Klodziki 18.01.2011 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Czy w drzwiach zewnętrznych, drewnianych, np. CAL, Lupol niezbędny jest zamek listwowy? Czy drzwi na pewno bez niego będą się wypaczać i wyginać??? Pytam, bo jego koszt to ok. 1200 zł dodatkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 18.01.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Czy w drzwiach zewnętrznych, drewnianych, np. CAL, Lupol niezbędny jest zamek listwowy? Czy drzwi na pewno bez niego będą się wypaczać i wyginać??? Pytam, bo jego koszt to ok. 1200 zł dodatkowo. W CALu nie jest potrzebny by zapobiegać wypaczeniu. Lupol-u nie znam Cena 1200zł to chyba nie za sam zamek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 18.01.2011 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Zamek z jakimś wzmocnieniem stalowym Czyli można kupować bez i nic nie powinno sie dziać??? Spodobały nam się nowe rycerskie drzwi Cala, ze stalą, ale sprzedawca twierdzi, że zna cala i na bank bez zamka bądą sie wypaczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 18.01.2011 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Zamek z jakimś wzmocnieniem stalowym Czyli można kupować bez i nic nie powinno sie dziać??? Spodobały nam się nowe rycerskie drzwi Cala, ze stalą, ale sprzedawca twierdzi, że zna cala i na bank bez zamka bądą sie wypaczać W drzwiach CAL wypaczenie prawie nie występuje (moje doświadczenie praktyczne). Dodatkowo CAL od pewnego czasu wkleja podobno wewnątrz skrzydła wzmocnienia metalowe w standardzie (nie jest to oficjalna informacja). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.01.2011 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 A ja uważam, że w tej kwestii Cal mógłby zejść z ceny, bo realny koszt zwykłego zamka listwowego to dopłata ok 300zł (pewnie da się kupić coś i za 100zł)Na pewno listwa wykluczyłaby duże wypaczenie (gdyby to miało się pojawić) ale to prawda - nie słyszałem na Cala złego słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 18.01.2011 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Dziękuje za odp. W takim razie zdecydujemy się raczej bez tego zamka, bo cena masakrycznie wysoka, 1/3 drzwi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.01.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Kiedyś uslyszałem, że ta cena wychodzi z założenia, że skoro ktoś "wymyśla"i chce wiecej to dostaje w pakiecie do zamka wzmocnienie kształtownikiem i "niezłą" cenę.. Mój kuzyn namówił kiedyś moją mamę by do swoich drzwi dokupiła zamek listwowy (bo ona ma). Na szczęscie posluchała (kosztowało to 10 lat temu ok 200zł) bo dziś miałbym mega problem z zmykaniem - co się pojawi pora mokra(deszczowy tydzień), to drzwi się wyginają w łuk. Po latach okazało się, że kuzyn ma drzwi Cala i nadal je sobie bardzo chwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 18.01.2011 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Finlandia nie bardzo rozumiem, mama Twoja ma Cala czy inne drzwi? Kuzyn ma Cala z tym zamkiem czy bez niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 18.01.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 1200 zł za zamek listwowy to baaaaardzo dużo. Ceny takich zamków są kilka razy niższe : – zamek listwowy na jedną wkładkę – 300,00 zł* / 366,00 zł**– zamek listwowy na dwie wkładki – 350,00 zł* / 427,00 zł**Takie są dopłaty u innego producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 18.01.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Dla ścisłości: dopłata w CALu to po pierwsze nie 1200zl ale 980netto czyli dla z VATem 8% 1058zł. Poza tym nie jest to dopłata za zamek ale za "drzwi wzmocnione" czyli zasuwnicę i wzmocnienia aluminiowe wpuszczane w pionowe ramiaki skrzydła. Dodatkowo takie drzwi posiadają klasę WK2. Chociaż zgodzę się, że to i tak za drogo za te dodatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 18.01.2011 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 (edytowane) Tak, masz rację. Z tego co patrzę w cenniku to samego zamka listwowego Cal nie ma w ofercie. Chociaż napisane jest na stronie, że możliwe jest zamówienie drzwi w opcji z: antabą (pochwytem) jedno i dwustronną zamkiem listwowym 3punktowym ryglowanym klamką, blokowanym jedną wkładką, więc nie wiem ile w Cal-u sam ten zamek kosztuje Edytowane 18 Stycznia 2011 przez Klodziki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 18.01.2011 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 I jak widać sprzedawca chciał dodatkowo przyciąć te 142 zł Chyba, że zrobił to nieświadomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 18.01.2011 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 NIe, nie chciał pewnie, on coś mówił o 980 zł, tylko ja dodałam VAT 23% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.01.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Kuzyn ma Cala - i powiem delikatnie: "jest bardzo wymagający". To mimo tego, nigdy na swoje drzwi nie narzekał - wręcz zawsze chwalił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 19.01.2011 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Ale ma kuzyn w tych drzwiach ten zamek listwowy czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 20.01.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Tak, kuyzn ma Cala z dodatkowym wyposażeniem (zamek listwowy i extra wkładka) ale to był jego wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domekdlanas 20.01.2011 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Witam, Ja też jestem zdumiony ogromną dopłatą do zamka listwowego, aktualnie jestem na etapie wyboru modelu drzwi zewnętrznych co myślicie o tym modelu w promocji 3000 zł: http://www.royal-house.pl/produkt636-5-51-1.htmlProszę o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 20.01.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Witam, Ja też jestem zdumiony ogromną dopłatą do zamka listwowego, aktualnie jestem na etapie wyboru modelu drzwi zewnętrznych co myślicie o tym modelu w promocji 3000 zł: http://www.royal-house.pl/produkt636-5-51-1.html Proszę o opinię. To są drzwi firmy Art-tom (znane też jako Stobrawa) i opinii szukaj kierując się tymi nazwami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 20.01.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Hmm.. widziałem drzwi takiego tzpu na żywo, u Klientów( nie wiem czy to Stobrawa). Byli mocno zdziwieni, że na śrubie mocującej tą kutą kratę od środka osadza się szron. Trochę to efekciarskie, bo z jednej strony słyszę pytania o przenikalność U dla drzwi, a z drugiej pojawiają się takie kwiatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert_Antczak 10.03.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Witam, piszecie o drzwiach zewnętrznych nie najgorszych "powiem" chcę zwrócić uwagę na pewien fakt.Porta posiada bardzo solidną konstrukcję drzwi zewnętrznych, a w cenie jest zamek listwowy na dwie wkładki i bolce antywyważeniowe.Drzwi z montażem kosztują ~3200 może warto się im przyjrzeć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts