Renatamama3 03.05.2011 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Wczoraj mieliśmy majówkę na budowie z grilkiem ,wykonaliśmy sporo pracy 3 pokoje ( dzieciaków) a raczej sufity zostały opłytowane w płyty g-k jutro musimy zatynkować murłaty i będzie można w czwartek iść z sufitami .Wczoraj mąż z sąsiadem zakopali też ok 40 m rury kanalizacyjnej ,ja przywiozłam 8 taczek kamienia na podjazd do garażu bo w najbliższym czasie chcemy zamówić tłuczeń przed wjazd i wejście do domu .Byli też 2 panowie kafelkowie jeden chce 40 zł m2 plus obsadzenie stelaża ,umywalki ale to może zrobi mąż ,a 2 ma zrobić wycenę za całość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 03.05.2011 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Hej dziewczynki, miło że zaglądacie, ja nie mam czasu na fm. Powiem Wam tylko, że na działce super wszystko porobione, krzewy rozwijają się, zaczynają kwitnąć, wszystkie się przyjęły, trawka zaczyna wschodzić, fajnie.Mąż ocieplił fundamenty, w tym tyg zaczynamy wylewać schody wejściowe i taras:) Narazie wszystko idzie zgodnie z planem, nie możemy się doczekać tynkarzy, pod koniec maja mają się zjawić.Po jakim czasie od tynków można ocieplać dom z zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 03.05.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Oj Gosiu taras drewniany moje marzenie ale cena mnie odstraszyła 69 zł m2 modrzew plus impregnacja Powiedziałam nawet mężowi ,że jak kostki która mnie zadowoli nie znajdę to zostanie drewno ale kostkę znalazłam z Libet Via castello też w cenie bo koło 60 zł a ja potrzebuję na taras 40 m2.A u mnie z nowości to zrobiłam projekt balustrad na balkony ,teraz musimy kupić materiał ,tatuś zrobi a ja pomaluję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 04.05.2011 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Nareszcie Karolinko się odezwałaś, przynajmniej wiemy, że u Ciebie wszystko oki:) Dziewczyny a co myślicie o tarasie drewnianym?? Mąż zaczyna przebąkiwać, że chciałby takowy, a ja sama nie wiem:confused: Ok Gosiu, na szczęście, tylko czasu na nic nie ma, ale ja tak lubię, przynajmniej wiem że żyję. Tak mi szybko zleciał kwiecień i wczoraj się zorientowałam że do wakacji już blisko:) Ja też myślę intensywnie nad tarasem, u nas będzie betonowy ale też mnie kusi żeby dać dechy na niego. Teraz zajęliśmy się bardziej pomysłami tarasowo- ogrodowymi, ale od połowy lipca, po naszym zasłużonym odpoczynku bierzemy się za wnętrza. Będą już tynki, więc zaczniemy się rozglądać za podłogami, kuchnią i łazienkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 04.05.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Nam tez podoba sie taras drewniany. Ale ze wzgledow praktycznych taras bedzie z kostki. Przy okazji robienia kostki przed domem zrobimy taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 04.05.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Dziewczyny, a taras robicie takiej wielkości jak przewiduje koniczynkowy projekt? Do tej pory podobal mi się, ale ostatnio mam wątpliwości czy będzie ustawny. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 04.05.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 My nie robimy wedlug projektu. Uwazamy ze czesc narozna nie bedzie ustawna i niewykorzystana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 04.05.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Sylwia, a jak robisz w takim razie? Można coś podpatrzeć? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Angie83 04.05.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 My też nie mamy tarasu według projektu, powiekszyliśmy go na głębokość i w dodatku zrezygnowaliśmy ze schodów na całej jego szerokości, schody mamy szerokie na około 2m - w rogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 04.05.2011 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 My planujemy narożny i dzięki temu na ścianie od wykusza wyjdzie w sumie najfajniejszy kącik do odpoczynku. Zastanawialiśmy się czy nie zmniejszać tarasu i zrobić aby po stronie drzwi balkonowych ale robimy narożny. Schodki też wyjdą bo mamy różnicę poziomu terenu i jak bez schodka byłoby za wysoko wchodzić. Gosiu ja w pierwszej wersji też chciałam taras z kostki ale wg mnie nie prezentuje się tak ładnie jak drewniany czy obłożony płytkami drewnopodobnymi, poza tym w tych szparach cały czas byłby piach i paprochy, jakoś ciężej utrzymać porządek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 04.05.2011 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 http://img135.imageshack.us/img135/5232/wrtj71.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img198.imageshack.us/img198/3821/img4047cc81.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 05.05.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Sylwia, a jak robisz w takim razie? Można coś podpatrzeć? pozdrawiam Na razie nic nie zrobiliśmy, to dopiero plan jak będzie. Jesteśmy umówieni na jesień z kostką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 05.05.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Kilka inspiracji:http://www.budujemydom.pl/images/stories/wokol_domu/ukladanie_kostki13_250.jpg http://www.zbychdom.republika.pl/rozne/Kostka2.JPG Schody z kostkihttp://lh4.ggpht.com/_9FzHCos63e8/SbQd7fNOI1I/AAAAAAAAAMk/5Y7HZzJfz48/Obraz%20002.jpg http://img688.imageshack.us/img688/9395/63127588b1e6cfccmed.jpg http://img577.imageshack.us/img577/4594/8111281560952me.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 05.05.2011 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Wylanie tarasu u mnie to też na razie przyszłość, więc sobie jeszcze pomyślę nad kształtem. U nas to dla odmiany ja bym wolała drewniany. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 05.05.2011 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Fajne te tarasy które wkleiła Sylwia, ale dla mnie drewniany i tak na pierwszym miejscu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 05.05.2011 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Wylanie tarasu u mnie to też na razie przyszłość, więc sobie jeszcze pomyślę nad kształtem. U nas to dla odmiany ja bym wolała drewniany. pozdrawiam Matilde a na jakim etapie budowy Wy jesteście?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 05.05.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Mi też drewniane się bardzo podobają ale mam za dużo wątpliwości co do trwałości takiego tarasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 05.05.2011 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 noo, to prawda, trzeba go nieustannie pielęgnować ale i tak jest super.U nas narazie będzie betonowy, z czasem się okaże czym go wykończymy. Sylwia a Ty już w domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 05.05.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Już dawno;). Od poniedziałku wieczór. Teraz czas na roboty budowlane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 05.05.2011 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Za co się teraz bierzecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts