Matilde1 02.06.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Przyznam szczerze że nie słyszałam o czymś takim, liczą się raczej parametry grzejnika niż jego kolor. Też pierwsze słyszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.06.2011 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 grzejnik? quadrus duo, do obu łazienek, na 60 stronie wklejałam to zerknij sobie Ok zerknę. U mnie dzisiaj chyba juz zaczeli tynkować domek. Przynajmniej wczoraj byl taki plan. Później pojade sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.06.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Też pierwsze słyszę. Mój hydraulik czasami ściemnia i nie kiedy nie wiem co jest prawdą a co nie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.06.2011 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Sylwia, czytałam u którejś z dziewczyn, że chcecie się jesienią przeprowadzać, powiedz jakie wybierasz podłogi, schody?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.06.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Kochana myśleliśmy że jesienią damy radę. Ale nie mamy ekipy która nam wykończy domek. Panowie którzy mieli nam robić podali nam takie ceny za robociznę że się wstrzymaliśmy. A na tańsza ekipę musimy teraz troche poczekać. Wszystkie decyzje co do kolorów będę podejmować w sierpniu jak mąż przyjedzie na urlop. Mam swoje typy upatrzone ale to jeszcze nie sa pewniaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.06.2011 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 U nas najprawdopodobniej też takie decyzje przeciągną się do sierpnia, później 2 miesiące wolnego od budowy, mam nadzieję że w tym czasie przyjdzie Pan do łazienek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 02.06.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Mój hydraulik czasami ściemnia i nie kiedy nie wiem co jest prawdą a co nie:D Wykonawcom czasem się to zdarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.06.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Nam powiedział m.in. za panel 20zł/m2. Schody pan który będzie robił ma drzewo dębowe i jesionowe. A ile będziecie płaciły mniej więcej za połozenie płytek w lazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 02.06.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Nam powiedział m.in. za panel 20zł/m2. Schody pan który będzie robił ma drzewo dębowe i jesionowe. A ile będziecie płaciły mniej więcej za połozenie płytek w lazience? Mi pan powiedział 40 zł m2 a panele 0 zł bo sami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 02.06.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Dziewczyny, jeszcze jedno mi się przypomniało, jakie będziecie mieć oświetlenie w salonie?? Mi się ostatnio koncepcja zmieniła i jeszcze mąż mi zmienia instalację U mnie będzię na częśćią wypoczynkową nad jadalniana nad barkiem mam wypuszczone 2 kabelki i w kuchni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.06.2011 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 My też panele zrobimy w takim razie sami bo 20 zł/m2 to trochę dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 02.06.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 (edytowane) My też panele zrobimy w takim razie sami bo 20 zł/m2 to trochę dużo. U mnie góra ok 70 m to troszkę wychodzi a jest to łatwe ,czytam dzienniki i często same kobiety układają .Można ewentualnie kupić panele np.na allegro z montażem gratis. Edytowane 2 Czerwca 2011 przez Renatamama3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 02.06.2011 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Właśnie weszłam sobie na portal szukajfachowca.pl i widzę ,że takie mają ceny za metr panel z listewkami od 15 do 20 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 02.06.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Płytki - cenę wstępnie słyszałam 30 zł, ale nie wiem czy to dotyczy każdych płytek, chciałabym duży format. O panele nie pytałam, mam nadzieję że uda się nam samodzielnie. Karolina (czy Karolcia to zdrobnienie od Karoliny?) tutaj masz schody ciemne z odciskiem butów http://forum.muratordom.pl/showthread.php?90059-Schody-pochwalcie-się-zapytajcie-.../page72 i właścicielka napisała, że widać na schodach każdy brud. Podobno w sobotę skończą prace elewacyjno-ociepleniowe pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.06.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Matilde a można gdzieś podpatrzeć efekty Waszych prac przy domku? Jaki wybraliście tynk? Jakie zamontowaliście parapety? U nas glazura to tak od 35zł/m2. Czym więcej dłubaniny to wtedy wycena od całości. A mi wyliczyli cenę od całości i po przeliczeniu wyszło mi że chcą 70zł/m2. Dlatego szukamy nowej ekipy:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.06.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Karola to są schody które mi się podobają (nie pamiętam odkogo je skopiowałam) http://images39.fotosik.pl/894/430de9886f6b7fe4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 02.06.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Matilde a można gdzieś podpatrzeć efekty Waszych prac przy domku? Jaki wybraliście tynk? Jakie zamontowaliście parapety? Nie można , ja taka bezdziennikowa jestem Ale zrobię jakieś fotki jak skończą zaciąganie klejem. Parapety aluminiowe brązowe, już kupione. Jednak nie będą ich montować teraz, dopiero razem z tynkiem. Niepotrzebnie się pospieszyłam z zakupem, mogłam się jeszcze rozejrzeć. Tynki - pytasz o kolor, rodzaj czy firmę? Tynki za miesiąc, teraz skończymy na zagruntowaniu. Przed tynkowaniem jeszcze czekają nas roboty ziemne i balustrady chciałabym zamontować. Kolor jasny, zdecydowałam się na caparola. Nie wiem jeszcze czy będzie to mineralny+farba czy tynk silikonowy. Byłam zdecydowana na mineralny i malowanie, ale wykonawca mówi, że konieczne jest dwukrotne malowanie. Dwukrotne malowanie przestaje być atrakcyjne cenowo w stosunku do tynku silikonowego. Ale jeszcze to sobie przeliczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 03.06.2011 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 No nie dokońca centralnie. W jadalni nad stołem będzie żyrandol a drugi w części gdzie salon. u nas pododbnie. w salonie (centralnie dla czesci "salonowej") http://salonoswietleniowy.pl/Plafon_MOA_40-3182.html nad stolem w wykuszu: http://salonoswietleniowy.pl/Zyrandol_LUKOMO_43_sredni-3208.html ponadto dwa plafony na scianie za naroznikiem (z malym oknem) i dwa plafony po obu stronach telewizora, zapewne bardzo zwykłe: http://salonoswietleniowy.pl/Kinkiet_BRILANTE_1-5972.html no i jeszcze na klatkę schodową i korytarz wybrałam: http://salonoswietleniowy.pl/Kinkiet_NEVA_VENGE_1-403.html i do Olusia do pokoju: http://salonoswietleniowy.pl/Zyrandol_BEAR_1_niebieski-16012.html to takie wstepne typy z wczoraj, co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 03.06.2011 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 w kuchni sufit podwieszany w "U" nad meblami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 03.06.2011 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 w kuchni sufit podwieszany w "U" nad meblami. Beatko a czy oprócz sufitu podwieszanego w kuchni będzie u Ciebie światło np na środku kuchni czy barkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts