sylwiaradek 01.07.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Ja nie mam kolektorów. Mieliśmy taki zamiar robić, ale nasza gmina nie dostała dofinasowania. Jesteśmy w trakcie budowy oczyszczalni ścieków, na którą dostaliśmy dotacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 01.07.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 (edytowane) Przymierzam się do zakupu kosiarki spalinowej czy ktoś mógł by mi polecić jakoś dobrą i nie drogą, którą można było by kosić ok 20 ar działki? Znalazłam coś takiego na allegro ale nie wiem czy aż tyle potrzebnych jest funkcji, czy tańsza też sprawdziła by się na naszej działce. Edytowane 1 Lipca 2011 przez sylwia&radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 01.07.2011 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Ja nie mam kolektorów. Mieliśmy taki zamiar robić, ale nasza gmina nie dostała dofinasowania. Jesteśmy w trakcie budowy oczyszczalni ścieków, na którą dostaliśmy dotacje. Aha, pamiętałam, że kiedyś wspominałaś że robicie. My się zdecydowaliśmy, może całkiem zrezygnujemy z gazu, będzie jeden spory rachunek mniej do opłat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 01.07.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 A zamierzacie solary montować na dachu domku od strony tarasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 01.07.2011 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Przymierzam się do zakupu kosiarki spalinowej czy ktoś mógł by mi polecić jakoś dobrą i nie drogą, którą można było by kosić ok 20 ar działki? Znalazłam coś takiego na allegro ale nie wiem czy aż tyle potrzebnych jest funkcji, czy tańsza też sprawdziła by się na naszej działce. My mamy taką kosiarkę http://www.armax.com.pl/index.php?p=2&c=283, wystarczająca jak dla nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 01.07.2011 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 A zamierzacie solary montować na dachu domku od strony tarasu? Zobaczymy, panów z firmy mamy umówionych za dwa tyg, wtedy powiedzą co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 01.07.2011 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 A jak można wiedzieć jaki montujecie bojler w kotłowni? Jaka pojemność i stojący czy wiszący? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 01.07.2011 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Wszystko będziemy ustalać jak przyjadą Panowie z tej firmy, wiem tylko że skłaniamy się ku solarom próżniowym, ale szczegóły będą za parenaście dni. Za późno się teraz za to wzieliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 01.07.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Ja nie mam kolektorów. Mieliśmy taki zamiar robić, ale nasza gmina nie dostała dofinasowania. Jesteśmy w trakcie budowy oczyszczalni ścieków, na którą dostaliśmy dotacje. O, a długo czekaliście na decyzję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 01.07.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 A jak można wiedzieć jaki montujecie bojler w kotłowni? Jaka pojemność i stojący czy wiszący? A jaki jest bojler u innych budujących? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 01.07.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 O, a długo czekaliście na decyzję? Dokładnie nie pamiętam ale około 2 lat jak zapisaliśmy się jako chętni do oczyszczalni. Projekt ma być ukończony do końca września 2011. Jesteśmy zadowoleni że tak wyszło. Będziemy mieli już wszystkie przyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 01.07.2011 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 U nas też już mamy wszystkie przyłącza, niedawno okazało się, że kanalizę mamy za free:) Mieliśmy na ten cel odłożone pieniądze i teraz oglądam ekspresy do kawy co by sobie fundnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 01.07.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Jak wybierzesz coś ciekawego to pochwal się. Od dawna planuję sobie kupić, ale ciągle są inne wydatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 01.07.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 A jaki jest bojler u innych budujących? My też będziemy zakładać solary ale na wiosnę teraz nam nie potrzebne bo jak się wrowadzimy w październiku(może) to wodę będziemy ogrzewać kominkiem a bojler chcemy 400 litrów min 350 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 01.07.2011 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 (edytowane) U nas też są ważniejsze wydatki, ale ostatnimi czasy na przyjemnościach w ogóle nie oszczędzamy i jakoś całkiem dobrze mi z tym. Edytowane 1 Lipca 2011 przez Karollinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 01.07.2011 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 A ja odwrotnie, kupuję jak coś wymyślę bo później może być z tym gorzej. To co niezbędne to i tak będę musiała kupować.Ja chcę wolnostojący, kuchnia nie będzie za duża to szkoda zabierać szafkę na ekspres zabudowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 01.07.2011 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Ja też tak mam, na każdy etap przeliczona kasa, ale czasem coś wypadnie z korzyścią dla nas. Tynki będą kosztowały 1,5 tys mniej niż myślałam więc jedziemy na wakacje:) Można by za to coś kupić, ale jakoś wyjazd okazał się ważniejszy a to co trzeba zrobić to i tak się zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 01.07.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 A ja takie wydatki jak ekspres itp zostawiam na koniec...tym bardziej, że kawy nie pijam....no ale zawsze mogę zacząć planujecie kupić taki do zabudowy czy wolno stojący??? U mnie kiedyś to już tylko wolno stojący wchodzi w grę bo szafki się już robią Ja mam wolostojący zelmera . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 01.07.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 U nas też są ważniejsze wydatki, ale ostatnimi czasy na przyjemnościach w ogóle nie oszczędzamy i jakoś całkiem dobrze mi z tym. Ja ostatnio też kupiła nową bieliznę szukam nowego stroju na plaże ,2 sukienki bo wakacje 16 sierpnia .Ale najbardziej na tapecie są fugi ,kleje ,farby ,folie ,pianki pod panele ,jutro też jadę kupić panele do gabinetu bo prawie gotowy jeszcze tylko sufit wymalować i parapet zamontować ,pomalowałam własnymi rączkami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 01.07.2011 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Ja też tak mam, na każdy etap przeliczona kasa, ale czasem coś wypadnie z korzyścią dla nas. Tynki będą kosztowały 1,5 tys mniej niż myślałam więc jedziemy na wakacje:) Można by za to coś kupić, ale jakoś wyjazd okazał się ważniejszy a to co trzeba zrobić to i tak się zrobi. Ja też tak myślę ,że wakacje są potrzebne i dla nas i dla dzieciaków .Zawsze to coś innego wyluzowani wkońcu sami często sobie przypominamy co jest dla nas tak naprawdę ważne .My jedziemy na 2 tygodnie oj sporo by się zrobiło 4, 5 tys za sam pobyt z jedzonkiem plus dojazd i inne atrakcje typu lody ,gofry statek ale zadowolenie i uśmiech dzieciaków i nasz wart każdych pieniędzy .A w domku zrobimy później . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts