Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynkowe komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dziewczyny,

powiedzcie proszę czy o zwrot VAT pisalyscie same czy miałyscie jakies biuro?

trudne to to jest?

Bo bym sie chyba zabrała...

dzieki :)

Zależy ile masz faktur ja miałam sporo zaczełam sama ale poległam z szukaniem tych nr SWW księgowa robiła to 4 dni jak masz czas i cierpliwość to do dzieła ja zapłaciłam 280 zł i miałam z głowy a faktur z 40 po kilkanaście pozycji .

Zależy ile masz faktur ja miałam sporo zaczełam sama ale poległam z szukaniem tych nr SWW księgowa robiła to 4 dni jak masz czas i cierpliwość to do dzieła ja zapłaciłam 280 zł i miałam z głowy a faktur z 40 po kilkanaście pozycji .

My wpisujemy większość towarów :-) Potem Pan/Pani z US dzwoni, że potrzebne są poprawki, idzie się do US i wykreśla to co Pan/Pani pokaże palcem. I już.

Ja płytkuje garderoby własnymi ręcami ,zostały docinki zrobiłabym ,ale jakoś nie wiedziałam jak tą diabelską maszyną się tnie a nie chciałam uczyć się na płytkach ,wróci mąż lub tata to mam nadzieję ,że mnie nauczą lub skończą za mnie .Poziomy są sprawdzałam poziomicą bo pewnie mąż też bedzie sprawdzał moją robotę . Edytowane przez Renatamama3

Cześć :)

U nas robota idzie pełną parą na budowie. Garaż już nakrywają dachówką. Domek w białej szacie. Teraz muszę wybrać parapety i kolorek na domek.

Nasze barierki na balkony będą montowane jak już zrobimy płytki na balkonach. Pan który robił nam ogrodzenie, zrobi też barierki. Materiał został jeszcze z ogrodzenia. Jaka będzie za to cena to jeszcze nie wiadomo.

Wzór wymyślę sama tak jak było z ogrodzeniem. Ale to temat na późniejszy czas.

Pozdrowienia

PS. Mi rozliczenie Vat-u zrobiła księgowa. Ale z tego co się zorientowałam to nie jest takie trudne. Możliwe że na koniec budowy zrobię kolejne rozliczenie sama. Będę się wzorowała na kopi tego wniosku co teraz mam.

Sylwia fajnie ,że idziecie do przodu cieszy Nie .Ja oczyszczam tynki z piasku idzie papieru ściernego i siatki jak wody .Zrobiłam gabinet ,wiatrołap ,holl ,salon z jadalnią no i kobietki 3 szufelki piachu po tym zmiotłam .Na dole zostało mi jeszcze piwniczka i kuchnia i pomału zacznę gruntować ściany kupiłam grunt z farbą w środku ciekawe czy się sprawdzi będę miała od razu białe ściany . Edytowane przez Renatamama3

Matilde orientujesz się może w cenach balustrad?? Raczej tych nowocześniejszych:) my przed elewacją pomalutku musimy zacząć się rozglądać za balustradami:) Ja wieczorkiem usiądę na internecie na dłużej to poszukam takich, jakie mi się podobają, żeby mężowi na wzór pokazać:)

Balustrady chyba od 200 zł/mb i w górę bez ograniczeń ;-)

Cen jeszcze za bardzo nie przeglądałam. Próbuję na razie wyobrazić sobie co bym chciała :-)

A ja gruntuję ściany na dole ,zrobiłam już jadalnię ,wiatrołap ,holl i salon (brakuje jeszcze tylko sufitu ) dziś może zrobię w jadalni .I mamy nadzieję ,że zaczniemy układać płyty na skosach .A w sobote zwieźliśmy płytyki o salonu-jadalni i kuchni .I pan przywiózł na łóżka dla chłopców.

Matilde orientujesz się może w cenach balustrad?? Raczej tych nowocześniejszych:) my przed elewacją pomalutku musimy zacząć się rozglądać za balustradami:) Ja wieczorkiem usiądę na internecie na dłużej to poszukam takich, jakie mi się podobają, żeby mężowi na wzór pokazać:)

Jak tam poszukiwania? Podeślij jakieś inspiracje jak znajdziesz coś ciekawego.

pozdrawiam