Karollinka 07.04.2011 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Dzięki dziewczyny, faktycznie fajnie jest na działce:)Drogi do domku będziemy mieli ok. 25 metrów ale garaż bedzie jakieś 10 metrów od szosy więc tego odśnieżania aż tyle nie bedzie, za to przed domem można piękny ogród zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 07.04.2011 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Karolinko na zewnątrz pięknie:) A jak posiejecie trawkę to będzie jeszcze ładniej. A wewnątrz coś się zmieniło?? Wewnątrz są stelaże, teraz czekamy na tynkarzy i potem zabudujemy poddasze i chyba bedziemy robic elewację zewnetrzną, miedzy czasie schody wejściowe i różne drobiazgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 07.04.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Karolinko a robicie od razu z kolorem? My jesteśmy umówieni na elewację na połowę maja, tylko nie wiem czy od razu robić kolor.Wczoraj był u nas pan i wyliczył że potrzebujemy ponad 200 m2 kostki + taras. Czyli już wiem że 20 tyś jest nam potrzebne na kostkę. Znalazła tańszego stolarza, jestem z nim umówiona na poniedziałek, więc szczegóły później napiszę. A na dworze ciągle zimno. Brrr gdzie ta wiosna. Moja siostra mówi że '' że wiosna zrobiła takie wejście że zima wróciła popatrzeć''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 07.04.2011 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Sylwuś, chcemy zrobić od razu z kolorem, ale to zależy czy nam nasz pomysł wypali i będą pieniądze na całość, jak nie to kolor położymy później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 07.04.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 A już wybraliście jaki? Byłam w sklepie z tynkami i powiem szczerze że się załamałam. Myślałam że wybór będzie z mniejszej palety. A tam kolorów żółtych i kremowych około 50:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 07.04.2011 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Co do kostki, to my musimy od razu dać dookoła domu bo elewacje chcemy jasną i nie chcemy żeby się brudziła.O innej kostce narazie nie myślimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 07.04.2011 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 A już wybraliście jaki? Byłam w sklepie z tynkami i powiem szczerze że się załamałam. Myślałam że wybór będzie z mniejszej palety. A tam kolorów żółtych i kremowych około 50:eek: Nie wiem jaki dokładnie, wiem że ma być jasny. Mam kilka opcji, wkleję może wieczorem jak będę w domu, jak będę wiedziała że dajemy kolor wtedy się ostatecznie zdecyduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 07.04.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Co do kostki, to my musimy od razu dać dookoła domu bo elewacje chcemy jasną i nie chcemy żeby się brudziła. O innej kostce narazie nie myślimy. My w koło domu kostki nie robimy tylko obrzeża z kostki a między tym czyli obrzeże- dom wsypiemy kamyk sami to zrobimy część obrzeży już kupiliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 07.04.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Nie wiem jaki dokładnie, wiem że ma być jasny. Mam kilka opcji, wkleję może wieczorem jak będę w domu, jak będę wiedziała że dajemy kolor wtedy się ostatecznie zdecyduję. U mnie też ma być jasny ala biały ,ekri ,lub taki jasny popiel . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 07.04.2011 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 U nas też już sprecyzowana decyzja w sprawie elewacji:) będzie szary do ok połowy a wyżej biel:) kostka wokół domu szara bądź czarna. A to zdjęcia na których będziemy się wzorować przy elewacji [ATTACH=CONFIG]51540[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]51541[/ATTACH] Nawet kolor stolarki nam się zgadza:) wejście tak jak na zdjęciu w ciemniejszym szarym:) Jak dla mnie super, ja też o czyms podobnym myślałam ale mężowi muszę dozować moje pomysły:) Jutro robią nam kanalizacje i zamykamy temat przyłączy wszelkiego rodzaju. Mamy wsio. Brat dziś nakupił nam krzaczków i od popoludnia mąż się bierze za sadzenie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 07.04.2011 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Ehh ja jak zobaczyłam tą elewacje to się po prostu zakochałam;) ja na szczęście nie mam problemu z mężem, akceptuje te moje pomysły. My dziś kupujemy drzewka owocowe, ale na razie będziemy je kopcować w naszej ziemi aby się do niej przyzwyczaiły. Posadzimy jak spychacz zrobi porządek na działce, ale najpierw musi na nią dotrzeć Gosia to masz szczęście, mojemu mężowi podoba się wszystko inne niż mi, ale zawsze go przekonam i później zadowolony. My też planujemy posadzenie drzewek owocowych ale narazie cała działka obsadzona malinami i porzeczkami i nie ma miejsca. Dobrze że u rodziców sa wszystkie owoce to prawie tak jakby i u nas były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 07.04.2011 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Czyli masz dobrą metodę, pomalutku urabiać męża, przekonywać do swoich pomysłów aż da się przekonać. Zresztą każda żona ma sposoby na swojego męża;) Dokładnie, dlatego zbytnio się nie martwię jak mówi że coś mu się innego podoba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 07.04.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 fajne pomysly na elewacje ja jak zawsze chciałam byc inna i mam zielona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 08.04.2011 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 fajne pomysly na elewacje ja jak zawsze chciałam byc inna i mam zielona U nas jest kilka zielonych, 80% to odcienie zółci ,kilka róż kilka ceglastych i białych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 08.04.2011 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 u mnie zaczyna się godzina zero mąż pojechał na działkę panowie dzwonili ,że już są i dzisiaj będę posiadaczką pięknych wylewek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 08.04.2011 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 A u mnie za 5 minut zaczynają kanalizację, mam nadzieję że dziś skończą i jutro będziemy siali trawę.Od poniedziałku mąż zaczyna pilne zlecenie na już także w domku nie bedzie się nic działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 08.04.2011 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 A u mnie za 5 minut zaczynają kanalizację, mam nadzieję że dziś skończą i jutro będziemy siali trawę. Od poniedziałku mąż zaczyna pilne zlecenie na już także w domku nie bedzie się nic działo. Och trawka też bym chciała może w długi weekend majowy się uda chodź na części posiać .A ubijacie ziemię przed sianiem? U mnie właśnie mąż z tatą moim zrobili taki przyrząd do ubjania ziemi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 08.04.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 (edytowane) U nas jest kilka zielonych, 80% to odcienie zółci ,kilka róż kilka ceglastych i białych . u mnie na szczescie jestesmy jedyni http://img34.imageshack.us/img34/4808/elewacjac.jpg Edytowane 8 Kwietnia 2011 przez qqrq5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mich4san 08.04.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 witammam pytanko do tych z Was które budują koniczynki... jak rozwiązany macie problem wentylacji w kuchni?? Sorki za zawracanie głowy i z góry dzieki za pomoc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 08.04.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 u mnie na szczescie jestesmy jedyni http://img34.imageshack.us/img34/4808/elewacjac.jpg Chyba jakiś jaśniutki zielony u nas takie raczej ciemne .To już tynk czy pomalowane na kleju ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts