ProMyst 18.01.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Witam,Chciałem się zapytać czy nie ma jakichś przeciwwskazań żeby wykonać ściany działowe lub nośne z pustaka MAX 29cm ale odwróconego czyli grubość ściany byłaby równa 19cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MORHOT 18.01.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Działowe - nie ma przeciwwskazań, chyba że sa to działówki na stropie, których nie było w planie, wówczas z racji na sporą wagę takiej ściany trzebaby to skonsultować z projektantem lub chociaż kierownikiem budowy.Nośne - można, ale pod warunkiem, że wytrzymałość takiej ściany będzie NIE GORSZA niż założono w projekcie. Jeśli będzie gorsza - skonsultować j.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budownictwook 18.01.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Co do ścianek działowych, to spotkałem i takie które mają 12 cm. Jedynym mankamentem było to, że jak ktoś wieszał obrazek to przebijał się gwoździem na wylot 19 cm jak najbardziej wystarczy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProMyst 18.01.2011 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Co do ścianek działowych, to spotkałem i takie które mają 12 cm. Jedynym mankamentem było to, że jak ktoś wieszał obrazek to przebijał się gwoździem na wylot 19 cm jak najbardziej wystarczy Pozdrawiam A to mi chodzi o to czy da się do tego wykorzystać ten sam pustak co dam na zewnętrzne ściany grubości 29 cm. Ciekawi mnie jeszcze jak taka ściana działowa grubości 19 cm z maksa i to w takim układzie działa akustycznie. Czy ktoś ma takie ściany i może podzielić się swoimi obserwacjami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 18.01.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 max na 19 moze byc sciana wewnetrzna nosna takze ten 1 cm od min nie robi roznicy jako pochlaniacz akustyki ok - posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budownictwook 18.01.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts