Matilde1 11.05.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 U nas zwrot vatu idzie na robociznę za ocieplenie elewacji. Wykonawca miał się zjawić w przyszłym tygodniu, ale na razie nie może i będzie dopiero w następnym. Jak znowu przełoży to szukam innej ekipy, tylko że nie chce mi się znowu kogoś szukać ... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 11.05.2011 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 My jeszcze nie składaliśmy wniosku o zwrot vatu bo pieniądze na cos by się rozeszły a tak będą na kuchnie albo łazienkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 11.05.2011 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Renia my też wciąż czekamy na Vat, ale jak już dostałaś to może i nam wkrótce wpłyną pieniążki:) a do nas dziś niespodziewanie dotarł kafelkarz i zaczął układać płytki w dolnej łazience:D Gosiu jakie płytki wybraliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 11.05.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 A my teraz złożymy wniosek. Jest już prawie gotowy. Jeszcze musze dołączyć dwie faktury. Liczymy że pieniążki będą na jesień to wtedy na pewno się przydadzą na wyposażenie domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 11.05.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 A już ponad 3 miesiące, my składamy co roku, zawsze parę tysięcy na coś się uzbiera:) My pierwszy raz składaliśmy w styczniu w tym roku dostaliśmy 8700 teraz też mam faktur na sporą kwotę znowu w przyszłym roku wpadnie troszkę kasy albo na kostkę albo na tynk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 11.05.2011 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Za takie pieniądze coś już można zrobić, ja czekam wytrwale i jeszcze nie składam co by później móc w kuchni zaszaleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 11.05.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Za takie pieniądze coś już można zrobić, ja czekam wytrwale i jeszcze nie składam co by później móc w kuchni zaszaleć Właśnie wczoraj się zastanawialiśmy co zrobić z tą kasą niby sporo ale przy wykończeniówce to dylemat ale postanowiliśmy ,że kupimy płytki do salonu ,jadalni ,kuchni ,pan kafelkarza zrobi łazienkę no i na coś jeszcze zostanie może farba do malowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pchla169 12.05.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Renatamama3 i karolinka , dzięki za odpowiedź, po przemysleniach zrezygnowaliśmy z drewnainej podbitki, teraz na ruszt wchodzi typ parapetów. zastanawiamy sie powaznie na Poliwood na bazie płyty MDF, jako wewnętrzne, bo okna mam orzech i takie bym chciała parapety. Co sądzicie,m czy moze ktos ju takowe ma i jest zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 12.05.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Ja mam raptem 4 parapety w tyn 2 będą w kafelkach -łazienka a te 2 z kuchni i gabinetu drewno a na zewnątrz klinkier . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 12.05.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 A ja właśnie wróciłam z budowy pan był na oglądnięcie schodów ,cena surowych (sami malujemy sami zakładamy ) ok 2800 ale ma zrobić wycenę plus wycena jakby robocizna jego .Powiem tak ucieszyła mnie ta wycena . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 12.05.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 A ja właśnie wróciłam z budowy pan był na oglądnięcie schodów ,cena surowych (sami malujemy sami zakładamy ) ok 2800 ale ma zrobić wycenę plus wycena jakby robocizna jego .Powiem tak ucieszyła mnie ta wycena . Mnie też by ucieszyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 12.05.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 (edytowane) Takie schody wybrałam ,tralki widziałam muszę jeszcze M pokazać bo pan tralkę i słupek mi zostawił http://meksa.com.pl/galeria.html zamówiłam wstępnie takie jak jest ta ściana z cegły. Edytowane 12 Maja 2011 przez Renatamama3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 12.05.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Renatamama3 i karolinka , dzięki za odpowiedź, po przemysleniach zrezygnowaliśmy z drewnainej podbitki, teraz na ruszt wchodzi typ parapetów. zastanawiamy sie powaznie na Poliwood na bazie płyty MDF, jako wewnętrzne, bo okna mam orzech i takie bym chciała parapety. Co sądzicie,m czy moze ktos ju takowe ma i jest zadowolony MDF'owe najbardziej mi się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 12.05.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Takie schody wybrałam ,tralki widziałam muszę jeszcze M pokazać bo pan tralkę i słupek mi zostawił http://meksa.com.pl/galeria.html zamówiłam wstępnie takie jak jest ta ściana z cegły. A jaki kolorek będziecie robili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 12.05.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 A jaki kolorek będziecie robili? Zamówiłam dębowe a kolor też jakiś dąb bo takie kupiłam panełe i drzwi też takiego koloru planuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 12.05.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 MDF'owe najbardziej mi się podobają. Mi też ale mąż Nie więc wymaluje na biało podstopnice tak już mu się podoba może na białe tralki go namówię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 15.05.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 No ja kaskę ze zwrotu prawie wydałam można powiedzieć ,że wydałam bo mam jeszcze ale z przeznaczeniem na drzwi w tygodniu jadę do producenta oglądać i zamawiać bo waham się między dwoma wzorami .Kupiłam dziś lampę do gabinetu zasłony do gabinetu będzie pomarańczowo .Kupiłam grunt i 30 litów białej farby śnieżki lateksowej na pierwsze malowanie .Kupiłam gips i siatkę do płyt .Kupiłam kilka pigmentów .W Ikea kupiłam szafę synowi , 2 synowi regał na klocki Lego ma ich sporo,córce czarne łóżko metalowe i dywan ,karnisz i kilka pierdołek .Zamówiłam na allegro do odbioru osobistego 2 łóżka sosnowe dla chłopaków.Mąż kupił kosiarkę do przyszłego ogrodu ubawiłam się bo jeszcze daleka droga do ogrodu ale niech chłopina ma po trudach decyzji ( w dodatku mieliśmy 10% zniżki w LM ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 15.05.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 http://allegro.onet.pl/drzwi-drewniane-producent-transport-caly-kraj-i1612631228.html drzwi chcę takie albo te z szerszymi albo węższymi szybkami musimy tam jechać i sobie porównać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 15.05.2011 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 (edytowane) witaj Renatko, widzę że u Was wekkend zakupowy, ale frajda wybierać już wyposażenie do domku:) My mieliśmy sobotę baardzo pracującą, ale uporaliśmy się z nawałem robót i od jutra znów w domku coś mąż będzie robił. Trawa się pięknie zieleni, posadziliśmy poziomki i truskawki już u siebie:wiggle: Dziś byliśmy na suuuper dniu dziecka, wielka frajda dla maluchów, konkursy, zabawy, nagrody, rodzice też się fajnie bawili:) Edytowane 16 Maja 2011 przez Karollinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 15.05.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Fajnie a u nas lało więc wykorzystaliśmy na zakupy troszkę dnia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts