numer11 01.02.2011 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 eniu, Czego kasujesz posty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 01.02.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 eniu, Czego kasujesz posty? Nie posty, tylko post - może nie chcę wojny .....starzeję się ( a co podobał ci się ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 01.02.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 To może jeszcze jedno podejście. ( Nie sugerujcie się odległościami itp - chodzi o sama ideę) Staram się upchnąć tą wentylację przy kominku bo to po prostu będzie dla mnie wygodne ( nie będę musiał prowadzić przewodów gdzieś po ścianach czy sufitach) W tym rozwiązaniu sprawność samego DGP kominkowego nie ucierpi ( a przynajmniej nie tak by to jakoś odczuć). Powietrze z wentylcji nie zmiesza się z tym w obudowie. Druga zaleta to to że powietrze z zewnątrz zostanie wstępnie podgrzane w rurze-dzięki temu nie będzie wiało z wentylacji zimno gdy nie będzie palone w kominku. A w czasie palenia zostanie dodatkowo ogrzane przepływając w obudowie kanałami. Może to ma szansę działać??? Ciekawe.Mysle ,że warto wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
numer11 01.02.2011 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 No właśnie Panie Stanisławie, da radę? jest sens? Wiem że zdania są różne ale proszę o opinię. Ma Pan możliwość sprzedaży wkładów UNICO? Co do obudowy Pewnie zostanie coś takiego jak poniżej tylko że po prawej stronie od frontu będzie wgłębienie na drewutnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 01.02.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Marcin to co widziałem na szkicu nie ma szans powodzenia ,musiałbyś zrobić wszystko w 100% szczelne, Żeby nie wyleciało po drodze. Tak kombinują wszyscy krórzy chca uniknąć wysokiej ceny turbiny . Jak zrobisz , wpadnij tu chociaż i napisz ( że Eniu mial rację) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
numer11 01.02.2011 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Nieszczelności? Tutaj akurat bardzo się dziwię bo przy dostępności wszystkich akcesoriów (rury, złączki, opaski) nie wydaję mi się żeby to był w dzisiejszych czasach problem.Gdzie takowe mogą się pojawić? Poza tym wentylator nie będzie niewiadomo jak dmuchał. Turbina kosztuje pewnie około 1000 zł. Nie jest to aż taką przeszkodą ale co by mi ona pomogła? Przepraszam za dociekliwość ale jestem teoretykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 01.02.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Marcin , nie gniewaj się ,ja wysiadam.... .....albo zapisz się do szkoły kominkowej , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
numer11 01.02.2011 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Ja się nie gniewam. Wątek powinienem zamieścić w dziale Wentylacji i chyba tak zrobię bo mam jeszcze trochę wątpliwości co do dobrego wietrzenia pomieszczeń tą metodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts