ewa 25.02.2004 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2004 Mam w garażu (trochę podgrzewanym) kilka donic z cebulami które wyrosły już całkiem spore. W garażu jest trochę ciemno więc rosną bidulki takie mizerne. Czy można je już może wystawić na zewnątrz? W nocy jeszcze trochę zimno i boję się czy nie zmarzną W sumie mogłabym je wystawiać na słonko i chować na noc ale te pełne donice ciężkie jak diabli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 25.02.2004 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2004 a u nas dzisaj -7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 02.03.2004 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Wstrzymaj się jeszcze co najmniej dwa tygodnie. Wciąż jeszcze mamy dni, kiedy nad ranem temperatura spada do -5. Wiosna w tym roku będzie późna. Poczekaj cierpliwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 03.03.2004 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Donice przeniosę na razie do domu. Będą miały ciepło i dużo słońca więc pewnie zaraz "ruszą". Na dworze stanowczo za zimno Zauważyłam, że zaczęły wychodzić tulipany. W domu jednak będzie jeden problem - koty. Donica duża więc boję się, że pomylą z kuwetą. Chyba zasypię jakimiś kamyczkami. Musze zresztą wymyśleć coś ładnego na osłonięcie innych doniczek z kwiatami. Macie jakieś pomysły? Na razie wymyśliłam kamyczki. A może jest coś specjalnego przeciw kotom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 03.03.2004 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Mam kotkę, niesamowitą urwiskę, ale ziemi z kwiatków nie tyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 04.03.2004 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 Skusilem sie i kupilem kilka sadzonek krzakow ozdobnych i roz oraz agrestu.Byla promocja w markiecie, ceny niewysokie i sie stalo. Co teraz z tym zrobic ? Mozna juz wkopac to do ziemi, czy lepiej przechowac np w piwnicy ? Na galazkach widoczne sa takie malutkie paczki. Moze zaryzykowac, ew. strata bedzie niewielka ale szkoda zywych roslinek. U mnie nad morzem jest cieplej niz w glebi Polski, niewielki mroz jest czasami tylko noca, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 05.03.2004 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Ryszard nie wiem jak u Ciebie ale u mnie nad morzem jest za zimno na wysadzanie roślinek. Chyba bym nawet łopaty nie wbiła. Te co kupiłeś wrzuć do jakiejś doniczki, postaw w chłodnym jasnym miejscu i pomiętaj żeby nie wyschły. Powinny przetrzymać. Marbo - moje koty nie wyciągają kwiatów (niektóre podgryzają). Ciągnie je raczej do ziemi w ramach oszczędzania piasku w kuwecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 05.03.2004 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Te co kupiłeś wrzuć do jakiejś doniczki, postaw w chłodnym jasnym miejscu i pomiętaj żeby nie wyschły. Powinny przetrzymać. Dokładnie tak, jak napisała ewa. I oszczędnie z wodą. Rośliny w chłodzie nie lubią zbyt mokro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 06.03.2004 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2004 Dziekuje za rady, chyba je wyniose do piwnicy bo w mieszkaniu za cieplo, a na balkonie za zimno. Powiny wytrzymac w ciemosci przez te 2 tygodnie, kiedy zrobi sie cieplej, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts