sylwiapaweł 26.09.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Cześć, mamy już ciepełko w domu:) a ja właśnie marznę w pracy.... hydraulika u nas stanęła - hydraulik zaginął w akcji poza tym ogród powoli powstaje - 6 sosenek już posadzonych a lada dzień spodziewamy się dostawy 100 sadzonek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 26.09.2011 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 U nas w tym tygodniu hydraulik skończy już robić.Miałam stresa czy wszystko odpali jak należy, ale jest ok.My w ogrodzie działamy od wiosny, fajnie już, szczególnie z tyłu, gdzie dotąd była ziemia, teraz zarosła trawka, krzewy się rozrosły.Sylwuś jakie sadzonki kupiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 26.09.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Na razie same sosenki - tylna część działki będzie laskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 26.09.2011 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 My też posadziliśmy za domem kilka sosenek, mamy do przesadzenia kilkanaście takich sporych już, ale czasu brak narazie.Teraz musimy kupić drzewka owocowe bo też chcemy jesienią posadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 26.09.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 a jak szykowaliście ziemię pod trawnik? u nas jest cała działka zarośnięta kępkami trawiastopodobnymi i resztkami połąkowymi, potraktować to najpierw "randapem" przed nawiezieniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 26.09.2011 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 U nas tez tak było, jesienią w ubiegłym roku najpierw randapem potraktowaliśmy badylsko, potem uprawialiśmy ziemię, zaoraliśmy, spulchnialiśmy i dopiero na to poszła trawa. W tym roku cały sezon kosimy, badyla nie ma w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 26.09.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 tak też myślałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 26.09.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Hej Dziewczyny:DJa też mam nadzieję jeszcze tej jesieni "kilka" roślinek posadzić, chciałabym już żeby przed wejściem było tak ładnie jak z tyłu domu...Karolinka, wiesz pewnie, ze najlepsza pora na przesadzanie iglaków to teraz do końca września? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 26.09.2011 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Yukuś wiem, dziś i jutro mąż poprzenosi. Ostatnio wykopaliśmy dołki na te krzaczki i co dzień nalewamy wody bo tak sucho, teraz jak jest dobrze przygotowane podłoże to przeniesiemy. Miałam do Ciebie pisać priva o uzupełnienie albumu, szczególnie kuchni, tego co masz między szafkami górnymi i dolnymi i pokoju córci. No i łazienki mnie ostatnio baaardzo interesują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 26.09.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 KAROLA a ja Cię nadal molestuję o założenie albumu forumowego. Gosia już ma i jest naprawdę funkcjonalny a co najważniejsze - pod ręką !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 26.09.2011 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Yukuś wiem, dziś i jutro mąż poprzenosi. Ostatnio wykopaliśmy dołki na te krzaczki i co dzień nalewamy wody bo tak sucho, teraz jak jest dobrze przygotowane podłoże to przeniesiemy. Miałam do Ciebie pisać priva o uzupełnienie albumu, szczególnie kuchni, tego co masz między szafkami górnymi i dolnymi i pokoju córci. No i łazienki mnie ostatnio baaardzo interesują Karolinka, ja w kuchni nie mam górnych szafek Pokój córci niewiele się zmienił, muszę troszeczkę czasu wygospodarować na "upiększenie" go, w łazienkach też brakuje jeszcze tego czegoś, dzięki czemu będą fajne (chociażby lustra;)) Jak dotrze blat do kuchni i będzie naprawdę co pokazać, to zakładam nowy temat w "galeriach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 26.09.2011 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 KAROLA a ja Cię nadal molestuję o założenie albumu forumowego. Gosia już ma i jest naprawdę funkcjonalny a co najważniejsze - pod ręką !!! ok, ok, założę tylko jak narazie nie mam nic nowego do pokazania więc nie wklejam zdjęć. Myślę, że jeszcze ze 2 tygodnie i ogarniemy się trochę to zaczniemy porządną wykończeniówkę i będzie co pokazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 26.09.2011 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Karolinka, ja w kuchni nie mam górnych szafek Pokój córci niewiele się zmienił, muszę troszeczkę czasu wygospodarować na "upiększenie" go, w łazienkach też brakuje jeszcze tego czegoś, dzięki czemu będą fajne (chociażby lustra;)) Jak dotrze blat do kuchni i będzie naprawdę co pokazać, to zakładam nowy temat w "galeriach" No musisz koniecznie, masz się czym pochwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 26.09.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 a ja właśnie marznę w pracy.... hydraulika u nas stanęła - hydraulik zaginął w akcji poza tym ogród powoli powstaje - 6 sosenek już posadzonych a lada dzień spodziewamy się dostawy 100 sadzonek Skąd ja to znam. Gdyby nie to forum to myślałabym że tylko my mamy dziwne przygody z fachowcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 26.09.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Tynki ok, chociaż mąż chce na nie kłaść gładź bo ma być idealnie, wg mnie nie ma takiej potrzeby ale jak chce to niech robi. Elewacja przerwana bo chłopak który robi wyjechał na jakiś czas, ale już w tym tyg wraca i mam nadzieję że skończy wreszcie. Chodziło mi o zewnętrzne tynki bo ocieplanie zaczynałaś dość dawno wcześniej od nas ,u nas mąż wymyślił sobie styropian frezowany no i prawie 2 tyg czekaliśmy na dostawe ,no ale jest i zaczeliśmy dalsze ocieplanie może jak dobrze pójdzie to w tym tygodniu będziemy mieć 2 ściany ocieplone . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 27.09.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 (edytowane) Zaprojektowałam sobie rabatę : http://gardenpuzzle.pl/projects/show/133527 ładna? Edytowane 27 Września 2011 przez sylwia&paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 27.09.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Fajny programik do projektowania ogrodów. No i obok nazwy roślin. Fajnie się zapowiada. A teraz do ogrodu Sylwuś i plan czas zacząć realizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 27.09.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Żeby to było takie proste jak w tym programiku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 28.09.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Fajny programik .Wydaje mi się ,że za gęsto posadzone bo np.Żarnowiec się doś sporo rozrasta ,jeśli chodzi o mnie to wolę krzewy kwitnące właśnie dziś na targu kupiłam 2 hibiskusy w piątek żarnowca na patyku ,dereń ,azalie oraz perukowca .Wczoraj tak sobie patrzyłam na moją działkę i nie wiem kiedy to będzie obsadzone mam plan ,że obsadzam w koło ogrodzenia przy domu środek trawka a potem pomału będę dosadzać .Czemu te rośliny takie drogie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 28.09.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Fajny programik .Wydaje mi się ,że za gęsto posadzone bo np.Żarnowiec się doś sporo rozrasta hmmm, żarnowca tam nie ma......a czy gęsto - nie wiem, papier wszystko przyjmie (w tym wypadku programik ;D ), dopiero przy sadzeniu okazuje się jak to naprawdę wyglądać będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts