BeataWojtek 21.01.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 aaa ja pytałam w hurtowni i od 15 lutego wełna też ma drożeć. a miała tanieć na wiosne bo niby jesienią się ją kupuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 21.01.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 pytanko: gdzie szukałyście inspiracji łazienkowych? mi się nic nie podoba a muszę wybrać do końca lutego max Fajne inspiracje są tu http://forum.leroymerlin.pl/lazienka,2,26.html ja na gurna do dzieciaków też jak goga Paradyż Kwadro ale hortensja ,zielone kafle na podłodze ścian białe z dekorami .A na dół na 50% hersa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 21.01.2011 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 A do naszej przy sypialni jeszcze nie wiem ale jest malutka więc coś jasnego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 22.01.2011 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 pytanko: gdzie szukałyście inspiracji łazienkowych? mi się nic nie podoba a muszę wybrać do końca lutego max Mam tak samo, nic mnie nie zachwyca, w necie spodobała mi sie kolekcja płytek z opoczna snake classic ale pojechalismy zobaczyć na żywo i lekkie rozczarowanie. Wiem tylko że łazienka na dole ma byc ciemniejsza, cos z grafitem może, jakieś szarosci. Górna bedzie weselsza, jaśniejsza. Tyle wiem. Czuje że wykańczanie łazienki to będzie droga przez męke, dobrze że chociaż co do armatury jesteśmy zdecydowani. Znalazłam tez dwie obudowy kominka które mi sie podobaja. Wczoraj mieliśmy miłych gości, nowi koniczynkowicze wpadli na inspekcję Wszystko super, ale jak popatrzyłam ile jeszcze trzeba wpakować kasy w ta chałupę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 22.01.2011 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 A najgorsze jest to ,że płytki kupuje się na kilkanście lat i człowiek przynajmniej ja tak się zastanawiam czy przez następne 10-15 lat będą mi się podobać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 22.01.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Mam tak samo, nic mnie nie zachwyca, w necie spodobała mi sie kolekcja płytek z opoczna snake classic ale pojechalismy zobaczyć na żywo i lekkie rozczarowanie. Wiem tylko że łazienka na dole ma byc ciemniejsza, cos z grafitem może, jakieś szarosci. Górna bedzie weselsza, jaśniejsza. Tyle wiem. Czuje że wykańczanie łazienki to będzie droga przez męke, dobrze że chociaż co do armatury jesteśmy zdecydowani. Znalazłam tez dwie obudowy kominka które mi sie podobaja. Wczoraj mieliśmy miłych gości, nowi koniczynkowicze wpadli na inspekcję Wszystko super, ale jak popatrzyłam ile jeszcze trzeba wpakować kasy w ta chałupę..... Też ostatnio miałam takie dylematy ,jak wypłacałam kase po tynkach konto zrobiło się ,puste ,wystarczyło jeszcze na styro pod wylewki ,folie i wełne na ocieplenie i przyszła myślówa kiedy my to wykończymy ,prawie ostatnie grosze wypłaciliśmy na przyłącz prądu naszej energetyce 2.200 .Na kominek pożyczyła moja mama na dokończenie prac hydraulika teściowa ( pan zadzwonił ,że od lutego ma duże zlecenie i nie wie kiedy będzie mógł do nas przyjść ) więc kazaliśmy przyjechać i robić .Ale w marcu kaske oddamy mąż ma 13 pensje .A ze zwrotu Vat mamy nadzieje kupić cement i rury do podłogówki oraz zapłaci paną od wylewek i wstępnie liczymy ,że kupimy jeszcze grzejniki pan hydraulik zaproponował nam zrobić wycene na purmo ma 50% zniżki .Płyty gipsowe kupimy z marcowej lu kwietniowej wypłaty .I zaczniemy myśleć o kredycie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 22.01.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 A dziś kupiliśmy płytki do 2 garderób 12 m2 po 10 zł opoczno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 22.01.2011 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Też ostatnio miałam takie dylematy ,jak wypłacałam kase po tynkach konto zrobiło się ,puste ,wystarczyło jeszcze na styro pod wylewki ,folie i wełne na ocieplenie i przyszła myślówa kiedy my to wykończymy ,prawie ostatnie grosze wypłaciliśmy na przyłącz prądu naszej energetyce 2.200 .Na kominek pożyczyła moja mama na dokończenie prac hydraulika teściowa ( pan zadzwonił ,że od lutego ma duże zlecenie i nie wie kiedy będzie mógł do nas przyjść ) więc kazaliśmy przyjechać i robić .Ale w marcu kaske oddamy mąż ma 13 pensje .A ze zwrotu Vat mamy nadzieje kupić cement i rury do podłogówki oraz zapłaci paną od wylewek i wstępnie liczymy ,że kupimy jeszcze grzejniki pan hydraulik zaproponował nam zrobić wycene na purmo ma 50% zniżki .Płyty gipsowe kupimy z marcowej lu kwietniowej wypłaty .I zaczniemy myśleć o kredycie . A no niestety, trzeba kombinowac z kasą, żeby aby roboty szły do przodu i zdrowie było to sie zarobi. My też całą zime ciułalismy a wydalismy w jeden dzień:/, nic to, pare zleceń wpadnie i bedzie dobrze. My zwrot watu bedziemy robic po większych zakupach w lecie, zeby jak najwięcej było na wykończeniówke. Najblizsze koszty kształtuja sie tak; kominek i obudowa, mam nadzieję ze w 5tys sie zmieścimy elewacja z 15 tys tynki jak sami to z 5 tys, jak firma to 15 schody zew ze 3 tys parapety zewnetrzne z 1,5 tys obróbka trójkąta ok. 1 tys podbitka 2 tys oj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 22.01.