Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynkowe komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziewczyny, jeszcze jedno mi się przypomniało, jakie będziecie mieć oświetlenie w salonie??

Mi się ostatnio koncepcja zmieniła i jeszcze mąż mi zmienia instalację:)

U nas będzie tylko żyrandol. Mój mąż jest przeciwnikiem sufitów podwieszanych. Wszystko będzie proste i bez światełek.

U mnie murek już jest, zgodnie z projektem półokrągły. Te schodki podobały nam się już podczas wyboru projektu.

Mój plan wstępny - cokół i murek w jednym kolorze - nie wiem czy farba czy np. tynk mozaikowy. Coś tam z ciemniejszych kolorów, zgaszona czerwień może. Do tego płytki na schodach dobrane kolorystycznie.

I najchętniej we wnęce drzwiowej położyłabym kamień jasny. Stolarkę mam ciemną.

Dziewczyny, jeszcze jedno mi się przypomniało, jakie będziecie mieć oświetlenie w salonie??

Mi się ostatnio koncepcja zmieniła i jeszcze mąż mi zmienia instalację:)

Żyrandol nad stołem jadalnianym. W salonie podwieszane sufity, jeden centalnie i opaska częściowo dookoła - wzdłuż holu i okna tarasowego.

A ja nad barkiem, nad stołem i nie centralnie na środku tylko nad stolikiem kawowym, a nad kominkiem jakieś halogeny.

To u mnie podobnie. Tylko nad barkiem nie będzie światła.

W kuchni najprawdopodobniej zrobimy sufit podwieszany bo nim zakryjemy wentylacje do okapu. Halogenki oświetlałyby szafki wiszące i zlew obok okna.

U mnie murek już jest, zgodnie z projektem półokrągły. Te schodki podobały nam się już podczas wyboru projektu.

Mój plan wstępny - cokół i murek w jednym kolorze - nie wiem czy farba czy np. tynk mozaikowy. Coś tam z ciemniejszych kolorów, zgaszona czerwień może. Do tego płytki na schodach dobrane kolorystycznie.

I najchętniej we wnęce drzwiowej położyłabym kamień jasny. Stolarkę mam ciemną.

Dobra myśl. Muszę to przemyśleć. Bo teraz przy elewacji zostawiamy ścianę przy drzwiach wejściowych, aby na niej zrobić kamień. Boję się że ten kamień, schody, murki, cokół żeby nie było wszystko w innych kolorach.