Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynkowe komentarze

Recommended Posts

jejku, 2 dni mnie nie było a tu tyle się dzieje :)

Brawo Renata!! Jak patrzę jak mój M walczy na budowie i pomyślę, że to wszystko Ty sama to szczęka opada :)

My już wykańczamy się sami :D przez to narzucone tempo... no ale plan jaki jest każdy wie, wprowadzamy się za 2, góra 3 tyg.

Ja bym się chętnie dowiedziała czegoś o parapetach zew, napiszcie proszę, jak rozpoznacie rynek, bo nie mam jak z maluchem szukać a trzebaby coś wybrać, choć my elewację odsunęliśmy na sierpień.

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja bym się chętnie dowiedziała czegoś o parapetach zew, napiszcie proszę, jak rozpoznacie rynek, bo nie mam jak z maluchem szukać a trzebaby coś wybrać, choć my elewację odsunęliśmy na sierpień.

Beatko ja nie szalałam i nie szukałam wszędzie. Wcześniej podobały mi się parapety klinkierowe. Ale nie mogłam nic dobrać ładnego pod kolor okien (złoty dąb), dlatego kupiłam parapety blaszane w tym sklepie co wcześniej kupiliśmy okna (Okno Plus). Są identyczne jak okna, ładnie wyprofilowane. Jak będziesz chciała za kilka dni pokaże zdjęcie. Na razie są w białej foli ochronnej.

Gość Angie83

przypomnę się jeszcze z łóżeczkiem :) jeśli już było to łóżko przez, którąś z Was pokazane to przepraszam za powtórkę ;)

Dziewczyny pilnie poszukuje pojedynczego białego łóżka, najlepiej ok. 90x200cm, może być też długie na 180cm. Jeśli coś fajnego wpadło Wam w oko to proszę o podpowiedź. Dziękuję:)

Moja córka (3-latka) ma właśnie białe łóżko z IKEI - jest sporo duże jak na Nią, ale będzie Jej służyło baaaaaardzo długo :)

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90074930

tak dokładnie to łóżko ma wym. 211x107cm, a materac wym. 200x90cm :) seria MALM

jejku, 2 dni mnie nie było a tu tyle się dzieje :)

Brawo Renata!! Jak patrzę jak mój M walczy na budowie i pomyślę, że to wszystko Ty sama to szczęka opada :)

My już wykańczamy się sami :D przez to narzucone tempo... no ale plan jaki jest każdy wie, wprowadzamy się za 2, góra 3 tyg.

Beatko no sama wszystko to Nie płyty razem z M zakładałam gipsowałam sama .Teraz dopadł mnie dół bo na 2 mc wyjeżdża i jakoś już mi tęskno i jak ja podołam z tymi nawet decyzjami jak przyjdzie pan kafelkarz .Niby plan łazienki jest już dość dawno ale no właśnie zawsze jest ale nawet z przesunięciem kafli w tą czy w tą stronę .

A ja parapety będę kładła klinkierowe dopasowane pod kolor dachu czyli brąz i takim samymi płytkami chcemy obłożyć słupy prze domem i dół elewacji .

Parapety kupowałam aluminiowe, brązowe pod kolor okien. Szerokość 20 cm, 40zł/mb. U lokalnego producenta/hurtownika. W porównaniu do cen z allegro to nie była niska cena, ale transport tych długaśnych parapetów też nie byłby tani, o ile w ogóle możliwy. Chciałam okleinowane pod kolor okna, ale nie znalazłam nic takiego w pobliżu.

Są też parapety imitujące klinkier, pewnie tańsze niż klinkierowe.

kurczaki, ciekawostka z tym przebiciem sie, macie porotherm czy cos innego?

U nas Porotherm. Niestety "Pan Kołkowy" zaniżył poziom ekipy, zrobił mi kilka dziurek w sypialni przyszłej. Dobrze, że mąż był na miejscu, to udało się ukrócić proceder. Dziwne że nie poczuł, że przebija się na wylot.

Nie wiem czy to się zdarza przy kołkowaniu też innym ekipom, czy tylko ja mam takiego wyjątkowego "Kołkowego"? :-)

Kominek taki jaki miał być

http://img542.imageshack.us/img542/8359/4c45943f85527.jpg

Uploaded with ImageShack.us

będzie wyglądał tak

http://img804.imageshack.us/img804/7199/sp1239045.jpg

Piec Defro Optima Komfort Plus, dla nas największe znaczenie ma to, że można palić miałem i zasypuje się go raz na dobę.

Grzejniki łazienkowe

http://img16.imageshack.us/img16/7845/750x5001.jpg

Ale zielono ,zakupy super .My z piecem się wszczymujemy i z grzejnikami też ,najpierw wszystko pomalujemy ,strach trzymać na budowie,stwierdziliśmy ,że przed samym zamieszkaniem lub w trakcje mieszkania kupimy i przydzie pan hydraulik i pozakłada. Edytowane przez Renatamama3

My tak naprawdę to pojechaliśmy tylko po piec i też nie koniecznie mieliśmy kupować, ale Pan dał nam takie rabaty, że zdecydowaliśmy się brać wszystko:) Teraz jak tylko hydraulik wróci z pracy za granicą to przychodzi do nas montować piec. Akurat zdążymy zrobić tynki więc termin nam pasuje.