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 My za kominek daliśmy 2,500 trzeba jeszcze kupić rury i kratki ,folie z wełną na obudowę i albo płyty gipsowe albo pustaki i naczynie zbiorcze bo my z plaszczem wodnym i pompke oraz kamień na obudowę i też obliczyliśmy wstępnie ,że z podłączeniem przez hydraulika to max 5 tys .Ocieplać styro będzie mąż sam tylko do tynku będziemy brać ekipe ale cen jeszcze nie znam bo albo na jesień ,albo w 2012 na wiosnę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 22.01.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 My robiliśmy pierwszy zwrot bodowa zaczęta w 2010 29 kwietnia pierwsza łopata wbita .A teraz znów troszkę fv wełna ,stelaże ,schody na strych ,kominek pewni stukneło już fv na 10 tys ale odpis dopiero w przyszłym roku pewnie trochę fv jeszcze się uzbiera ,płytek do łazienek styro na ocieplenie ,panele . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 23.01.2011 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Drzwi na pewno parapety to nie wiem u mnie będzie raptem jeden wewnętrzny i 4 zewnętrzne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 23.01.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Dziś wpadły mi w oko takie płyteczki http://images41.fotosik.pl/550/269db97a4a1f73dc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 23.01.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 http://images47.fotosik.pl/557/496b439ff8d9e11amed.png mój projekt kuchni zlew będzie biały wpuszczany w blat i chyba zrobię szafkę +okap . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 24.01.2011 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Ale się tu u was dzieje kobitki, aż mi głupio, że my tak "na leniuszka" z naszą koniczynką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 24.01.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 czesc dziweczyny my wczoraj odebraliśmy (prawie) kanalizację, bo jeden grzejnik trezba przesunąć, ale to żaden problem- dzisiaj bedzie zrobione.co do kosztów... najgorsze jest to ze tego sie na poczatku budowy nie da przewidzidziec. my juz(dopiero ;/ ) teraz wiemy, że przekroczymy budżet i to o jakieś 10% ;/ nie mamy mozliwosci robic sami wiec tak wychodzi niestety. ja i tak sie ciuchutko modlę żeby to tylko te 10% ;/ z kafelkami: święta racja. ja tez obejrzalam w necie a potem na zywo.... dramat. chyba sie zdecyduje na jakąs serie drewnopodbną, brązowo-bezową. Wiem ze oklepane ale przynajmniej mi w takim klimcie zawsze dobrze było więc za 3 lata nei bede plakac ze chce zmieniac lazienke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 24.01.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Beatko u mnie drewno podobne płytki będą w kuchni ,jadalni oraz salonie firmy Emigras .A te co pokazałam widziałam na żywo w Praktikerze i są fajne i cena ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 24.01.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 My jutro odbieramy c.o do tej pory na c.o i c.w wydaliśmy 7.800 jeszcze podłogówka nam została piec i grzejniki, wstępnie wycenione na 3.300-3.500 .Musimy też kupić bufor na wodę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 24.01.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Kobietki a jakie piec kupujecie ? Mąż chce z podajnikiem ja się zastanawiam bo koszt ok 7.500-10.000 ,n ale wygoda jest piec czyści sie raz na kilka dni ,ena przemawia za tym tańszym za 2.000 -3.000 tys ale no tu już codzienne czyszczenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 24.01.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 my na hydraulike (co+ kanalizacja; czyli wszystko ) wydalismy na razie 8000 na materiał i 5000 na robociznę; do tego musimy doliczyć grzejniki i piec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 24.01.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 U nas to koszt 7.800 to całość, robocizna 3.300 a reszta to materiały .Do podłogówki brakuje nam rurek peks oraz folii ,rozdzielacz pan założył .Kanalizacje mąż zrobił sam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts