Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynkowe komentarze

Recommended Posts

Urlop mija dobrze. Dzisiaj boli mnie glowa i zostalam w domu. Takze moj maz ma dzisiaj urodziny i wieczorem chcemy troche sie rozerwac, wiec musze odpoczac.

A tak poza tym zrobilam troche zakupow do domku. W sobote zamowilismy kuriera bo nie dalabym rady wszystkie zabrac. Zbieram sily i pomysly na dalsze prace w domku. Mam nadzieje ze we wrzesniu bedzie juz cos sie dzialo.

Wczoraj dzwonila pani z US w sprawie rozliczenia VAT. Mam nadziej ze teraz juz szybko pojdzie i nie dlugo dostaniemy kaske. W nastepnym tygodniu pojade na spotkanie.

Wracam w srode. A kilka dni po mnie przyjezdza moj maz.

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My rozliczalismy sie pierwszy raz. Nastepny raz zlozymy wniosek na koniec budowy. Teraz przyda nam sie taki zastrzyk gotowki.

Na polowe wrzesnia mamy umowionego pana od gladzi, plytki itp. Rowniez chcemy zrobic kostke ale nie wiem na kiedy wyjdzie, mam nadzieje ze na przelomie wrzesnia/pazdziernika.

Kupilismy 2 lampy z mysla o sypialni. Nie wiem czy dobrze zrobilismy ale byly o 50% przecenione. Na prawde bylo warto. A reszta to mnostwo dodatkow do kuchni (czajnik, toster i mnostwo potrzebnych dodatkow). Maz dostal premie i powiedzial ze moge pieniazki przeznaczyc na co chcem. Jeszcze chcemy kupic dodatki do lazienki, juz wybrane, ale dopiero jutro kupimy.

Karola to czarne łóżeczko od 2,5 mc czeka na przeprowadzkę córa bedzie miała do tego 2 białe komody i biurko ,szafy nie bo ma garderobę ,mamy też kupiony czarny karnisz i fioletowo beżowe makarony i dywanik brakuje lampy i kinkietów ale też będą czarne.

Ja też dopiero raz robiłam rozliczenie ,kupiliśmy za to płytki do salonu -jadalni i kuchni ,kominek i część farby do domku .A teraz będę robiła z początkiem roku i chcielibyśmy zrobić kostkę za rozliczenie .

Matlide jeszcze nie malowałam bo łazienka się robi a będziemy tam jeszcze sufit podwieszany robić ,ale tu gdzie mieszkam mam flizy do połowy i maluje duluksem do kuchni i łazienki.

Dulux jest matowy czy błyszczący? W tej chwili w łazience mam Tikkurilę 20 półmat, ale ona za bardzo się błyszczy jak na moje potrzeby.

Wybywam na chwilę się urlopować :cool:, pozdrawiam.

matilde my mamy z dekoralu do łazienek i kuchni na gorze jest pomalowane w łazience i jest matowa także się ni świeci

Karolinka nie doszedł do mnie twój album mnie wiem czemu:(

Wczoraj sprzątałam na górze odkurzałam pył teraz można już by było malować ale czekamy aż pan fliziarz wyjdzie całkiem z domu żeby nie były ściany zakurzone

zamówiliśmy jednak piec defro akm uni bedzie koło środy koszt takiego pieca 8300.

Cześć dziewczyny:) Dzis ostatni dzień pisze z wakacji. Wszystko co dobre szybko się kończy. Jutro powrót do rzeczywistości.

Dzisiaj mieliśmy ciężka noc. Ciągle za oknem jeździła policja. Około 10 km(i nie tylko) od nas były zamieszki. Paliły się sklepy, budynki. Zastanawiamy sie co przyniesie kolejny dzień.

Pozdrawiam

cześć Sylwia, słyszałam że w Anglii niebezpiecznie, ale co innego oglądać to w tv a inaczej jak jesteś na miejscu. Dobrze że wracacie do Polski, może się trochę sytuacja unormuje i uspokoi.

Wrócisz wypoczęta z nowa energią do pracy.

My wczoraj całe popołudnie robiliśmy rabaty w ogrodzie, fajnie już to wygląda ale jeszcze obłożymy kamieniem i dopiero pokaże. Elewacja się kończy, czas i kasa też;/

A na jakim etapie jestescie z elewacja? Tynk, parapety i podbitke juz wybraliscie? Pamietam ten etap u nas i jak bardzo bylam zadowolona kazdego dnia. Kazdego dnia bylo widac nowe efekty.

Na szczescie zamieszki nie byly w naszej okolicy. Chociaz dalo sie odczuc ze cos sie dzieje. A tym bardziej ze na zywo ogladalismy to co sie dzieje nie daleko nas. To kolejny dowod jest na to ze to panstwo nie jest dla nas. Policja nie moze nic zrobic. Lobuzy palily, niszczyli, rabowali a policja nic. Masakra jakas.

Narazie mamy położony styropian na całym budynku, klej i siatka czekają na swoją kolej.

Parapety i podbitka wybrana ale musimy jeszcze z miesiąc poczekać na zakup. Nie spieszy się nam aż tak bardzo z tym, bo Pan który ma nam to robić jest za granica i wróci pod koniec września dopiero.

Za dwa tygodnie wchodzi hydraulik podłączać piec i grzejniki.