sylwiapaweł 22.09.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Moja galeria jeszcze dłuuuugo poczeka.... a widziałyście wzór naszego przęsełka ogrodzeniowego? wersja robocza w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 22.09.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Sylwia baardzo mi siępodoba, u nas takiego jeszczenie widziałam:) a, oczywiście jeśli możesz, zdradź cenę za 1 szt takiego przełsełka:rolleyes: Początkowo planowaliśmy zupełnie inne przęsła ale zauroczyła nas wizualka elewacji z deskowaniem i postanowiliśmy zmienić koncepcje. Stąd wybór padł na taki bardziej nowoczesny wzór. Cena coś koło 270zł/m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 22.09.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Ja też widziałam wzór przęsła. Nie wiem czemu ale wydawało mi się że u Was przęsła będą drewniane. A tu miłe zaskoczenie. Sylwuś nie wiem czy widziałaś ale pisałam na poprzedniej stronie o sosenkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 22.09.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Widziałam, pocieszył mnie ten wpis bo własnie zakupiłam sadzonki wielkości 30cm i bałam się że będę czekać na efekt całe wieki a tu miłe zaskoczenie. Po weekendzie zaczynamy akcję "sadzenie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 23.09.2011 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Cześć, dziewczyny poratujcie mnie informacją. Jak macie pociągnięte rury wentylacyjne z kuchni do komina (tego wbudowanego w ścianę pomiędzy salonem a wiatrołapem)? Konkretnie- jak to wygląda w wiatrołapie - gdzie macie schowane rury? Gosia, dobrze że już wszystko dobrze. Czy lodówkę już włączałaś? Masz w końcu model z no frostem czy bez? U mnie - montuje się kominek, mam pierwszą wycenę kuchni na 15 tys., uhmmm dużo. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 23.09.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 U mnie kuchnia prawie zmontowana tzw dolne szafki stoją ,górne leżą w salonie brak czasu na zawieszenie może jutro lub w niedziele ,musimy dokupić jeszcze szafke na lodówkę i słupek koło lodówki ale to później bo kasa prawie się skończyła a jeszcze styro musimy dokupić i i hydraulika do kominka wziąść .Musimy rozglądnąć się za pożyczką hipoteczną .A od dziś do niedzieli śpimy na budowie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 23.09.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 mam pierwszą wycenę kuchni na 15 tys., uhmmm dużo. pozdrawiam dużo ale realnie, nasza zeszłoroczna wstępna wycena opiewała na 14tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 23.09.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 dużo ale realnie, nasza zeszłoroczna wstępna wycena opiewała na 14tys. Ładne przęsło, będzie pasować do całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 23.09.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 nio, taka mamy nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 23.09.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 U mnie w wiatrołapie to już tylko kratka będzie, nie ma tamrur. Ruru idą raczej w stronę kuchni. Jeśli chodzi o lodówkę to kupiliśmy taką z no frost http://www.agito.pl/lodowki-do-zabudowy/gorenje-nrki-45288.0.363462.html?cid=2832&attr=1-292618 Podłączona do prądu jest, ma taką fajną funkcję, że jak się otwiera drzwi to światełko się zapala (jak przy włczonej lodówce), ale jeszcze nie chłodzi, wcale się nie włącza. Więc nie wiem czy głośna jest czy nie;) co do pojemności to mogę powiedzieć, że nie jest jakoś ogromna, no ale to lodówkado zabudowy. Do codziennego życia naszej 4-osobowej rodzinki wystarczy. Ale i tak będę musiała kupić małą lodówkę podblatową i postawić w pralni pod blatem, bo gotuję jedzenie dla 4 psów i w lecie mi się psuje. A jak się skończy gorąco to odówka przyda się w święta czy inne imprezy, bo niestety muszę przyznać ta kuchenna lodówka świątecznych dań i zakupów nie pomieści No właśnie, zaczęłam mieć dylemat z lodówką. No frost nie jest mi akurat niezbędny, ale komora zero to już by się przydała, a gorenje taką posiada. Gosia, na twoich zdjęciach widziałam rurę wentylacyjną w kuchni w suficie. Ale dokąd ona idzie - do jakiego komina i w którym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 23.09.2011 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Mnie właśnie skusiła komora świeżości w tej lodówce, no frost tak jakmówisz, mogę mieć alei nie muszę. Taką komorę zero bardzo nam polecał i zachwalał znajomy...zobaczymy jak to wyjdzie wszystko w użytkowaniu:) Jeśli chodzi o rurę to wychodzą one z komina w wiatrołapie, tuż nad wnęką ze słupkami. Jedną kratkę wentylacyjną zrobiliśmy za tymi słupkami właśnie, coby za lodówką i piekarnikiem się wentylowało;) druga rura idzie w suficie podwieszanym przez całą kuchnię do okapu. Rozważaliśmy jeszcze (jeśli chodzi o okap) przebicie się na zewnątrz i wypuszczenie odprowadzenia od okapu ponad dach, ale to było rozwiązanie droższe i bardziej somplikowane;) My od okapu wypuściliśmy na zewnątrz polecił nam nasz znajomy który sam tak ma .Jak działa zobaczymy po jakimś czasie .Ja właśnie piękę karkówkę ,żeby było co jeść przez te 2 dni na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 23.09.2011 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Dzięki kobiety. Ściankę pomiędzy wiatrołapem i kuchnią miałam przesuniętą w stronę kuchni i pewnie dlatego rury nie chcą mi się schować w żadnej zabudowie. Bez dodatkowego kawałka sufitu podwieszanego w wiatrołapie się nie obejdzie. Poza tym, hip hip hurra, mam kominek. Chyba wypadałoby założyć jakiś album, tylko ja bywam mało systematyczna , więc ciągle coś... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 23.09.2011 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Mnie właśnie skusiła komora świeżości w tej lodówce, no frost tak jakmówisz, mogę mieć alei nie muszę. Taką komorę zero bardzo nam polecał i zachwalał znajomy...zobaczymy jak to wyjdzie wszystko w użytkowaniu:) A jeszcze jakieś inne z komorą zero rozważałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 23.09.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Dzięki kobiety. Ściankę pomiędzy wiatrołapem i kuchnią miałam przesuniętą w stronę kuchni i pewnie dlatego rury nie chcą mi się schować w żadnej zabudowie. Bez dodatkowego kawałka sufitu podwieszanego w wiatrołapie się nie obejdzie. Poza tym, hip hip hurra, mam kominek. Chyba wypadałoby założyć jakiś album, tylko ja bywam mało systematyczna , więc ciągle coś... pozdrawiam A czy będziemy mogły zobaczyć kominek? Mąż mój ostatnio coś zaczął wspominać że może zrobimy kominek. Tylko jeszcze nie bardzo mamy pomysł jaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 23.09.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 A czy będziemy mogły zobaczyć kominek? Mąż mój ostatnio coś zaczął wspominać że może zrobimy kominek. Tylko jeszcze nie bardzo mamy pomysł jaki. No dobra, coś pomyślę przez weekend . Ale on na razie taki łysy, wkład plus obudowa. No ale stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 25.09.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 A my właśnie wróciliśmy 2 noce u siebie było super ,ale domek przed zamieszkaniem musimy ocieplić bo ciepełko ucieka jutro ma dojechać styropian i m mąż dalej będzie walczył ma jeszcze urlop do czwartku więc troszke zrobi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 26.09.2011 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Cześć, mamy już ciepełko w domu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 26.09.2011 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Gosiu miło Cie "widzieć";)zanim ja dojdę do etapu wyboru farb to osiwieję, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 26.09.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Cześć, mamy już ciepełko w domu:) U nas bez grzania jest 16 stopni .Mąż właśnie ociepla bo styropian dojechał .A jak tam Karola wasze ocieplenie i tynk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 26.09.2011 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Tynki ok, chociaż mąż chce na nie kłaść gładź bo ma być idealnie, wg mnie nie ma takiej potrzeby ale jak chce to niech robi.Elewacja przerwana bo chłopak który robi wyjechał na jakiś czas, ale już w tym tyg wraca i mam nadzieję że skończy wreszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts