 pensje .A ze zwrotu Vat mamy nadzieje kupić cement i rury do podłogówki oraz zapłaci paną od wylewek i wstępnie liczymy ,że kupimy jeszcze grzejniki pan hydraulik zaproponował nam zrobić wycene na purmo ma 50% zniżki .Płyty gipsowe kupimy z marcowej lu kwietniowej wypłaty .I zaczniemy myśleć o kredycie .

Też ostatnio miałam takie dylematy ,jak wypłacałam kase po tynkach konto zrobiło się ,puste ,wystarczyło jeszcze na styro pod wylewki ,folie i wełne na ocieplenie i przyszła myślówa kiedy my to wykończymy ,prawie ostatnie grosze wypłaciliśmy na przyłącz prądu naszej energetyce 2.200 .Na kominek pożyczyła moja mama na dokończenie prac hydraulika teściowa ( pan zadzwonił ,że od lutego ma duże zlecenie i nie wie kiedy będzie mógł do nas przyjść ) więc kazaliśmy przyjechać i robić .Ale w marcu kaske oddamy mąż ma 13 pensje .A ze zwrotu Vat mamy nadzieje kupić cement i rury do podłogówki oraz zapłaci paną od wylewek i wstępnie liczymy ,że kupimy jeszcze grzejniki pan hydraulik zaproponował nam zrobić wycene na purmo ma 50% zniżki .Płyty gipsowe kupimy z marcowej lu kwietniowej wypłaty .I zaczniemy myśleć o kredycie .

A no niestety, trzeba kombinowac z kasą, żeby aby roboty szły do przodu i zdrowie było to sie zarobi.

My też całą zime ciułalismy a wydalismy w jeden dzień:/, nic to, pare zleceń wpadnie i bedzie dobrze.

My zwrot watu bedziemy robic po większych zakupach w lecie, zeby jak najwięcej było na wykończeniówke.

Najblizsze koszty kształtuja sie tak;

kominek i obudowa, mam nadzieję ze w 5tys sie zmieścimy

elewacja z 15 tys

tynki jak sami to z 5 tys, jak firma to 15

schody zew ze 3 tys

parapety zewnetrzne z 1,5 tys

obróbka trójkąta ok. 1 tys

podbitka 2 tys

oj

My za kominek daliśmy 2,500 trzeba jeszcze kupić rury i kratki ,folie z wełną na obudowę i albo płyty gipsowe albo pustaki i naczynie zbiorcze bo my z plaszczem wodnym i pompke oraz kamień na obudowę i też obliczyliśmy wstępnie ,że z podłączeniem przez hydraulika to max 5 tys .Ocieplać styro będzie mąż sam tylko do tynku będziemy brać ekipe ale cen jeszcze nie znam bo albo na jesień ,albo w 2012 na wiosnę .

My robiliśmy pierwszy zwrot bodowa zaczęta w 2010 29 kwietnia pierwsza łopata wbita .A teraz znów troszkę fv wełna ,stelaże ,schody na strych ,kominek pewni stukneło już fv na 10 tys ale odpis dopiero w przyszłym roku pewnie trochę fv jeszcze się uzbiera ,płytek do łazienek styro na ocieplenie ,panele .

czesc dziweczyny

my wczoraj odebraliśmy (prawie) kanalizację, bo jeden grzejnik trezba przesunąć, ale to żaden problem- dzisiaj bedzie zrobione.

co do kosztów... najgorsze jest to ze tego sie na poczatku budowy nie da przewidzidziec. my juz(dopiero ;/ ) teraz wiemy, że przekroczymy budżet i to o jakieś 10% ;/

nie mamy mozliwosci robic sami wiec tak wychodzi niestety. ja i tak sie ciuchutko modlę żeby to tylko te 10% ;/

z kafelkami: święta racja. ja tez obejrzalam w necie a potem na zywo.... dramat. chyba sie zdecyduje na jakąs serie drewnopodbną, brązowo-bezową. Wiem ze oklepane ale przynajmniej mi w takim klimcie zawsze dobrze było więc za 3 lata nei bede plakac ze chce zmieniac lazienke.