sylwiaradek 10.05.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 CześćKarola dzięki za zdjęcia. Fajnie wygląda okienko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 10.05.2011 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 10.05.2011 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 też jestem zadowolona, a szczególnie z tego że nie widzę już tych dziur po bokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 10.05.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 To teraz czas na kolejny krok do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 10.05.2011 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Ten tydzień mamy wolny od spraw budowlanych, musimy pozałatwiać inne rzeczy i mam nadzieję że w sobotę ruszymy ze schodami i tarasem.Gdyby pogoda wcześniej pozwoliła to już byłoby wszystko zrobione.Sylwia a Wy co teraz robicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 10.05.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 My od 16 maja elewację. Taka ładna dzisiaj pogoda, szkoda że nic u nas się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 10.05.2011 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Sylwia a robicie od razu kolor?15 ocieplacie? jak wychodzi cenowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 10.05.2011 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Ajjj, 15 tys, sporo.My też styropian mamy, mąż sam go położy, ekipę weźmiemy tylko do tynków, liczę na to że w 10 tys się zmieścimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 10.05.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Jeszcze nie wiem jak wyjdzie cenowo. Materiały będę kupowała etapami. Na początek mamy styropian 15, muszę dokupić klej, siatkę, narożniki itp. A elewacje robimy na gotowo. Chociaż trochę się boje że coś może się później zabrudzić. Chociaż mam nadzieje że tak nie będzie. Jak wstępnie liczyliśmy to w 17 tyś powinniśmy się zmieścić, ale nie wiem jak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 10.05.2011 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 powiem tylko łoj...ale pocieszające jest to, że jak elewacja będzie zrobiona to nic droższego już nie wypadnie:) nie liczę wnętrz oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 10.05.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Gosiu a tynk robicie akrylowy, ten gotowy w wiadrze? Czy inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 10.05.2011 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Karolinko my też kiedyś planowaliśmy, że sporo prac wykonamy sami (m. in. położenie styropianu) niestety nie da się, czas na to nie pozwala, mąż dużo pracuje i tak nie wie w co ma ręce włożyć, więc płacimy więcej i polegamy na fachowcach:) My musimy sami, inaczej do tej pory bylibyśmy na etapie murów, dłużej to trwa, ale wolimy się przemęczyć a zaoszczędzić na fachowcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 10.05.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Ile wyliczyliście metrów ścian? U nas wyszło 170 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 10.05.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Oj Sylwuś ciężko mi w tej chwili powiedzieć, mąż wyliczał. Ale u nas dużo dużo więcej przez ten garaż. Wiem tylko, że na podstawie wyceny jednego z panów, którego braliśmy pod uwagę, koszt elewacji na gotowo zamknąłby się w 24tys:oJak wróci mąż z pracy to wypytam o te metry:) Dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 10.05.2011 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Ale się u was dzieje u mnie wczoraj kopara walczyła nawoziła i równła drogę zamówiliśmy też 2 ciężarówy kamienia i zrobiło się ludzko teraz może padać ,można będzie normalnie wjechać na działkę i wejść do domku bez ubrudzonych butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 10.05.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 My musimy sami, inaczej do tej pory bylibyśmy na etapie murów, dłużej to trwa, ale wolimy się przemęczyć a zaoszczędzić na fachowcach. My też będziemy ocieplać sami ,mamy czas można mieszkać i ocieplać do zimy jest czas można nawet w październiku ocieplić a wiosną tynk .Tynk planujemy silikonowy podobno jest super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 10.05.2011 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 My też będziemy ocieplać sami ,mamy czas można mieszkać i ocieplać do zimy jest czas można nawet w październiku ocieplić a wiosną tynk .Tynk planujemy silikonowy podobno jest super . No właśnie, ja też chciałam silikonowy. Ale w hurtowni mnie Pan ustrzelił informacją, że można położyć mineralny i na to dać farbę silikonową. I podobno stanowi to też super zabezpieczenie. Znalazłam nawet taki wątek http://forum.muratordom.pl/showthread.php?43874-Tynk-mineralny-i-farba-silikonowa i próbowałam się czegoś dowiedzieć, ale nie było chętnych do odpowiedzi póki co. A mineralny + farba silikonowa daje mi oszczędność na poziomie 3 tys., toż to bramę garażową można za to kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 10.05.2011 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 No właśnie, ja też chciałam silikonowy. Ale w hurtowni mnie Pan ustrzelił informacją, że można położyć mineralny i na to dać farbę silikonową. I podobno stanowi to też super zabezpieczenie. Znalazłam nawet taki wątek http://forum.muratordom.pl/showthread.php?43874-Tynk-mineralny-i-farba-silikonowa i próbowałam się czegoś dowiedzieć, ale nie było chętnych do odpowiedzi póki co. A mineralny + farba silikonowa daje mi oszczędność na poziomie 3 tys., toż to bramę garażową można za to kupić. My jeszcze nie wycenialiśmy ale kolega męża ostatnio takim tynkiem robił sobie domek i mówił ,że super .A ja dziś wkońcu dostałam zwrot Vat za materiały budowlane czekałam 4 mc ,pójdziemy troszkę dalej z robotą ,może hydraulik do kominka ,kafelkarz do łazienki ,kupimy kafle do salonu i kuchni ale się cieszę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 10.05.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Renia my też wciąż czekamy na Vat, ale jak już dostałaś to może i nam wkrótce wpłyną pieniążki:) a do nas dziś niespodziewanie dotarł kafelkarz i zaczął układać płytki w dolnej łazience:D A ile czekasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 11.05.2011 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Sylwia dopytałam męża. Mamy ok 250m2 całej elewacji w tym ok 100m2 to garaż, reszta to domek. Z tym, że nie mierzone tak dokładnie, więc jakiś margines w jedną lub w drugą stronę trzeba założyć Spora różnica w metrach. Ale na pewno nie będziecie żałować garażu. My mamy garaż w domu i po postawieniu domku od razu stwierdziliśmy że jest mały i dostawiliśmy wolno stojący. Też będziemy musieli go ocieplić więc jeszcze sporo kasy nas pochłonie. Dzisiaj jest jakiś przełom. W końcu się coś ruszyło. Dzisiaj panowie zaczęli nakrywać garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts