Karollinka 24.01.2011 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Kobietki a jakie piec kupujecie ? Mąż chce z podajnikiem ja się zastanawiam bo koszt ok 7.500-10.000 ,n ale wygoda jest piec czyści sie raz na kilka dni ,ena przemawia za tym tańszym za 2.000 -3.000 tys ale no tu już codzienne czyszczenie . My kupujemy bez podajnika, bo jak zmniejszyliśmy kotłownię to podajnik sie nie zmieści, przynajmniej nie ma dylematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 24.01.2011 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 U nas to koszt 7.800 to całość, robocizna 3.300 a reszta to materiały .Do podłogówki brakuje nam rurek peks oraz folii ,rozdzielacz pan założył .Kanalizacje mąż zrobił sam . my na c.o. 9 tys materiały, 2,5 tys robota, do tego 4,5 tys grzejniki (nie ma jeszcze łazienkowych) i jeszcze trzeba 4 tys na piec piec i 1,5 tys za podłączenie pieca i grzejników.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 24.01.2011 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 czesc dziweczyny my wczoraj odebraliśmy (prawie) kanalizację, bo jeden grzejnik trezba przesunąć, ale to żaden problem- dzisiaj bedzie zrobione. co do kosztów... najgorsze jest to ze tego sie na poczatku budowy nie da przewidzidziec. my juz(dopiero ;/ ) teraz wiemy, że przekroczymy budżet i to o jakieś 10% ;/ nie mamy mozliwosci robic sami wiec tak wychodzi niestety. ja i tak sie ciuchutko modlę żeby to tylko te 10% ;/ z kafelkami: święta racja. ja tez obejrzalam w necie a potem na zywo.... dramat. chyba sie zdecyduje na jakąs serie drewnopodbną, brązowo-bezową. Wiem ze oklepane ale przynajmniej mi w takim klimcie zawsze dobrze było więc za 3 lata nei bede plakac ze chce zmieniac lazienke. u nas też kosztorys przekroczony nie mało, ale i tak ostatecznie nie wychodzi źle, zobaczymy jak popłyniemy na wykończeniówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 24.01.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Jutro będziemy się pana pytać o cene za kotłownie i podłączenie kaloryferów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 24.01.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Karla a czemu ten piec tak drogi jak bez podajnika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 24.01.2011 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Karla a czemu ten piec tak drogi jak bez podajnika . Dowiadywaliśmy się jesienią o piece, takie zwykłe to w granicach 3 tys ale jakieś ruszta dodatkowo dochodzą, to w sumie z transportem wychodzi ok 4 tys. Moi rodzice rok temu kupowali piec, 3,7 chyba zapłacili ale zasypują raz na dobę i czyszczą co 3 dni własnie dzięki jakimś specjalnym wkładkom. Nie znam się za bardzo na tym, to działka męża, popytam z ciekawości o co dokładnie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 24.01.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Kobietki jak macie u siebie Praktikera i robicie tam zakupy to zapiszcie się do Klubu bo są dla klubowiczów rabaty 10% przy zakupach ja się wczoraj zapisałam .I mam zamiar u nich zrobić zakupy płytkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 24.01.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Kobietki a jakie piec kupujecie ? Mąż chce z podajnikiem ja się zastanawiam bo koszt ok 7.500-10.000 ,n ale wygoda jest piec czyści sie raz na kilka dni ,ena przemawia za tym tańszym za 2.000 -3.000 tys ale no tu już codzienne czyszczenie . My tez zastanawiamy sie nad piecem z podajnikiem. Wczesniej takiego nie bralismy nawet pod uwage, ale maz stwierdzil ze byl by duzym udogodnieniem dla nas, a szczegolnie dla mnie jezeli meza by nie bylo w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 24.01.2011 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Dowiadywaliśmy się jesienią o piece, takie zwykłe to w granicach 3 tys ale jakieś ruszta dodatkowo dochodzą, to w sumie z transportem wychodzi ok 4 tys. Moi rodzice rok temu kupowali piec, 3,7 chyba zapłacili ale zasypują raz na dobę i czyszczą co 3 dni własnie dzięki jakimś specjalnym wkładkom. Nie znam się za bardzo na tym, to działka męża, popytam z ciekawości o co dokładnie chodzi I to jest super rozwiązanie ,że raz na dzień zasypują to mało kłopotliwe tylko to czyszczenie plus rozpalanie codzienne to już nie fajne lepiej dpłacić 1000-1500 przecież piec na kilka lat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 24.01.2011 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Kobietki jak macie u siebie Praktikera i robicie tam zakupy to zapiszcie się do Klubu bo są dla klubowiczów rabaty 10% przy zakupach ja się wczoraj zapisałam .I mam zamiar u nich zrobić zakupy płytkowe. u nas ani praktikera, ani castoramy ani nawet ikei nie ma;(( ale oferta faktycznie fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 24.01.2011 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 I to jest super rozwiązanie ,że raz na dzień zasypują to mało kłopotliwe tylko to czyszczenie plus rozpalanie codzienne to już nie fajne lepiej dpłacić 1000-1500 przecież piec na kilka lat . U nas praktycznie w zimie pali się całą dobę, na noc ustawiamy mniejszą temperaturę a rano zwiększamy i dokładamy opał i spokój na cały dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 24.01.2011 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 My tez zastanawiamy sie nad piecem z podajnikiem. Wczesniej takiego nie bralismy nawet pod uwage, ale maz stwierdzil ze byl by duzym udogodnieniem dla nas, a szczegolnie dla mnie jezeli meza by nie bylo w domu. Zgadza się, to duża wygoda. My już takiego dylematu nie mamy, ale gdybyśmy mieli większą kotłownię to może też stanęłoby na piecu z podajnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 24.01.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 U nas praktycznie w zimie pali się całą dobę, na noc ustawiamy mniejszą temperaturę a rano zwiększamy i dokładamy opał i spokój na cały dzień. Muszę podjechać z męzem na skład mają tam dość duży wybór pieców i pogadać z jakimś gościem od pieców kupimy chyba Defro może zamiast z podajnikiem za 7-10 tys kupimy zwykły lepszy i grzejniki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 24.01.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Z tego co ja sie dowiadywalam to warto brac pod uwage kotly DEFRO, KRZACZEK I HEFT.Niektorzy chwala rowniez SASA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 24.01.2011 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Znalazłam wreszcie płytki które mnie urzekły http://www.paradyz.com/Collection/bathroom/hanabi-hiro, nie widziałam na żywo, nie macałam, ale wczoraj zajrzałam do wątku o szarych łazienkach i zobaczyłam cudną, właśnie z płytkami hannabi. Piękna, właśnie taką łazienkę chciałabym u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 24.01.2011 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Z tego co ja sie dowiadywalam to warto brac pod uwage kotly DEFRO, KRZACZEK I HEFT. Niektorzy chwala rowniez SASA. my braliśmy pod uwagę defro i krzaczka, podobno dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 24.01.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Pytalam rowniez duzo osob i prosilam o rade jaki piec wybrac, ale to nie jest takie latwe. Kazden z nas ma inne potrzeby. Jedni chwala piec z podajnikiem a inni bez. Moj wujek ma taki piec jak Kasia z jednej z koniczynek i on jest bardzo zadowolony z tego pieca. Bo moze w nim palic wszystkim co ma. Ten piec posiada rowniez dodatkowe ruszto ktore jest bardzo przydatne. A inni nie maja wlasnego drzewa i wola kupic eko groszek i tylko tym palic. wybor nie jest taki latwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 24.01.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Widzialam wykorzystanie mozaiki w kuchni ktora Karola pokazuje w linku do plytek. Pieknie ona wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 24.01.2011 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Widzialam wykorzystanie mozaiki w kuchni ktora Karola pokazuje w linku do plytek. Pieknie ona wyglada. gdzie widziałaś? mi się zaczyna kształtować coraz bardziej spójna koncepcja naszej chałupki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 24.01.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Znalazłam wreszcie płytki które mnie urzekły http://www.paradyz.com/Collection/bathroom/hanabi-hiro, nie widziałam na żywo, nie macałam, ale wczoraj zajrzałam do wątku o szarych łazienkach i zobaczyłam cudną, właśnie z płytkami hannabi. Piękna, właśnie taką łazienkę chciałabym u siebie. Cudo, szczególnie ta mozaika... Na żywo nie widziałam ale na zdjęciu lux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts