BeataWojtek 01.06.2011 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 jejku, 2 dni mnie nie było a tu tyle się dzieje Brawo Renata!! Jak patrzę jak mój M walczy na budowie i pomyślę, że to wszystko Ty sama to szczęka opada My już wykańczamy się sami przez to narzucone tempo... no ale plan jaki jest każdy wie, wprowadzamy się za 2, góra 3 tyg. Ja bym się chętnie dowiedziała czegoś o parapetach zew, napiszcie proszę, jak rozpoznacie rynek, bo nie mam jak z maluchem szukać a trzebaby coś wybrać, choć my elewację odsunęliśmy na sierpień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 01.06.2011 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Ja bym się chętnie dowiedziała czegoś o parapetach zew, napiszcie proszę, jak rozpoznacie rynek, bo nie mam jak z maluchem szukać a trzebaby coś wybrać, choć my elewację odsunęliśmy na sierpień. Beatko ja nie szalałam i nie szukałam wszędzie. Wcześniej podobały mi się parapety klinkierowe. Ale nie mogłam nic dobrać ładnego pod kolor okien (złoty dąb), dlatego kupiłam parapety blaszane w tym sklepie co wcześniej kupiliśmy okna (Okno Plus). Są identyczne jak okna, ładnie wyprofilowane. Jak będziesz chciała za kilka dni pokaże zdjęcie. Na razie są w białej foli ochronnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 01.06.2011 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 ok, bede czekac na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Angie83 01.06.2011 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 przypomnę się jeszcze z łóżeczkiem jeśli już było to łóżko przez, którąś z Was pokazane to przepraszam za powtórkę Dziewczyny pilnie poszukuje pojedynczego białego łóżka, najlepiej ok. 90x200cm, może być też długie na 180cm. Jeśli coś fajnego wpadło Wam w oko to proszę o podpowiedź. Dziękuję Moja córka (3-latka) ma właśnie białe łóżko z IKEI - jest sporo duże jak na Nią, ale będzie Jej służyło baaaaaardzo długo http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90074930 tak dokładnie to łóżko ma wym. 211x107cm, a materac wym. 200x90cm seria MALM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 01.06.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 jejku, 2 dni mnie nie było a tu tyle się dzieje Brawo Renata!! Jak patrzę jak mój M walczy na budowie i pomyślę, że to wszystko Ty sama to szczęka opada My już wykańczamy się sami przez to narzucone tempo... no ale plan jaki jest każdy wie, wprowadzamy się za 2, góra 3 tyg. Ja bym się chętnie dowiedziała czegoś o parapetach zew, napiszcie proszę, jak rozpoznacie rynek, bo nie mam jak z maluchem szukać a trzebaby coś wybrać, choć my elewację odsunęliśmy na sierpień. Beatko no sama wszystko to Nie płyty razem z M zakładałam gipsowałam sama .Teraz dopadł mnie dół bo na 2 mc wyjeżdża i jakoś już mi tęskno i jak ja podołam z tymi nawet decyzjami jak przyjdzie pan kafelkarz .Niby plan łazienki jest już dość dawno ale no właśnie zawsze jest ale nawet z przesunięciem kafli w tą czy w tą stronę . A ja parapety będę kładła klinkierowe dopasowane pod kolor dachu czyli brąz i takim samymi płytkami chcemy obłożyć słupy prze domem i dół elewacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 01.06.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 a ile mniej wiecej mogą kosztować takie parapety klinkierowe do koniczynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 01.06.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 a ile mniej wiecej mogą kosztować takie parapety klinkierowe do koniczynki? Beatko sprawdź sobie np w LM bo są różne szerokośći i długości cena za sztukę zależna od wielkości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 01.06.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 http://www.leroymerlin.pl/szukaj.html?szukaj=klinkier&category=products tu sobie zobacz są różne wielkości i ceny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 01.06.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Parapety kupowałam aluminiowe, brązowe pod kolor okien. Szerokość 20 cm, 40zł/mb. U lokalnego producenta/hurtownika. W porównaniu do cen z allegro to nie była niska cena, ale transport tych długaśnych parapetów też nie byłby tani, o ile w ogóle możliwy. Chciałam okleinowane pod kolor okna, ale nie znalazłam nic takiego w pobliżu.Są też parapety imitujące klinkier, pewnie tańsze niż klinkierowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 01.06.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 No i trwają prace przy elewacji, dobiega końcowi klejenie styropianu:) Gosia, a czy przy kołkowaniu zdarza im się przebić ścianę na wylot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 01.06.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 kurczaki, ciekawostka z tym przebiciem sie, macie porotherm czy cos innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 01.06.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 kurczaki, ciekawostka z tym przebiciem sie, macie porotherm czy cos innego? U nas Porotherm. Niestety "Pan Kołkowy" zaniżył poziom ekipy, zrobił mi kilka dziurek w sypialni przyszłej. Dobrze, że mąż był na miejscu, to udało się ukrócić proceder. Dziwne że nie poczuł, że przebija się na wylot. Nie wiem czy to się zdarza przy kołkowaniu też innym ekipom, czy tylko ja mam takiego wyjątkowego "Kołkowego"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 01.06.2011 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Gosia, a czy przy kołkowaniu zdarza im się przebić ścianę na wylot? U mnie nic takiego się nie stało na szczęście. A wieści budowlanych to u nas już mamy otynkowany trójkąt. Już wiem jak będzie wyglądał tynk:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 01.06.2011 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Dziewczyny, byliśmy na zakupach, sporo kupiliśmy, mamy jakieś wstępne plany na salon, sypialnię, podłogi i drzwi wew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 01.06.2011 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Kominek taki jaki miał byćhttp://img542.imageshack.us/img542/8359/4c45943f85527.jpg Uploaded with ImageShack.usbędzie wyglądał takhttp://img804.imageshack.us/img804/7199/sp1239045.jpg Uploaded with ImageShack.us Piec Defro Optima Komfort Plus, dla nas największe znaczenie ma to, że można palić miałem i zasypuje się go raz na dobę. Grzejniki łazienkowehttp://img16.imageshack.us/img16/7845/750x5001.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 01.06.2011 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 zazieleniło się.. http://img600.imageshack.us/img600/7580/p1120334.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 01.06.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Jak pieknie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 02.06.2011 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 (edytowane) Ale zielono ,zakupy super .My z piecem się wszczymujemy i z grzejnikami też ,najpierw wszystko pomalujemy ,strach trzymać na budowie,stwierdziliśmy ,że przed samym zamieszkaniem lub w trakcje mieszkania kupimy i przydzie pan hydraulik i pozakłada. Edytowane 2 Czerwca 2011 przez Renatamama3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.06.2011 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 My tak naprawdę to pojechaliśmy tylko po piec i też nie koniecznie mieliśmy kupować, ale Pan dał nam takie rabaty, że zdecydowaliśmy się brać wszystko:) Teraz jak tylko hydraulik wróci z pracy za granicą to przychodzi do nas montować piec. Akurat zdążymy zrobić tynki więc termin nam pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 02.06.2011 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 A co z malowaniem za grzejnikami ? bez malowania czy będziecie ściągać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts