Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy można już?

Recommended Posts

Mam w garażu (trochę podgrzewanym) kilka donic z cebulami które wyrosły już całkiem spore. W garażu jest trochę ciemno więc rosną bidulki takie mizerne. Czy można je już może wystawić na zewnątrz?

W nocy jeszcze trochę zimno i boję się czy nie zmarzną :(

W sumie mogłabym je wystawiać na słonko i chować na noc ale te pełne donice ciężkie jak diabli.

Donice przeniosę na razie do domu. Będą miały ciepło i dużo słońca więc pewnie zaraz "ruszą". Na dworze stanowczo za zimno :( Zauważyłam, że zaczęły wychodzić tulipany. W domu jednak będzie jeden problem - koty. Donica duża więc boję się, że pomylą z kuwetą. Chyba zasypię jakimiś kamyczkami.

Musze zresztą wymyśleć coś ładnego na osłonięcie innych doniczek z kwiatami. Macie jakieś pomysły? Na razie wymyśliłam kamyczki. A może jest coś specjalnego przeciw kotom?

Skusilem sie i kupilem kilka sadzonek krzakow ozdobnych i roz oraz agrestu.

Byla promocja w markiecie, ceny niewysokie i sie stalo. Co teraz z tym zrobic ? Mozna juz wkopac to do ziemi, czy lepiej przechowac np w piwnicy ? Na galazkach widoczne sa takie malutkie paczki. Moze zaryzykowac, ew. strata bedzie niewielka ale szkoda zywych roslinek. U mnie nad morzem jest cieplej niz w glebi Polski, niewielki mroz jest czasami tylko noca,

Ryszard nie wiem jak u Ciebie ale u mnie nad morzem jest za zimno na wysadzanie roślinek. Chyba bym nawet łopaty nie wbiła.

Te co kupiłeś wrzuć do jakiejś doniczki, postaw w chłodnym jasnym miejscu i pomiętaj żeby nie wyschły. Powinny przetrzymać.

Marbo - moje koty nie wyciągają kwiatów (niektóre podgryzają). Ciągnie je raczej do ziemi w ramach oszczędzania piasku w kuwecie :(