Renatamama3 28.09.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Sorki wydawało mi się ,że jest .A jakie ma ten kląb wymiar bo sosna i świerk jest sporych rozmiarów ,wiem coś na ten temat bo rodzice blisko posadzili świerki i sosny koło siebie i tata musiał usunąć sosny .Modrzew na patyku też planuje przed wejściem 2 sztuki u mnie w skzółce 32 zł szt .A przy sadzeniu to się wydaje,że więcej wsadzimy bo roślinki małe a potem się rozrasatają no chyba ,że kupisz takie duże okazy jak mój sąsiad . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 28.09.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 A i fajne są fora ogrodnicze tam można się sporo dowiedzieć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 28.09.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Mam do osadzenia sporą okrągła rabatę - ale to dopiero na wiosnę więc jest czas żeby wszystko dokładnie przemyśleć. A ta programikowa to tylko tak poglądowo dla unaocznienia pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 28.09.2011 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Proszę pomóżcie. Tak jak wcześniej pisałam na dole planujemy panele połączyć z gresem. Panel ciemny, a gres jasny. Stąd moje pytanie jaki powinien być kolor listwy? Jakie planujecie u siebie listwy? Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 29.09.2011 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 W obecnym mieszkaniu mamy ciemne panele z jaśniutkim beżowym gresem - listwę daliśmy cieniutką (jakieś 1,5-2,0cm) kolor chrom Jak dla mnie wygląda świetnie, tym bardziej że połączenie jest w okolicy kuchni otwartej na salon i nawiązuje do chromowanych dodatków i armatury kuchennej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 29.09.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Jak chcesz, mogę zrobić dziś fotkę, jak to wygląda. Co do wiatrołapu - klamki w drzwiach pewnie też srebrne więc pasować będzie Widziałam też listwy w kolorze "drewnianym" - o ile udałoby się dobrać kolor to myślę że też byłoby fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 29.09.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Wygrzebane w necie:listwa chrom niestety z jasnym drewnem: http://www.virion.mojabudowa.pl/pliki/virion/image/listwy%202.jpg a tu cały wątek o połączeniach : http://forum.muratordom.pl/showthread.php?107224-laczenie-gresu-polerowanego-z-podloga-drewniana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 29.09.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Do tej pory rozważałam listwę/cokół w kolorze paneli, którą można dokupić tej samej firmy co panel. Zaczęłam się wahać kiedy pomyślałam o wiatrołapie w którym będzie też ta listwa. I np gdybyśmy mieli białą lub jasną szafę, jasny gres i jakoś mi się nie widzi ciemna listwa. Głupio też by wyglądało gdyby w salonie, kuchni i korytarzyku była ciemna listwa a w wiatrołapie np biała. Też tak sądzicie czy to ja popadam w paranoje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 29.09.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Źle się zrozumiałyśmy, chociaż tą listwę też zastanawiałam sie jaką zrobić. Mój dylemat dotyczy listwy/cokołu przy ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 29.09.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 ano, cokół to faktycznie co innego..... myślę jednak, że w wiatrołapie spokojnie można zrobić listwę w innym kolorze, przecież to osobne pomieszczenie za zamkniętymi drzwiami. Ja bym ten cokół dobrała pod kolor gresu albo mebli/ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 29.09.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 u nas w kuchni są jaśniutkie cokoły dobrane do gresu a reszta pomieszczeń ma ciemne pod kolor paneli (dodam że kuchnia otwarta na salon/przedpokój) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 29.09.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Myślisz że taki podział nie będzie rzucał się w oczy? Taki cokół do żadnego koloru szafy mi nie pasuje. A tą listę którą wcześniej pokazałaś na zdjęciu można wyginać czy kładzie się ją w linii prostej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 29.09.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Listwę można wyginać w dowolne łuczki. Co do cokołu w wiatrołapie - dobrać pod kolor gresu i już, podział nie będzie raził w oczy bo przecież odrębne pomieszczenie. hmmm, ale ten pomysł z chromowanym cokołem ciekawy może być..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 29.09.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Może i masz rację. Mogli by Ci moi fachowcy zacząć już swoją pracę bo czy więcej mam czasu to coraz więcej wątpliwości. Dobra wiadomość, mam stolarza, który zrobi nam kuchnię, szafę i garderobę. Na razie pobrał wymiary i zrobił wstępną wycenę. W następnym tygodniu mamy zrobić ostateczne projekty. Pierwszy wolny termin pan ma na koniec listopada. Podoba nam się taka szafa, którą pewnie znacie z forum: Teraz zastanawiam się co do podziału szafy/koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 29.09.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 znamy, znamy, fajna ta szafa a kolor ściany jaki przewidujesz bo szafa jak rozumiem biała? Aha, pomyślałam jeszcze, że jeśli drzwi będą ciemne to cokół możesz dobrać do koloru drzwi i futryny - mimo jasnego gresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 29.09.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 No właśnie nam strasznie podoba się ta biała. No i chyba do białego białe ściany. Inny kolor to tylko kremowy lub siwy. Z drugiej strony boję się że takie rozwiązanie ładnie wygląda tylko na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 29.09.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 do białego pasuje większość kolorów ale siwy.....cudnie jak dla mnie a może brązik jakowyś? co do cokołów- parę fotek z netu: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/se/ib/nua9/67T7py0asctadB0PNX.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/se/ib/nua9/SiFGDjl6lkuG1eCxHX.jpg http://images4.fotosik.pl/65/341115112c613f93med.jpg http://img201.imageshack.us/img201/8894/pfp8bgtvpvbmxhw5mxrp5.jpg http://www.wnetrzarium.pl/wp-content/uploads/2011/07/drzwi_nova_02.jpg z powyższych wynika że ciemna listwa do jasnego gresu też pasować będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 29.09.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Ty to jesteś kochana. Większość tych zdjęć widziałam oprócz tego ostatniego. Może i fajnie wygląda jak drzwi i ościeżnica połączona jest z cokołem. Siwy dla mnie też jest naj. Ale mój mąż ciągle ma obawy co do siwego. W kuchni siwy wybił mi z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 29.09.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 A jak myślisz szafę podzielić na 2 czy 3 części? Dodam że szerokość wnęki to 170. Myślę że na dwie. U dołu szafki na buty. A nad może na jakieś pudełka z mniej używanym rzeczami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 29.09.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 jeszcze w kwestii kolorów - mam obawy co do siwego jasnego, czy to się nie zleje? ja do tej białej szafy dałabym jakiś ciemny kolorek - ale ja lubię ciemne wnętrza mały przykład: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts